• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

Ninka Jones > 04-12-2007, 17:15

wariaty!

idril > 05-12-2007, 0:43

:twisted: :twisted: :twisted:

Grizzly > 05-12-2007, 14:14

Angelina pisała niedawno, że u tej nowej rodziny pierwszy raz sie spotkała z sytuacj? kiedy dzieci j? ignoruj?, chyba teraz wiem co czuje :|

Na pocz?tku my?lałam ze nowe host dzieci s? ok, w sumie Lucynka jest cały czas ?wietna, coraz lepiej sie dogadujemy, za to młody zaczyna pokazywać co potrafi. Po prostu wzi?ć i o ?ciane.

7 letni gówniarz, a wydaje mu sie ze jest panem tego domu. Po ostatnich 'I hate you' dzi? rano kiedy go budziłam zacz?ł mi mówić ze to nie jest mój dom, ja tu nie mieszkam, że on moze sobie wstać kiedy sie jemu podoba, bo nie musi mnie sluchać itd.

Przy sniadaniu zacz?ł mówić że ja łamie zasady tego domu czytaj?c ksi?zke przy sniadaniu (przegl?dałam jak?? ulotke), że on zna zasady lepiej itd. itd. Za każdym razem mówi o tych zasadach, s? niby takie nie pisane, ale ja tez nigdy nie wiem czy on ma racje, czy nie. Je?li s? zasady ja sie do nich stosuje, ale nie zeby taki gówniarz mi to wypominał, jeszcze z tak? zło?ci? w głosie :|

Nie my?lcie ze ja sie tym przejmuje, mam do niego tak zaje.biscie chłodny dystans ze az sama sie sobie dziwie, po prostu mnie ten smarkacz irytuje.

Powiedziałam mu że to zabawne że sam sie nigdy nie stosuje do zasad a mi o nich przypomina, i że to akurat nie do neigo nalezy przypominanie mi o zasadach itd. Bo wg zasad to on ma sie mnie słuchać i robić co mu mówie.. W sumie sie zatkał, chciał dodatkowego croissanta to mu nie dałam I znowu akcja.. kazalam mu i?ć sie ubrać- oczywi?cie nie chciał, znowu sie kłócił, ale w końcu mnie posłuchał i poszedł.

Ja wiem, że to trudny wiek szczególnie dla chlopcow, ale takich zachowan wiekiem nie mozna usprawiedliwiać!

Nie wiem co ci rodzice na to, hostka zdaje sie mu za bardzo pobłażać, i tym zapracowała sobie na całkowity brak szacunku od niego.. hosta za to bardzo słucha. Moze i powinnam to załatwic sama, ale nie wiem jak do tego dziecka dotrzec, jedynym argumentem jaki na niego działa to to ze nie bedzie mogl grac w Nintendo, i wtedy chodzi jak w zegarku. Chcialabym mu faktycznie to zabronic tak na 3 dni, moze by sie nauczył troche pokory, bo z tego co widze rodzice go tylko tym strasza, ale nigdy tego w czyn nie wprowadzili. Nie wiem czy ho?ci by sie na to zgodzili, ale jak on sie nie uspokoi to z nimi o tym porozmawiam.

No.. jak widać operstwo idealne jednak nie istnieje.

; |

WAMPIREK > 05-12-2007, 14:34

Osz te rozpieszczone dzieciaki :/

Moj maly na Jersey mial wszystkie najlepsze i najróżniejsze zabawki,ale jednego czego nie miał to czasu od rodziców....pomimo tego,że przychodzili do domu ok. 17 ,to i tak nikt nie mógł się nim nawet na 5 min twórczo zaj?ć, żeby np. go wzi?ć ,poczytać mu bajkę lub pobawić się.

Później nic dziwnego ,że szaleje...

Aga,nie daj sie ...wychowasz go sobie na pewno !

Ninka Jones > 05-12-2007, 16:10

no nie ma, albo ho?ci beznadziejni albo dzieciaki nie do wytrzymania :?

nie daj się

idril > 05-12-2007, 19:29

Grizzly nie przejmuj sie tlyko tym ze Ci dzieciak mowi ze to jest jego dom i moze wstawac kiedy chce. bo tak na pwde to nie jego dom tlyko jego ojcow. poza tym to tlyko dziecko!

dystans trzymaj cigale bo inaczej to zwariowac mozna!

ale co fakt to fakt to wkurza.

u mnie z Katja ciagle bylo to samo. ona nie chce wstac, ona nie chce tego jesc, ona nie chce sie ubierac.

ja to zimno ignorowalam i spokojnie powtarzalam ubierz sie, nie zwracalam uwagi na jej fochy i robilam cos z chlopacmi (szczegolnie rano to np. dawalm jesc czy ubieralam)

i skutkowalo.

pamietaj tak na prawde to Ty masz przewage nad nim i on to w zasadzie wie i dlatego tak Cie traktuje zeby Cie zlamac. kiedy mu sie nie dasz i on sie zorientuje ze z Toba nie wygra to da sobie chlopak spoko i wtedy bedzie czas na przyjaznie.

zobaczysz, powodzenia!

WAMPIREK > 06-12-2007, 20:27

Aga jest the best i da sobie radę,prawda ?

W ogóle nie mogę Ciebie jako? ostatnio zastać na GG :/

Migotka > 06-12-2007, 22:33

Agata, jak bym juz ta sytuacje kiedys przerabiala.. daj mu czas, a bedzie chodzil jak w zegarku.. i po prostu.. wyj.bane

See ya :*

Nelka > 10-12-2007, 14:53

czeee! sorki, że tak nie w temacie ale mam pytanie do autorki w?tku; jest jeszcze w Maidenhead Smoky Jo czy jako? tak? boszeee..przypomniały mi się stare czasy...fajnie czasem było

Grizzly > 12-12-2007, 4:25

hehe.. a jest, tzn budynek stoi, s? plakaty, ale nie wiem czy imprezy tam robi? bo jak byłam ostatnio to było zamknięte

Duzo sie u mnie dzialo ostatnio, ale tak mi sie pisać nie chceeeee...

ble

Jak dostane natchnienie to napisze
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia