-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
ell > 15-09-2009, 15:54
Wiesz, agencję tak naprawdę nie obchodzi jakie masz doświadczenie - musisz tylko zrobić dobrą aplikację, taką która Amerykanie "kupią" (choć nie jest to godne polecenia wiele dziewczyn kłamie w papierach, a agencje nie dociekają prawdy). Tak więc na pewno do Ciebie się odezwą - w końcu dla nich to pieniądze. Jeśli Prowork Ci nie odpisuje, napisz do Gawo, bo oni korzystają z tej samej amerykańskiej agencji. A póki nie dostaniesz dokumentów, popracuj nad ładnym listem do hostów, wybierz fajne zdjęcia i edukuj się na forum 8) -
satelitarna > 15-09-2009, 17:07
porob dobre zdjecia z dziecmi i zalatw sobie referencje. Pamietaj zdjecia usmiechniete, a ile masz lat ?? jesli moge wiedziec ? Nie kazda z nas ma prawdziwe referencje, ja np mam oki ale godzin musialam dodac, no i jedno bylo po przyjacielsku. Tego sie nie sprawdza i malo kto sprawdza. Np w CC dzwonia do kazdej rodziny i sie pytaja czy potwierdza,ze pani XX opiekowala sie dziecmi i dlaczego uwazaja,ze nadaje sie na au pair.
Powodzenia -
Owieczek > 16-09-2009, 10:59
Mam 20 lat. I chciałabym do UK sie wybrać bo nie mam prawka. Referencje tez mam po przyjacielsku załatwione, nad listem pracuje, po zaświadczenie w poniedziałek i już wtedy postaram sie wysłać papiery. A to priorytetem wysyłamy prawda?? -
satelitarna > 16-09-2009, 12:29
Tak, poleconym na pewno priorytet idzie 2-3 dni około (ale weź na to poprawki ) jeśli Ci nie odpisują to zadzwoń sama do biura, oni w Proworku mają setki maili i telefonów dziennie tak więc weź sprawy w swoje ręce.
Ja jak coś chciałam wiedzieć, to dzwoniłam, choć jestem żywym przykładem, że na kontakt ze strony Proworku narzekać nie moge. -
ell > 16-09-2009, 20:54
[quote name="Owieczek"] chciałabym do UK sie wybrać [/quote]
Myślałam, Asia, ze Ty do USA. Mój błąd. Ale satelitarna ma rację - sama podzwoń. Możesz też założyć konto na aupair-world.net - ja kiedy w tym roku przez chwilę myślałam, że wyjadę do UK, tak zrobiłam i przez miesiąc miałam ok. 100 ofert (ale się rozmyśliłam co do Anglii i konto zlikwidowałam, chociaż jedna rodzina już chciała auto na mnie ubezpieczać 8O ; ale wiesz ja wciąż tęsknię za USA i będę chciała tam wrócić za rok jak wreszcie skończę te studia). -
Owieczek > 18-09-2009, 20:52
Dzwoniłam, powiedzieli zebym jak najszybciej przysłała dokumenty z podpisana umową. Pewnie nie potrzebnie sie matrwie ale tam jest napisane że umowa jest do 31.12.2009 czyli po nowym roku już nie będą mi szukać czy poprostu podpisuje nową umowe bez nowych opłat??
Do tego jeszcze nie moge znaleź paszportu (używałam go ostatnio 5 lat temu!!!) pomijając to że mam na zdjęciu 11 lat i juz sie troche zmieniłam. To znaczy że będe musiała wyrabiać paszport?? czy do UK nie trzeba?? Wiem ze wytarczy dowód ale moze nie na taki wyjazda dopiero w poniedziałaek mogę zadzwonić a jutro musze iść zrobić zdjęcia typowo paszportowe czy chodzi o wielkość wiem że głupie pytania ale zapomniałam dzisaj zadzonić i pomyslałam ze was spytam. :mrgreen:
Pozdrawiam...!!! -
nina15 > 18-09-2009, 21:05
nie jesli Ci nie znajda do tego terminu to raczej szukasz dalej rodzinek bez problemu. a jesli bedzie koniecznosc podpisania nowej umowy to bez oplat. do uk nie ma paszportu tylko dowod wystarcza i to nie wazne czy wyjazd aupair czy turystycznie do zadnego panstwa ue nie trzeba paszportu miec ale mozna zamiast dowodu oczywisc :wink: -
Owieczek > 18-09-2009, 21:13
No tak myślałam ale w dokumentach jest napisane że ksero paszportuwięc chciałam sie upewnić.
Dziękuję Ci bardzo -
nina15 > 18-09-2009, 21:33
moze dlatego ze maja stare instrukcje albo ze zamiast dowodu mozna legitymowac sie paszportem. powodzenia -
Owieczek > 02-10-2009, 19:29
No więc juz jutro mam pierwszą rozmowę z potencjalną rodzinką, nie odpowiada mi ale nikt mnie o zdanie nie zapytał, przynajmniej zobacze jak wygląda rozmowa i do następnej sie przygotuje