• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 30-03-2014, 17:19

hej Ja mam otwarty room od początku lutego i tak średnio miałam po dwie na tydzien, ale to roznie to bywa , czasem mialam kilka naraz a potem kilka dni ciszy....  U mnie na blogu opisałam wszystkie, jak masz ochotę to przeczytaj sobie Więc jak najbardziej się nie przejmuj, na pewno będą kolejnej Teraz przez tydzien ponad nie miałam żadnej i dopiero przed chwilą mi się pojawiła. Ale znowu to nie to: 6 dzieci (!!!!!!!!) 

undertheopensky > 30-03-2014, 17:37

O matko!! 6?! Ja bym max chciała 3- i to taką, która chodzi do szkoły A czy orientujesz się może, czy istnieje możliwość  obniżenia kosztów wyjazdu? Czytałam, żę w CC pewna dziewczyna obniżyła  koszty wyjazdy z ponad 3 tysięcy do zera, bo rozdawała ulotki /kalendarze (1 ulotka 10 zł). W jakiej agencji jestes?

yamisouls > 30-03-2014, 17:51

To było sto lat temu pewnie. Teraz ceny w CC są chore, można je obniżyć ale i tak wychodzi drożej niż w innych agencjach. Poczytaj na ich stronie. Ja jestem w APiA

AuPair_Domi > 30-03-2014, 19:46

undertheopensky napisał(a):O matko!! 6?! Ja bym max chciała 3- i to taką, która chodzi do szkoły A czy orientujesz się może, czy istnieje możliwość  obniżenia kosztów wyjazdu? Czytałam, żę w CC pewna dziewczyna obniżyła  koszty wyjazdy z ponad 3 tysięcy do zera, bo rozdawała ulotki /kalendarze (1 ulotka 10 zł). W jakiej agencji jestes?

Jak jeszcze się zastanwiałam nad wyjazdem z CC, to pamiętam,że jedyne obniżenie kosztów,to było wypełnienie aplikacji w ciągu jakiegoś krótkiego terminu od rozmowy informacyjnej. Z tymi ulotkami to nigdy nie słyszałam ;O

AuPair_Domi > 30-03-2014, 19:51

yvonne napisał(a):Hej, hej dziewczyny! Obserwuję Was już tutaj od dłuższego czasu, ale jakoś zawsze znajdowałam wymówkę, że to jeszcze nie czas, żeby się odezwać "No bo przecież nie wiem czy uda mi się wyjechać jako au pair". Zresztą nadal jestem pełna wątpliwości, no ale czas pokaże Myślę, że potrzebuję wsparcia przyszłych operek, czyli Was <3
    W zeszłą środę mój room został otwarty (jestem z Proworku). Godzinę później miałam już swój pierwszy match (szok!). Dzisiaj rozmawiałam z tą rodzinką, stresowałam się okropnie, ale byli przesympatyczni. Chcieli umówić się na drugą rozmowę, ale myślę że nie dałam im w porę odpowiedzi i znaleźli już swoją perfect au pair.
    W międzyczasie miałam 2-gi match i interview jutro, tzn. w sumie już dzisiaj Co zabawne, obie rodzinki z okolic NYC, obie z bliźniakami, haha (Przypadek? Nie sądzę.)
    Przed chwilą dostałam maila powiadamiającego o kolejnym matchu, Cali, okolice San Francisco. No ładnie, nie minął nawet tydzień i już 3 matche.
    Dodam, że nie mam jeszcze nawet filmiku...
    Może wydawać wam się dziwne co powiem, ale pewnie to dlatego, że zawsze się dostaje to czego się nie chce. Tzn, jako że najwcześniejszą datę wylotu mam 4.08 myślałam, że sobie poczekam spokojnie aż tak około czerwca zaczną się pojawiać jakieś matche. Wiem, nielogiczne skoro większość au pair chciałaby jak najszybciej znaleźć swoją Perfect Host Family. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić daty wylotu na wrzesień, bo w sumie nawet nie mogę mieć pewności, że uda mi się wszystko zdać i nie zahaczyć o wrześniową poprawkę (robię licencjat w tym roku). Myślicie, że to dobry pomysł?

W ogóle jak to jest z tymi matchami? Pisałyście, że najlepiej rozmawiać z każdą rodzinką, bo mogą zostawić negatywny komentarz (muszę przyznać, że trochę schizuję na tym punkcie ;P) Czy któraś z Was odmawiała od razu?

Z góry przepraszam za litanię jaką Wam tu wystosowałam
    Pozdrawiam
    WITAMY! <3
    Też jestem z Proworku :p z tego,co wiem, to rodzinka niby może wystawić jakiś negatywny feedback, ale szczerze,to nie słyszłam by kiedykolwiek to się stało Ja odmówiłam swojej pierwszej rodzince, ale w taki dość delikatny sposób, więc problemów nie było ;P
    Rozmowa z każdą rodzinką jest w jakimś stopniu nabieraniem wprawy. Ćwiczysz ang, wiesz o co pytać, albo jakie pyt mogą zadawać Hości ;D więc warto gadać z każdym
    Co do daty, to pewnie,że możesz sobie zmieniać na bierząco. Ta data, to "kiedy najwcześniej możesz przyjechać". Jak będzie Cie chciała rodzinka, która potrzebuje operki od sierpnia, a Tobie TFU TFU ODPUKAĆ wyskoczy jakaś poprawka,to albo to zrozumieją i poczekają,albo nie ;D także może lepiej sobie przesuń, a jak wszystko okaże się dobrze,to zawsze możesz wyjechać wcześniej ;D
    TRZYMAM KCIUKI <3

yamisouls > 30-03-2014, 19:59

Jak już się oficjalnie zmatchujesz z rodzinką, i to bedzie potwierdzone przez agencję i ewentualnie coś by się stało a rodzinka nie mogła poczekać dłużej to w niektórych agencjach jest kara. Jeszcze zależy czy przed wizą czy po, ale no w takiej sytuacji możliwe są kary

undertheopensky > 30-03-2014, 20:17

Domi_ napisał(a):Jak jeszcze się zastanwiałam nad wyjazdem z CC, to pamiętam,że jedyne obniżenie kosztów,to było wypełnienie aplikacji w ciągu jakiegoś krótkiego terminu od rozmowy informacyjnej. Z tymi ulotkami to nigdy nie słyszałam ;O
    Podsyłam link do posta: <URL url="http://czymarzeniasiespelniaja.blogspot.com/2013/08/ciekawostki-i-tajemnice.html"><s></s><LINK_TEXT text="http://czymarzeniasiespelniaja.blogspot ... mnice.html">http://czymarzeniasiespelniaja.blogspot.com/2013/08/ciekawostki-i-tajemnice.html</LINK_TEXT><e></e></URL>  

Divertissante > 30-03-2014, 22:55

Hej dziewczyny!
    Co do rozmów z każdą rodzinką na profilu. Ja ZACHĄCAM do tego, ponieważ:
    -z każdą kolejną rozmową (nawet, jeśli rodzinka cię nie interesuje) uczysz się co i jak no i oczywiście stres się z czasem zmniejsza
    -dobrze jest porozmawiać, poćwiczyć angielski i w ogóle poznać schemat pierwszej rozmowy - większość rozmów wygląda na prawdę podobnie
    -to, że z essayu ci rodzinka nie podpada, nie znaczy, że nie zauroczą cię podczas rozmowy! a jeśli odmówisz im rozmowy może ci PM przejść koło nosa znam dziewczynę, która rozmawiała z rodzinką, która wielce jej nie fascynowała, a jednak później okazał się to dla niej PM <3
    Dlatego WARTO umawiać się na rozmowy z każdą rodzinką i to nie tylko dlatego, że dadzą jakiś komentarz. On i tak jest tylko widoczny dla agencji, inne host rodziny nie mają do nich wglądu (tak słyszałam)

Co do czekania na matche. Ja raz miałam tak, że przez dwa miesiące cisza na profilach (byłam w dwóch agencjach na raz), a potem za jednym razem 3 rodzinki na profilu! NIE MA REGUŁY, poważnie. I nie ma co się opierać na sytuacji innych au pair za bardzo, bo każda ma inne sytuacje i wgl to troszkę jest jak gra na loterii

Co do przesuwania daty. To ty decydujesz kiedy możesz przyjechać najwcześniej. Ja w APiA miałam datę na 14.04. To była najwcześniejsza dla mnie data, bo 12.04 będą chrzciny mojego małego chrześniaka <3 No, ale do sedna haha. Jak zmatchowałam się z moimi hostami, to wyszła propozycja, żebym wzięła udział w "driving in the US". To szkolenie jest ponoć bardzo fajne i pomocne, ALE trzeba przyjechać dzień wcześniej. Dla mnie już to nie było wygodne, ze względu na imprezę rodzinną. Ale mój host jest na tyle wyrozumiały i kochany, że tak załatwił sprawę tego kursu (na który BTW chciałam iść), że jeśli po przyjeździe tego 14.04 będę czuła się niekomfortowo z prowadzeniem auta, to mogę odbyć to jednodniowe szkolenie 19.05. Dla mnie spoko, chociaż wątpie żebym miała problemy z kierowaniem Poza tym padła też propozycja, że mogę przyjechać w późniejszym terminie, ale to nam nie pasowało, bo byłabym już bez obecnej au pair no i na jeden tydzień oni musieli by albo wziąć wolne albo jakąś opiekunke zatrudnić. 
    Uważam, że to również jest kwestia osobista i wszystko zależy od twojej sytuacji jak i od podejścia hostów  

Trzymam kciuki kochane za wasze prawdziwe PM! <3

kazetka > 31-03-2014, 18:37

Oo ja zaraz po Tobie też będę chrzestną małego przystojniaka <3 4 maja  

Wiecie może jak wysokie są te kary?

yamisouls > 31-03-2014, 19:49

I understand that, in the event of late cancellation from the program (after the visa application form has been issued) Au Pair in America and AIFS reserves the right to charge a US$200 cancellation fee.  - z regulaminu APIA

zaraz poszukam apc, a w cc nie wiem
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia