• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

madz > 21-02-2013, 22:23

A już myślałam ;P Bo niestety starość nie radość a trzeba żyć dalej :)

Dobra dzieciaczki moje kochane przyszłam więc prosze o ogarnięcie się i powagę, wracamy do normalnej rozmowy :)

Jarzebinka > 21-02-2013, 22:25

[quote name="Natalkooo89"]dziewczynki 9 i 13, a chlopczyk 14

teksty maja takie ze szczena opada...ale wiekszosc czasu sa kochani...tzn wiekszosc czasu ich nie ma..ale jak juz sa to sa ok

a CC - pewnie znowu bym ich wybrala -ale Lcc ma mnie gdzies :/[/quote]

Moge napisać na PW? Chciałabym się dowiedzieć pewnych rzeczy

dominika.pink > 21-02-2013, 22:31

[quote name="Natalkooo89"]dziewczynki 9 i 13, a chlopczyk 14

teksty maja takie ze szczena opada...ale wiekszosc czasu sa kochani...tzn wiekszosc czasu ich nie ma..ale jak juz sa to sa ok

a CC - pewnie znowu bym ich wybrala -ale Lcc ma mnie gdzies :/[/quote]

No to najważniejsze że ich nie ma większość czasu a jak są to dajesz rade ;p Bo w sumie są w takim wieku że juz nie trzeba się nimi opiekować cały czas jak maluchami, zajmą się sobą trochę, też chcę takie ,,odchowane'' juz trochę ;p

balbina > 21-02-2013, 22:43

Kurde ja nie wiem jak to jest, jak laska pojedzie do USA, to niektórym woda sodowa do głowy uderza - i kim to ja nie jestem -,-

Trochę pokory, pamiętajcie, że tu czeka na was polska rzeczywistość.

a pozatym często jest tak, że dziekan/ profesor to po prostu cham i robi po chamsku pewne sprawy, a wszyscy wiem że studentów źle się traktuje - np polibuda wrocławska - jedna z najlepszych w Polsce i co? Traktują ich bardzo źle...

LUBIENUTELLE - napisałaś "Nie oceniam, nie wartościuje," a właśnie że oceniasz, Twój pierwszy post jest tego dowodem ( z dzisiaj )

jaka to jesteś już amerykanka, wie wszystko o życiu i tlyko rady prawi - zejdź na ziemię.

Cieszę się, że dobrze ci poszło z gawo, ale nie neguj moich wypowiedzi kiedy JA DOŚWIADCZYŁAM TEGO JACY SĄ ZACHŁANNI NA PIENIĄDZE! Mam prawo mieć swoją opinię, Ty masz swoją, więc nie oceniaj, okej?

znowu piszesz "Chciałam napisać, że tępi ludzie nie idą na uniwersytety ale ugryzłam się w język " Ehh no coś Ci nie wyszło, skoro to napisałaś. -,-

"Jeśli kogoś uraziłam po prostu przepraszam, zaburzyłam tą przyjazną atmosferę- przepraszam. Jeszcze raz chcę powiedzieć, że polecam GAWO nie tylko dlatego, że jest najtańsze ale też dlatego że mam tylko dobre doświadczenia. Tak jak wspomniałam nie chcę powoływać się na inne osoby, które wyjechały z tej agencji, mówię tylko o sobie. Jeśli ktoś chce to chętnie odpowiem na prywatną wiadomość albo osiem "

i co mam Cię teraz hejtować?

Dziękujemy za opinie, zachęcam żebyś napisała to w wątku o GAWO, bo dziewczyny wybierając agencje tam często lądują, nie wertują całego forum

balbina > 21-02-2013, 22:49

Mam nadzieję, że już wszystko wyjaśnione.

Lubienutelle : Tutaj link do agencji gawo <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=92&t=6291&start=330">viewtopic.php?f=92&t=6291&start=330</a><!-- l -->

paulaw > 21-02-2013, 23:15

Chciałabym tylko przypomnieć, że to jest temat dotyczący wyjazdów au pair, gdzie pomagamy lub szukamy pomocy, jeżeli ktoś ma zażalenia dotyczące swojej host rodziny, swojego biura, swojego życia, to my nic na to nie poradzimy. Jeżeli ktoś jednak dzieli się swoimi pretensjami i wszczyna bezsensowne kłótnie zaśmiecające forum, ja chętnie podzielę się z nim ostrzeżeniem albo banem, ot co

balbina > 21-02-2013, 23:24

piona Paulaw

merti > 21-02-2013, 23:51

piona dziewczyny !

viki2131 > 22-02-2013, 4:20

[quote name="Natalkooo89"]lubienutelle <3

kto jeszcze siedzi w polsce-badzcie gotowe na obaidy w stylu "wszystko gotowe"

bez obrazy nie bede nadrabiac zaleglosci na forum, lubienutelle strescila

ja jestem z CC - duuuzo wiecej kasy sie placi i co.. jestem juz prawie 3 tyg z host rodzina a moja LCC ma mnie w d*pie

ok napisala maila ze kiedys sie spotkamy i przeprasza,ze to tyle trwa... agencja jak agencja- jestes ogarnieta- ogarniesz wszystko- nie- to masz problem

AMEN [/quote]

oj dokladnie, tak naprawde kazda agencja dziala tu w USA tak samo, dlatego ze jest ustanowiona przez prawo USA i tyle. Wiecej zalezy od tego na jaka LCC traficie i na to juz nie macie wplywu. Co do GAWO, ja korzystalam i jestem zadowolona mimo ze rodzine znalazlam na wlasna reke na greataupair to nie mam do nich zadnych pretencji. I to prawda, placicie za uslugę, za poświęcony czas...

Nie rozumiem po co naskoczylicie takim tlumem na lubienuttele? Po to jest to forum żeby pisac nasze odczucia i opinie na rozny temat. Bardziej widze tu zależonść trzymania się w grupie. Ja też często się nie udzielam ale obesrwuje, czytam, czasem się żale. Za to widzę że wszystkie 'zbulwersowane' postem lubienuttele to stałe bywalczynie. A co do wyksztalcenia. Czy ktos jest mi w stanie powiedziec od kiedy stopien wyksztalcenia = poziomu inteligencji?

Do wszystkich 'zbulwersowanych' - strasznie latwo dalyscie sie sprowokowac.

Chyba opuszcze to forum skoro jeden post osoby ktora ma odnienne zdanie niesie 2 strony bulwesow pt. ona nie moze miec innego zdania niz my! Bo tak wlasnie to wyglada z mojej perspektywa. Ale co ja moge tam wiedziec....

A wątek wygląda bardzo ogolnie. Jak czytalam o prawie jezdzie przez kilka stron to nikt nie protestowal a teraz:

[quote name="paulaw"]Chciałabym tylko przypomnieć, że to jest temat dotyczący wyjazdów au pair, gdzie pomagamy lub szukamy pomocy, [/quote]

Wyluzjcie posladki :0

viki2131 > 22-02-2013, 4:30

[quote name="aguta"]Kurde ja nie wiem jak to jest, jak laska pojedzie do USA, to niektórym woda sodowa do głowy uderza - i kim to ja nie jestem -,-

Trochę pokory, pamiętajcie, że tu czeka na was polska rzeczywistość.

[/quote]

tak napewno uderza do glowy, szczególnie tym które są na remachu albo wracają do domu... Mnie na szczeście to nie spotkało (nigdy nic nie wiadomo) ale widać że nie masz pojęcia co piszesz.... Zobaczysz co to pokora dopiero tutaj. A rzeczywistość niegdzie Cie tak nie dopadnie jak po przyjeżdzie do US. Nieważne jak bardzo jesteś świadoma tego 'że to ciężka praca' i tak przyjdzie lekkie rozczarowanie. Więc troche pokory bo nawet jeszcze nie wyjechałaś ;]
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna