-
-
Re: Au Pair 2013!
lubienutelle > 21-02-2013, 21:33
Wyjaśniam- skończyłam najgorsze studia na Uniwersytecie z najniższej półki dlatego właśnie taka tępa jestem...SorryA tak poważnie to czytaj ze zrozumieniem napisałam, że "najczęściej" nie jest winą profesora-> "najczęściej"jak wiemy nie znaczy "zawsze"
Kto Ci powiedział, że ja tym dzieckiem opiekowałam się bez doświadczenia albo jakiegokolwiek wcześniejszego kontaktu z nim? Tak, wpadłam pożyczyć cukier, patrzę "o małe dziecko, to zostanę na 2 tygodnie" ...
Zgłoś swój szok i rozżalenie do ambasady:
+48 22 307 1361 (z Polski)
+1 (703) 988 7101 (z USA) -
Jarzebinka > 21-02-2013, 21:34
[quote name="Natalkooo89"]
[quote name="merti"]no prosze Cie. Kto by dał osobie niedoswiadczonej takie małe dziecko pod samodzielną opiekę? NIe dziwie się, że nie dostałaś wizy za 1 razem i jestem w szoku, że jednak Ci ją dali...[/quote]
ale sie czepiasz
przypuszczam ze jeszcze nie jestes au pair (tak?)
Kto by dał osobie niedoswiadczonej takie małe dziecko pod samodzielną opiekę?
--> amerykanie !!!! zapamietac - amerykanie ![/quote]
Tylko tutaj koleżanka miała referencje z PL, wiec nie chodzi o Amerykanów. A to, że Merti nie jest AP nic tutaj nie wnosi -
merti > 21-02-2013, 21:36
No właśnie zachowujesz się na taką Uni z najniższej półki
A powiesz nam co w ogóle robisz na NASZYM forum? Bo chyba jak przychodzisz nowa to wypada się kulturalnie przywitać a nie afery robić? Nie wiem naprawdę w jakim celu tu piszesz >.< -
merti > 21-02-2013, 21:38
a Natalia nie bądź taka wszystkowiedząca o amerykanach, bo jesteś tam zaledwie 3 tygodnie .... i nieładnie tak nazywać obywateli pansta do ktorego tak bardzo chcialas sie dostac ... idiotami ktorzy oddaja dziecko niedoswiadczonej dziewczynie.. -
Natalkooo89 > 21-02-2013, 21:38
[quote name="Jarzebinka"]
[quote name="lubienutelle"]to, że nie zdajesz egzaminu na studiach nie jest winą profesora najczęściej
Pozdrawiam, buziaczki[/quote][/quote]
Nie wiem na jakich studiach byłaś, ale własnie bardzo często zależy, to czy zdasz od profesora. Od jego humoru, podejścia, zaangażowania.
haha ja nie wiem gdzie Ty studiujesz/studiowalasD
generalnie zasada jest prosta- uczyc sie nie zawsze oznacza nauczyc sieale jak juz umiesz to zdajesz, jestes nieuk-poprawiasz
masz super profesora jestes nieukuem- zdajesz..."umiesz"-zdajesz
masz uja profesora "umiesz"- zdajesz -"nie umiesz"-nie zdajesz -
Jarzebinka > 21-02-2013, 21:41
[quote name="lubienutelle"]Wyjaśniam- skończyłam najgorsze studia na Uniwersytecie z najniższej półki dlatego właśnie taka tępa jestem...SorryA tak poważnie to czytaj ze zrozumieniem napisałam, że "najczęściej" nie jest winą profesora-> "najczęściej"jak wiemy nie znaczy "zawsze"
Kto Ci powiedział, że ja tym dzieckiem opiekowałam się bez doświadczenia albo jakiegokolwiek wcześniejszego kontaktu z nim? Tak, wpadłam pożyczyć cukier, patrzę "o małe dziecko, to zostanę na 2 tygodnie" ...
Zgłoś swój szok i rozżalenie do ambasady:
+48 22 307 1361 (z Polski)
+1 (703) 988 7101 (z USA)[/quote]
Wyjaśniam- napisałam BARDZO CZĄSTO zależy od profesora, a ty napisałaś najczęściej nie zależy od profesora. Wydaje mi się, ze to ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a nie ja. -
Jarzebinka > 21-02-2013, 21:44
[quote name="Natalkooo89"]
[quote name="Jarzebinka"]
[quote name="lubienutelle"]to, że nie zdajesz egzaminu na studiach nie jest winą profesora najczęściej
Pozdrawiam, buziaczki[/quote][/quote]
Nie wiem na jakich studiach byłaś, ale własnie bardzo często zależy, to czy zdasz od profesora. Od jego humoru, podejścia, zaangażowania.
haha ja nie wiem gdzie Ty studiujesz/studiowalasD
generalnie zasada jest prosta- uczyc sie nie zawsze oznacza nauczyc sieale jak juz umiesz to zdajesz, jestes nieuk-poprawiasz
masz super profesora jestes nieukuem- zdajesz..."umiesz"-zdajesz
masz uja profesora "umiesz"- zdajesz -"nie umiesz"-nie zdajesz[/quote]
Jak masz profesora uja, to nawet jak UMIESZ nie zdajesz. -
lubienutelle > 21-02-2013, 21:48
Przedstawiłam się tu jakiś czas temu, napisałam gdzie będę od kiedy i jakie będę miała dzieci. Koniec. Potem, jak już napisałam śledziłam forum biernie, bo nie czułam potrzeby dzielenia się wszystkim, z każdym. Nie oceniam, nie wartościuje, ktoś lubi- ok niech pisze o każdej życiowej rozterce, ja szukałam tylko kogoś kto może jestem w podobnej sytuacji jak ja z tą wizą. A teraz Droga Koleżanko jestem tu po to żeby powiedzieć że GAWO jest OK. Ty też nie rozumiesz sarkazmu czy tylko mi się wydaje? Nie chcę mi się rozmawiać o studiach, bo nie mam potrzeby mówienia wszystkim co skończyłam, gdzie i z jaką średnią. Chciałam napisać, że tępi ludzie nie idą na uniwersytety ale ugryzłam się w język -
Natalkooo89 > 21-02-2013, 21:50
[quote name="merti"]a Natalia nie bądź taka wszystkowiedząca o amerykanach, bo jesteś tam zaledwie 3 tygodnie .... i nieładnie tak nazywać obywateli pansta do ktorego tak bardzo chcialas sie dostac ... idiotami ktorzy oddaja dziecko niedoswiadczonej dziewczynie..[/quote]
gdzie ja ich idiotami nazwalam ??! wypraszam sobie(fakt- sa tutaj i tacy-ale jeszcze nikogo tak nie nazwalam )
lubie nutelle dostala wize- jest w stanach -wiec z jej doswiadczeniem widocznie wszystko OK
zycze powodzenia reszcie, ktora stara sie o udzial w programie)
ja akurat nie mialam problemow lol
a teraz jestem au pair- a raczej rodzinna taksowkazycze wam tego samego, ale zapewne bedziecie musialy sie zajmowac dziecmi :***
cierpliwosci, cierpliwosci -przyda sie
bo tak to nie jest europa, gdzie zwrocisz dziecku uwage i jest ok - albo krzykniesz i tez jest ok
tutaj taki maluch/ albo nastolatek - zrobi Ci wyklad ze nie mozesz go upominac, narazasz go na stres ! ranisz jego uczucia...itd ipt
szczena opada i trzeba ich kochac -sa specjalni <3D -
lubienutelle > 21-02-2013, 21:58
Oi Natalkooo coś mi się wydaje, że też się nie znasz na niczym