-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 21-02-2013, 14:27
Czekam na otwarcie roomu -
DominikaDomi > 21-02-2013, 14:33
Nie mozna powiedziec, ktora agencja jest zla a ktora dobra. Ostatnio pisalam z pewna au pairka z Niemiec i napisala mi ze nigdy w zyciu nie polecilaby nikomu CC bo nie informuja au pair o waznych kwestiach i generalnie nie pomagaja. A inne dziewczyny wychwalaja CC. to jest idywidualna sprawa. Ja wybralam CC dlatego, ze byla to pierwsza agencja na, ktora trafilam. W sumie to nie narzekam no bo poki co wszystko jest ok. Raz w sumie mnie wkurzyli, ale poza tym sa spoko. -
madz > 21-02-2013, 14:38
Domi co ty jeszcze przed komputerem robisz!!! Jazda do Warszawy, bo ja czekam ;P
A co Ci ta Niemka napisała? O czym nie informują? -
paulaw > 21-02-2013, 15:06
Czekamy na relację Sylwii
Ile mi jeszcze zostało do zrobienia, niech ktoś to wszystko zrobi za mnie! Tak się ostatnio rozleniwiłam, raz mam taką energię i robię 100 rzeczy na raz, a w drugiej chwili kładę się i zastanawiam, czy dam radę. Eeeeeeeh! -
Jarzebinka > 21-02-2013, 15:21
Ja wczoraj gadałam z Sylvią, mówiła, ze ma widok z pokoju na Empire, jest ich 30 dziewczyn i jeden chłopak i w tym 3 polki(razem z nią). Szkolenie nudne. ale wieczory są dla nich, dlatego chodzą i zwiedzają sobie NYCLeciała sama, ale mówi, że dała rade I NAWET SIĄ NIE NUDZIŁA, ksiązka jej pomogła i te filmy na ekranikach sobnie wybierała (podobno mały wybór, ale było cos ciekawego). Potem musiała uciekać, ale może w weekend będzie miała wiecej czasu to się odezwie.
Madz, co do reklamy. NIe chodziło mi tylko o tą internetową. Bo myślę, że w necie apia i cc są podobnie rozreklamowane. Bardziej chodziło mi o to "wychodzenie do ludzi", że jako jedyna agencja ma ULOTKI, oraz np we Wrocławiu CC było praktycznie w każdym ogólniaku (nie wiem jak technikum) i pokazywało program. Przez co jednak najwiecej ma ludzi i jest najbardziej znana. -
paulaw > 21-02-2013, 15:22
Uhu, to nieźle. Ten widok z okna naprawdę super
A co do reklamowania, to faktycznie, CC i APIA mają lepsze broszurki, lepsze strony, ale nie ocenia się książki po okładce. Ja zaufałam GAWO głównie dzięki cien_wiatru, ale też Ani z bliskodosf, więc to jest całkiem indywidualna sprawa -
Jarzebinka > 21-02-2013, 15:29
nooo to zaleta IE ;d -
nutella > 21-02-2013, 15:37
tak jeszcze pytanie co do agencji: z tego co się orientuje tylko CC korzysta z tego sposobu dobierania rodzin przez swoje biuro w Bostonie? wysyłają twoją aplikacje i na jej podstawie przedstawiają ci rodzinę. Prowork i APiA mają showroomy i zgłaszają się chętni,tak? -
balbina > 21-02-2013, 15:47
nie rozumiem zbytnio pytania nutellaD
Generalnie to wiadomo, ze agencje próbują aby rodzina i au pair miały np podobne zainteresowania, wymagania itp -
madz > 21-02-2013, 16:15
[quote name="Jarzebinka"]Madz, co do reklamy. NIe chodziło mi tylko o tą internetową. Bo myślę, że w necie apia i cc są podobnie rozreklamowane. Bardziej chodziło mi o to "wychodzenie do ludzi", że jako jedyna agencja ma ULOTKI, oraz np we Wrocławiu CC było praktycznie w każdym ogólniaku (nie wiem jak technikum) i pokazywało program. Przez co jednak najwiecej ma ludzi i jest najbardziej znana.[/quote]
W necie nei widziałam ani razu reklamy CC, a ulotki APiA też są, u mnie na wydziale od groma ich leży :P A o liceach niestety nie mogę się wypowiedzieć, dawno mnie tam nie było ;p
Tez za bardzo nie rozumiem pytania Nutelli