-
-
Re: Au Pair 2013!
karolinkaa77 > 21-02-2013, 11:58
Widzę dyskusja ładna się rozwinęłaMoim zdaniem nie można powiedzieć "obiektywnie" ,które biuro jest lepsze/gorsze . Z tego co czytałam są osoby ,które są bardzo zadowolone z CC , a są takie ,które nigdy więcej nie zdecydowały by się na współprace z nimi . To samo tyczy się Gawo ,Proworku itd. Przed rozpoczęciem "zabawy" z szukaniem odpowiedniego biura itd. przejrzałam milion blogów ,wpisów na forum itd. i abstrahując od ceny nie ma możliwości stwierdzenia ,która opcja jest lepsza , więc ja osobiście zdecydowałam się na Gawo , bo jako ,że inne czynniki nie były w stanie zdecydować zdecydowała cena. -
balbina > 21-02-2013, 12:41
[quote name="cien_wiatru"] najwazniejsza jest rodzina do której traficie. Bo po 4 dniach pobytu w Stanach to od nich będzie zależało jak wam sie będzie za tą wielką wodą żyło, a z agencja to jak dobrze pójdzie to raz na miesiąc będziecie mieć kontakt.[/quote]
Dokładnie!
Niektóre dziewczyny, które trafiają na nieogarnięte LCC to spotykają się z nią ( LCC - człowiek z agencji ) 5 razy podczas całęgo roku i wypowiadają się, że po przyjeździe jeśli jest wszystko ok właściwie traci się kontakt z agencją. -
emptyhousee > 21-02-2013, 13:13
Jak przebiega interview w APiA ? przez skype czy trzeba osobiście ? Trzeba mieć również dołączony do aplikacji raport medyczny tak samo jak w gawo ? xD
zastanawiam się czy nie zapisać się jeszcze do tej agencji,w IE 2 tyg i zero matchów :/ -
balbina > 21-02-2013, 13:33
Pewnie, że się zapisz!
w APiA interview jest dużo krótsze i jest przeprowadzane na żywo
a co do raportu medycznego - wypełniasz ten formularz http://aupair.aifs.pl/article,280,dokumenty to jest trzeci dokument MEDICAL DECLARATION - sama go wypełniasz, a reszte 'medycznych' dokumentów wypełniasz po znalezieniu rodziny. -
emptyhousee > 21-02-2013, 13:37
A gdzie oni mają siedzibe na pomorzu ? Bo jestem z Malborka xD -
emptyhousee > 21-02-2013, 13:42
W ogole jak to jest kiedy należy się do dwoch agencji ? (Aguta podobnie jak Ty, APiA & Gawo) Jeśli znajdę rodzinę w APiA to nic sie nie stanie kiedy odstąpie od umowy z Gawo ? Albo odwrotnie: jeśli znajdę rodzinę w Gawo to bez problemu mogę odstąpić od umowy z APiA nie ponosząc tego konsekwencji ? xD
A i jeszcze jak wygląda procedura składania aplikacji w APiA ? dużo jest papierów do wypełnienia tak jak w Gawo ? -
balbina > 21-02-2013, 13:44
W każdym większym mieście jest konsultantka, jak się zarejestrujesz online to się odezwie do Ciebie
Co do dwóch agencji.
Jeśli wyjadę z GAWO to po prostu zawieszam, usuwam aplikację w APiA, żeby już tam nikt dla mnie nie szukał rodziny.
Jeśli wyjadę z APiA to tak samo robię z GAWO. Tutaj dziewczyny piszą, żeby "udawać" że się szuka rodziny, bo jak nie znajdziesz rodziny i już minie Twoja pierwsza data wylotu to musisz czekać do ostatniej daty wylotu i wtedy zwracają Ci część pieniędzy za pierwszą ratę. -
emptyhousee > 21-02-2013, 13:47
O super, dzieki na odpowiedź xd miałas juz jakiech matche w Gawo ?
A co z papierami.. jakie trzeba wypełniać w APiA ? xD -
balbina > 21-02-2013, 14:16
Jestem od roku w GAWO, miałam jakieś 6 matchy, także słabo... Dlatego też się zapisałam do APiA
Ja aplikację wypełniłam szybko, jest dużo mniej do roboty niż w GAWO -
emptyhousee > 21-02-2013, 14:21
W takim razie chyba też skorzystam z tej agencji, w zasadzie komfortowa opcja xD
A w APIA mialas juz jakies matche ?xD