-
-
Re: Summer au pair
Nathalie > 21-05-2011, 17:59
haha, pamiętam jak omawialiśmy ten wiersz na fakultetach z polskiego(literaturoznawstwo)... Wiersz świetny, tak jak twórczość Barańczaka -
dosiunia > 21-05-2011, 18:03
poezja lingwistyczna <3 -
alexandra085 > 21-05-2011, 19:14
[quote name="Nathalie"]To jest mit, ze Polacy nie sa lubiani. Ja, jeżdżąc dość często za granice, zauważyłam, ze ludzie maja do nas naprawdę miłe nastawienie. Jak odpowiadam, ze jestem z Polski, to kojarze im sie z Walesa i dobrymi rzeczami. A moi obecni hosci mówią, ze chcieli au pair z Polski, bo one nejlepiej sie z dziećmi dogaduja[/quote]
chodzilo mi konkretnie o Irlandie. Wiem ze np w USA tez roznie o Polakach mowia, a ja tez nie doswiadczylam zadnych nieprzyjemnosci, ale ludzie mi mowili konkretnie o Irlandii, ze tam ponoc nieciekawie. Bywajac zagranica tez nie bylam nigdy "ofiara" dziwnych zachowan. Ale poniewaz kilku znajomych powiedzialo mi takie rzeczy o Irlandii,to wspomnialam o tym -
rosario > 21-05-2011, 20:13
teraz ja zaczęłam się zastanawiać jak Hiszpanie Polaków traktują. mam nadzieję, że mają spoko nastawienie do nas -
alexandra085 > 21-05-2011, 20:32
nie nie, Hiszpania to ok! ja nawet o UK bym sie nie bala, ale z ta Irlandia mi nagadali -
nameless > 21-05-2011, 20:36
witam ponownie
szukam , szukam i nic
jak myslicie jezeli do tej pory nie znalazlam rodziny sa jeszcze szanse?
jestem zalogowana na easy i word , co moge jeszcze zrobic?
Pomóżcie -
Nathalie > 21-05-2011, 21:04
Nie załamywać sie i szukaćsprawdź u nas, na forum szukam au pair itp. -
nameless > 21-05-2011, 22:25
juz nie mam sily
rece opadaja.. a tu juz prawie czerwiec..
patrzyłam na forum ale nic nie znalazlam -
Nathalie > 21-05-2011, 22:31
Nie zalamuj sie i szukajJa szukalam dość dlugo i dałam radę, wiec Ty tez -
dosiunia > 21-05-2011, 22:55
dalej mnie wnerwia to, że oni sami do mnie nie napiszą... już nie mam pomysłu, żeby do nich znowu zamejlować... jak myślicie?