-
-
Re: Cultural Care
madz > 18-08-2012, 23:31
Kurde to mnie załamałyście tym... W sumie to jest 1000zł więcej, a ja ledwo co te 4 tys wytrzasnę... Chyba przegnam się z CC...
Wiecie w której agencji nie trzeba nic płacić przed znalezieniem rodziny? -
cien_wiatru > 18-08-2012, 23:48
[quote name="madz"]Kurde to mnie załamałyście tym... W sumie to jest 1000zł więcej, a ja ledwo co te 4 tys wytrzasnę... Chyba przegnam się z CC...
Wiecie w której agencji nie trzeba nic płacić przed znalezieniem rodziny?[/quote]
AuPair in America -
blonde > 19-08-2012, 0:12
No cóż, ja przeczytałam tylko takie info na blogu jakiejś dziewczyny (nie wiem już której, tyle jest tych blogów...), że chce zdążyć przed październikiem znaleźć rodzinę czy tam wyjechać, bo później podwyższają opłatę. No i z ciekawości zajrzałam na stronę CC a tam faktycznie - inne ceny są podane. Dziewczyny które chcą jechać z CC - najlepiej piszcie do agencji i pytajcie o co chodzi. Być może Was już to nie będzie obowiązywało, skoro złożyłyście aplikację wcześniej? -
Nimell > 19-08-2012, 1:34
ooo fuck ale pojechali z tymi cenami ;D a tak serio to myślę, że trochę przesadzają z tą ceną :/ 4000 samych opłat + wiza + przygotowania do wyjazdu i dolary to trzeba będzie mieć z 6 tysięcy na wyjazd.. :| oj chyba stracą jednak trochę chętnych osób... dobrze, że dałam radę znaleźć rodzinę przed tą drastyczną zmianą :P
Ale to na pewno podnoszą od października? Bo jak jest na stronie już to wydaje mi się, że wszystkie nowe osoby które już teraz złożą aplikację i podpiszą umowy to w razie wyjazdu to będzie ich już nowa cena obowiązywać .. -
blonde > 19-08-2012, 1:47
Ja szczegółów nie znam, mówię, co wyczytałam i gdzie. Dlatego po prostu jeśli ktoś jest bezpośrednio zainteresowany sprawą, to najlepiej pytać u źródła, czyli w agencji.
A swoją drogą, jeśli ktoś będzie wiedział skąd ta podwyżka, to mógłby napisać, bo jestem najzwyczajniej w świecie ciekawa tego. No chyba że to tak, po prostu podniesli ceny ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć bo i tak byli chyba najdroższą agencją na rynku... -
madz > 19-08-2012, 10:05
Napiszę zaraz do nich maila i pewnie jutro się dowiemy (mam nadzieję). Wrzucę odpowiedź tu. -
DominikaDomi > 25-08-2012, 17:10
Podnoszą ceny bez powodu. Co jakis czas w październiku po prostu to robia. I tak samo prawdopodobnie od października powinno podnieść się kieszonkowe Au Pair. Ale to nie jest pewne. Niedlugo wyjazd z CC bedzie tak kosmicznie drogi, ze nikt nie bd z nimi wyjezdzal. Na dodatek mam wrazenie, ze wlasnie u nich najtrudniej znalezc rodzine. -
madz > 25-08-2012, 17:42
Ta ceny mają kosmiczne, a Pani z CC odpisała mi że co roku podnoszą ceny i że nie jestem do niczego zobowiązana i nie muszę korzystać z ich agencji, mogę wybrać inną. Mail był bardzo niemiły.
A Domi skąd wiesz że kieszonkowe podwyższy się? Przecież do rząd ustala i od 2009 jest tyle samo cały czas. -
DominikaDomi > 26-08-2012, 2:31
To nic pewnego. Pani z CC mowila mi, ze moga sie podniesc bo od dluzszego czasu juz sa takie same, a co jakis czas ida w gore. Ale jak juz mowilam to nie jest pewne.
Bardzo miła ta pani z CC, z ktora pisalas. Coraz bardziej sie do nich zniechecam jakos. -
makrelina > 26-08-2012, 11:37
jestem w CC i mam otwarty room od 8 sierpnia, miałam tylko 1 rodzinę i się nawet nie odezwali, termin mam koniec września-koniec października i chyba nie wyjadę w tym terminie jak będzie taka cisza na moim profilu. A zależy mi żeby być tam na halloween