-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
aaleeksaandraa > 19-08-2009, 16:41
Odnośnie lapówek, wszyscy na nie narzekają, a ja je chwalę
Za lapówkę da się załatwić wszystkozwolnienie L4? nie ma sprawy - 50 zł
Za bombonierkę zalatwisz wszystko w urzędzie
Mnie samą nielegalne wplywy ratowaly przed bankrutem :oops:
Nie mowię tu o wymuszaniu!tylko o odwdzięczaniu I cieszę się, że w takim kraju przyszlo nam żyć -
Yoanna > 19-08-2009, 20:49
cieszysz sie? ja sie ciesze ze w anglii czegos takiego nie ma. i wszystko mozna zalatwic latwiej i szybciej! -
aaleeksaandraa > 19-08-2009, 22:05
Zgadzam się z Tobą. W kraju, gdzie można coś zalatwić latwo i szybko to przyjemność. Ale kiedy MOŻNA to załatwić.
Nie słyszałam jeszcze, żeby np w Niemczech przeszło coś takiego jak lewe zwolnienia lekarskie...
A musicie przyznać, że niejednokrotnie ratowaly Wam tyłeczki.
A może tylko ja taka jestem, że często potrzebuję znajomości, aby sobie coś załatwić... :?: -
karolinaaa > 19-08-2009, 22:09
Wiecie co, to na pewno nie było legalne! Gdyby było, musiłaby mi wystawić paragon za taką usługę, a nie chować kasę do portfela (jak to zobaczyłam, to mi gały wyskoczyły z oczodołów). Ale było, minęło... Dokumenty wysłane -
alexandra > 21-08-2009, 16:32
Witam.Jestem Ola i mam dopiero 15 lat.Chce wyjechać jako au'pair do USA jak najszybciej sie da dlatego juz w tym wszystkim siedze.. mamy pytanie w jakim wieku najwcześniej mozna wyjechac i czy to prawda ze do USA jako au pair mozna wyjechać tylko raz ? -
karolinka > 21-08-2009, 16:37
musisz miec skonczone 18 i wyksztalcenie min.srednie..a wydaje mi sie, ze mozna wyjechac jako au pair do USA wiecej niz raz, ale to musi byc oddzielone jakas przerwa czasowa, chyba na 2 lata musisz wrocic do Polski -
satelitarna > 14-09-2009, 11:36
tak, od powrotu pierwszego musisz przebywać w Polsce min 2 lata aby móc z powrotem aplikować i co ważne za drugim razem również nie możesz przekroczyć ukończonego wieku 27 lat. -
Owieczek > 14-09-2009, 18:39
Cześć wszystkim!!!!
Jestem Aśka i uwielbiam całe to forumczytam je od ponad tygodnia jak tylko mam wolną chwile, wczoraj siedziałam od 15 do 3 w nocy. wiem że to chore ale tak mnie wciągnęlo że nie potrafiłam sie oderwać
Ja dopiero wczoraj napisałam do proworku czy wogóle moge być Au Pair skoro nie mam typowego doswiadczenia tylko dzieci z rodzinki,[zostawałam z nimi sama niezliczoną ilość razy]. Ale mam do niech podejście i zazwyczaj mnie lubią aha jeszcze kiedys przez pół roku byłam wolontariuszka w swietlicy środowiskowej. No ale jak narazie Prowork mi nie odpisał a szkoda bo miałam dzisiaj wole w pracy i mogłabym cos zalatwić
A jak wy myslicie,moge?? i jakie wy macie bądź miałyście doświadczenia przed pierwszym wyjazdem?? -
ell > 14-09-2009, 18:53
Witaj!Pewnie, że możesz. Operkowanie to dobra szkoła życia i ja jestem zdania, że każdy kto tego spróbował, będzie twardszy psychicznie i nie da się wykorzystywać w przyszłości. A więc czemu nie Ty? Każdy powinien :lol: Postaraj się zrobić fajną aplikacje, zrób fajne zdjęcia i ani się obejrzysz będziesz tam (a skoro czytasz to forum to chyba wiesz jakie są plusy i minusy, więc płakać na miejscu chyba nie będziesz? :wink: ) -
Owieczek > 15-09-2009, 11:05
Pewnie że nie będę płakać
Jestem pewna na 100% że chce jechać. Ale prowork mi nie odpisuje i bardzo sie martwie może niepotrzebnie pisałam że tego typowego doświadczenia nie znamChciałabym juz załatwiać formalności
Dzięki ell poprawiłaś mi humorek od rana