• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

Nimell > 12-09-2012, 13:35

Na Modlin rzeczywiście ciężko się dostać jak ktoś nie obeznany w komunikacji. Natomiast z dworca centralnego na Okęcie to wsiadamy w autobus 175 który dowozi nas pod samo lotnisko ;P

Saiisuke > 12-09-2012, 14:20

Dojazd z Lotniska Modlin do centrum Wawy ma wyglądać tak: z lotniska autobus na dworzec pkp w Modlinie, Modlin - Wawa Gdańska pociąg, Gdańska-centrum metro lub autobus, jak kto woli.

Straszna strata czasu i pieniędzy. Autobus z lotniska ok. 4 zł, odjeżdża co 20 minut, pociąg 12 zł odjeżdża co godzinę (do Gdańskiej jazda trwa ok. 40 min), metro ok. 2 zł. A do tego żeby autobus zgrał się z pociągiem to trzeba cudów. Czyli na dojechanie z lotniska schodzą ze dwie godziny, do tego trzeba sobie doliczyć szarpanie się z bagażem. Wcale nie jest miło z walizką i torbą przesiadać się tyle razy, przepychać w tłoku itd. A do tego z Centralnej muszę jeszcze złapać pociąg do swojego miasta, potem autobus albo drugi pociąg... więc nie dziwcie się, że mnie ten Modlin zdenerwował.

Jak już w sobotę pokonam tę cudowną trasę to zdam relację ^^

Yoanna > 12-09-2012, 18:26

tez jestem zla, ze wizzair zaczal do modlina latac.. i tak mi z okecia zajmowalo 4 godz busem zeby do siebie dojechac i to nie wliczajac czasu czekania na autobus... a teraz to juz w ogole porazka...

margerich > 13-09-2012, 12:45

[quote name="Saiisuke"]Czy ktoś już leciał z/na lotnisko w Modlinie?

Okazało się, że mam lądowanie właśnie w Modlinie (w rezerwacji miałam Okęcie, ale wizzair się przeniósł) i ten Modlin to jakiś koniec świata! Od sprawdzania jak dojechać stamtąd do Wawy aż mnie głowa rozbolała.

Macie jakieś doświadczenia z tym lotniskiem? Najbardziej mnie interesuje jak najlepiej, najszybciej i najtaniej dostać się z lotniska do centrum Wawy.[/quote]

Beznadziejnie jest z Modlinem, wszystko nowe, nie ma nawet gdzie kupić czegoś do jedzenia na samym lotnisku, bo jeszcze nie skończone. Przynajmniej tak było przed moim wylotem. I sam dojazd do Wawy... kawał czasu zajmuje.

Saiisuke > 13-09-2012, 14:35

margerich, a pamiętasz czy był jakiś bankomat albo kantor? Bo mam ze sobą tylko 4 zł gotówką

PolishGirl > 13-09-2012, 15:02

jesli chodzi o infrastrukture na lotnisku Modlin to nie liczylabym na zadne kantory, kioski itp. 2 tyg temu byly jeszcze starszne pustki.

mnie akurat pasuje modlin. ale za pierwszym razem mielismy problem z dojazdem bo brak jakichkolwiek oznaczen-wiec pytalismy miejscowych przechodniow. teraz to juz bedzie z gorki. uwazajcie na taksowki. podobno strasznie oszukuja-jesli chodzi o dojazd do wawy i odwrotnie. Mowily mi to kolezanki, ktorych mezowie jezdza na taxi w wawie. jesli chodzi o dojazd polecam strone lotniska w modlinie. sa jakies autobusy z centrum wawy i jest pociag. no i zostaje jeszcze wlasny samochod z gps albo radiem cb.

margerich > 13-09-2012, 15:51

[quote name="Saiisuke"]margerich, a pamiętasz czy był jakiś bankomat albo kantor? Bo mam ze sobą tylko 4 zł gotówką [/quote]

nie przypomianam sobie żeby był, ale kto wie.

Co do picia, są jakieś automaty, słyszałam jak babka obok mnie, czekająca na samolot narzekała że wydała 5 złotych za butelkę z wodą mineralną.

PolishGirl > 14-09-2012, 16:37

Zmienie troche temat. Otoz chcialam zapytac dziewczyny , ktora sa juz za granica- jak stoicie z biletami na Swieta Bozego Narodzenia? Czy wogole jedziecie do swoich domow, czy zostajecie z Hostami, czy macie juz bilety? na jak dlugo macie wolne? ja mam jechac na Swieta do PL-a bilety-straszna drozyzna! 8O

kinjeloo > 14-09-2012, 18:37

ja jeszcze nie wyjechalam ale tez sprawdzałam koszty biletu na święta... niestety nie będzie mnie na to stac i zdecydowalam przyjechac na weekend tydzien przed swietami :/

ceny masakryczne a mamy dopiero wrzesien!

margerich > 14-09-2012, 21:47

[quote name="PolishGirl"]Zmienie troche temat. Otoz chcialam zapytac dziewczyny , ktora sa juz za granica- jak stoicie z biletami na Swieta Bozego Narodzenia? Czy wogole jedziecie do swoich domow, czy zostajecie z Hostami, czy macie juz bilety? na jak dlugo macie wolne? ja mam jechac na Swieta do PL-a bilety-straszna drozyzna! 8O[/quote]

kurde, mega drogie są bilety. Ja mam wolne jakoś chyba z dziesięć dni, a płaciłam ok 1300 złotych z Wizzaira.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia