• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

nnataliaa > 26-03-2014, 20:16

yamisouls napisał(a):Dziewczyny wiecie może jak to jest: czy jak mam bardzo dużo godzin z dziecmi <2 to tylko takie rodziny będa się do mnie zgłaszać? Tzn z przynajmniej jednym dzieckiem poniżej 2 lat? Miałam już ponad 15 matchy i jak narazie tak było. Wiecie czy to prawda? 
    Pewna nie jestem ale coś w tym musi być skoro zgłaszają się do Ciebie takie rodzinki. Wolisz opiekować się starszymi dzieciakami? 

yamisouls > 26-03-2014, 20:43

Małe dzieci są jak najbardziej ok, tzn chciałabym tylko żeby chodzily. Chodzi mi tylko o to, że wiesz chciałabym mieć jakąś możliwość wyboru a nie z góry ograniczenie, że tylko takie małe. Chyba i tak nie chciałabym dziecka powyżej 7 lat.

Spoko ja Cię rozumiem, hahha. Miałam juz prawie 20 i żadna rodzinka nie była zbliżona do tej perfect. Jasne, na upartego którąś z nich można by wybrać ale nie śpieszy mi się więc czekam az będę 100% pewna. A od kiedy miałas room otwarty?

nnataliaa > 26-03-2014, 21:44

Room miałam otwarty od połowy grudnia, w ostatnim czasie już nie mogłam się doczekać wyjazdu i pomyślałam sobie że jestem za bardzo wybredna... . No i teraz jak już mam rodzinkę to jestem trochę rozdarta bo z jednej strony nie mogę się doczekać aż u nich będę a z drugiej zastanawiam się czy ja na pewno chcę tam lecieć... mam nadzieję że każda z obecnych już au pair też miała jakieś zawahanie  

yamisouls > 26-03-2014, 22:14

Mam nadzieję, że wszystko będzie oki!

kazetka > 27-03-2014, 20:51

Te nasze wahania i rozkminy to chyba naturalna rzecz w końcu każdy człowiek czuje ekscytację i niepokój, oboway przed zmianami. Będzie dobrze!

nnataliaa > 27-03-2014, 22:47

Dzięki wielkie czuję się teraz trochę spokojniejsza aczkolwiek zmienia mi się z minuty na minute ale ja zawsze taka byłam!

yvonne > 30-03-2014, 3:08

Hej, hej dziewczyny! Obserwuję Was już tutaj od dłuższego czasu, ale jakoś zawsze znajdowałam wymówkę, że to jeszcze nie czas, żeby się odezwać "No bo przecież nie wiem czy uda mi się wyjechać jako au pair". Zresztą nadal jestem pełna wątpliwości, no ale czas pokaże Myślę, że potrzebuję wsparcia przyszłych operek, czyli Was <3
    W zeszłą środę mój room został otwarty (jestem z Proworku). Godzinę później miałam już swój pierwszy match (szok!). Dzisiaj rozmawiałam z tą rodzinką, stresowałam się okropnie, ale byli przesympatyczni. Chcieli umówić się na drugą rozmowę, ale myślę że nie dałam im w porę odpowiedzi i znaleźli już swoją perfect au pair.
    W międzyczasie miałam 2-gi match i interview jutro, tzn. w sumie już dzisiaj Co zabawne, obie rodzinki z okolic NYC, obie z bliźniakami, haha (Przypadek? Nie sądzę.)
    Przed chwilą dostałam maila powiadamiającego o kolejnym matchu, Cali, okolice San Francisco. No ładnie, nie minął nawet tydzień i już 3 matche.
    Dodam, że nie mam jeszcze nawet filmiku...
    Może wydawać wam się dziwne co powiem, ale pewnie to dlatego, że zawsze się dostaje to czego się nie chce. Tzn, jako że najwcześniejszą datę wylotu mam 4.08 myślałam, że sobie poczekam spokojnie aż tak około czerwca zaczną się pojawiać jakieś matche. Wiem, nielogiczne skoro większość au pair chciałaby jak najszybciej znaleźć swoją Perfect Host Family. Teraz zastanawiam się czy nie zmienić daty wylotu na wrzesień, bo w sumie nawet nie mogę mieć pewności, że uda mi się wszystko zdać i nie zahaczyć o wrześniową poprawkę (robię licencjat w tym roku). Myślicie, że to dobry pomysł?

W ogóle jak to jest z tymi matchami? Pisałyście, że najlepiej rozmawiać z każdą rodzinką, bo mogą zostawić negatywny komentarz (muszę przyznać, że trochę schizuję na tym punkcie ;P) Czy któraś z Was odmawiała od razu?

Z góry przepraszam za litanię jaką Wam tu wystosowałam
    Pozdrawiam

yamisouls > 30-03-2014, 13:33

Wow! Szaleństwo z tymi matchami, u mnie cisza Jak czujesz, że to na pewno nie będzie perfect match to możesz napisać rodzince, że nie jesteś zaintersowana, napisz, że nie chcesz z dziećmi w takim wieku albo coś takiego byleby miło
    Ja też własnie boję się, że nie uda mi się obronić w lipcu ale na razie tego się trzymam i nie zmieniam daty. 
    Powodzenia dalej i dawaj znać! )

yamisouls > 30-03-2014, 13:50

A te rodzinki Ci się nie podobają? Możesz też z nimi pogadać czy nie pasowałoby im żebyś przyjechała póxniej. Ja mam datę ustawioną na lipiec a miałam rodzinki które chciałyby mnie i na juz lol i takie które chciały by mnie na wrzesień, oni tak chyba średnio na to patrzą, to jest tylko tak informacyjnie

undertheopensky > 30-03-2014, 17:07

Cześć dziewczyny! Od dłuższego czasu zaglądam na to forum, ale dopiero teraz sama postanowiłam  się na nim udzielić. Od poniedziałku 24/03 mam otwarty room w APiA, po dwóch dniach odezwały się 3 rodzinki, jednego dnia miałam 3 matche,ale niestety to nie to, co bym chciała. Od czwartku ciiisza i aż się boję, że będzie tak przez najbliższy czas. Jak to u Was wyglądało? Długo czekałyście na kolejne rodzinki? Ile rozmów już miałyście? Gdzie najbardziej chciałybyście jechać?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia