• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Dagmara > 10-12-2011, 17:46

BlackThumbnail - nie ma sprawy, zaraz Ci je podrzucę ;d Najgorsze już za mną, zebrałam wszystkie dokumenty, teraz czas na moją inwencję twórczą ;p

Co do języka napiszę tak - osobiście najwięcej uczę się dzięki oglądaniu filmów i słuchaniu piosenek. W szkole nauczyłam się jedynie gramatyki. Postawcie na praktykę, nie teorię

ThEveline > 10-12-2011, 17:57

ja myślę, że to jest dobry pomysł ;d

w ogóle słyszałam że ława przysięgłych będzie decydować czy polacy będą musieli mieć wizy do USA, nie wiem czy to prawda ale koleżanka mi mówiła, że czytała na onecie o tym.

Dagmara > 10-12-2011, 18:56

spekulacje na temat zniesienia wiz nie są nowością Raz na jakiś czas trzeba pocisnąć bajer, żeby nikt się nie buntował

ThEveline > 10-12-2011, 19:55

pewnie tak, jedno mówią drugie robią, a Polacy się cieszą, że wiz nie będzie... przecież sam Obama mówił, że nie może znieść wiz ale będzie może można łatwiej zdobyć wizę Ale przynajmniej w 99.99% Au pair dostają wizę wiec jest dobrze

Shanon > 11-12-2011, 14:33

Heeej

No więc mam na imię Natalia i mieszkam w Krakowie.

Tak jak Wy planuję wyjechać do USA jako Au Pair.Zastanawiam się właśnie czy w 2013r. ,czy w 2014r....Zalezy to od aplikacji itp.

No zobaczymyy jak to będzie

DaisyyUSA > 11-12-2011, 15:20

[quote name="BlackThumbnail"]

DaisyyUSA: Ja też marzę o Nowym Jorku, ale i tak możemy wylądować zupełnie gdzie indziej... Muszę się na to jakoś psychicznie nastawić, bo na razie tylko myślę o tym mieście, a nie chce potem się załamać :p

[/quote]

Ej no, trzeba wierzyć, że sie uda. Moge wylądowac np. godzinke od NYC i tez by zle nie bylo ;p.

Widze, że nas tu coraz więcej, i coraz fajniej sie robi ;d.

ThEveline > 11-12-2011, 17:30

Coraz nas więcej A ja już się nie mogę doczekać ale są postępy bo mama wreszcie chciała mnie słuchać o co chodzi z tym wyjazdem bo do tej pory się wyśmiewała ale jak wczoraj jej wszystko na spokojnie opowiedziałam to się zgadza i mówi, że to fajny pomysł 2013 (Gdzieś w US)... mam nadzieję że California

balbina > 11-12-2011, 17:42

no albo mama myśli, że

a)to słomiany zapał i Ci przejdzie

b) zmienisz plany, studia

c) na razie nie chce się kłócić bo to jeszcze kupe czasu

bo moja mama chyba wioerzy w mój słomiany zapał, ale bierze to pod uwagę, że wyjadę tylko ja już w maju 2012 :X

DaisyyUSA > 11-12-2011, 18:20

Aguta na swoim blogu napisałaś, że jesteś przychylna Gawo ponieważ można zacząć szukać rodziny przed formalnym ukończeniem szkoły. To są potwierdzone informacje ? Bo z tego co wiem to jeszcze do nie dawna nie było takiej opcji.

mia03 > 11-12-2011, 18:33

oo jak by tak było to super ^^

A jak u was z prawem jazdy? Kiedy macie zamiar zdawać? Ja na razie planuje iść na kurs tak w wakacje.. najgorzej jest ze wprowadzają zmiany od lutego i podobno trudniej zdać...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia