• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

'Moja rodzina'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• 'Moja rodzina'

• 'Moja rodzina'
  • Re: 'Moja rodzina'

E.K. > 28-12-2004, 11:30

Pozdrowienia z Polski. Kwadratowej i baaardzo symetrycznej, ale jednak z Polski.Nie mam juz GG - brat sie pozbyl zbednosci z komputera. W MOIM biurku cudze papiery...I w ogole czlowiek sie czuje jak na wakacjach.Siedze i jem, jem i siedze. Schudlam 3kilo ale chyba przez ten tydzien w Polsce to nadrobie!!!

Teraz do mnie dotarlo, ze powrot TU moze byc trudniejszy niz decyzja o wyjezdzie TAM...

MONIKA > 28-12-2004, 17:22

To prawda, Edyta. Zgadzam sie. Ja sobie czasem przegladam oferty pracy w moim regionalnym Glosie Wielkopolskim... nedza, nedza, nedza. Nic sie nie zmienilo od czasu, kiedy wjechalam, no moze na gorsze. Co ja poczne, jak wroce? Nadal bede nianczyc cudze dzieci za marne grosze? Czy swiecic zebami, jako hostessa? A po studiach? Gdzie sobie czlowiek ma znalezc prawdziwa prace? Zeby kasa, satysfakcja byly i cos czasu mial? Czarno to widze. :?

E.K. > 02-01-2005, 17:12

Dzis, dwa zupełnie różne w?tki.

Najpierw sprawa finansowa.Pieni?żki - uważajcie jakie pieni?żki dostajecie od host rodziców, zwłaszcza w UK i Stanach (ponoć). Ludzie tam mieszkaj?cy maj? taki zwyczaj pisania po banknotach-czesto jest to tylko liczba 202, 35 itp. Napis nie zasłania znaku wodnego ani tym podobne, nie ma problemu z jego wymian? w kantorze (raczej nie ma!), jednakże je?li będziecie chciały założyć konto walutowe lub lokate - bank nie przyjmie Wam takich pieni?żków. Głupia sprawa, ale tak? maj? procedurę, ja próbowałam w PKO, znajomy w BPH, - czyli nie jest to tylko wymysł jednego banku. W kantorze można wymienić ale zazwyczaj po niższym kursie...a to juz mega lipa zwłaszcza przy takich kursach jak widać obecnie. Lepiej wiedzieć i oszczędzić sobie zło?ci i bieganiny!!!Dlatego przestrzegam!!!Moj host tata to padnie jak mu o tym powiem bo ja sama czesto widzialam jak on pisze po tych banknotach!!!-ze niby wtedy do niego wróc?!!!

W UK to to jest norma-ja nie moge mieć do nikogo pretensji bo ja tam raz z Banku dostałam dwie 50-tki z liczbami w tle...

Teraz odrobinka sentymentu.

Spedziłam w Polsce 12 dni i wiecie co? - ciesze sie, że już jade. Nawet mi wstyd z powodu tej rado?ci (i tego ze od wczoraj jestem spakowana). To nie jest tak, że nie ma tu ludzi mi bliskich, że jestem z jakie? patologicznej rodziny, albo mam zaburzenia uczuciowo?ci czy czego? tam. Po prostu.Ja tu nie mam nic do roboty - a oni, inni bliscy maj? tu swoje życia, pracę, mężów, żony, ci?żę, kłopoty, rachunki, kredyty, bankomaty...a ja nie mam nic...No może oprócz tej torby co na przdpokoju stoi.

Chyba zaczynam rozumieć, ten stan o którym pisały dziewczyny po powrocie ze swojego Aupairowania...po prostu trzeba wsiakn?ć spowrotem w polsk? rzeczywisto?ć, trzeba znależć jaki? punkt zaczepienia w tej rzeczywisto?ci trzeba uczestniczyc a nie tylko obserwowac.

Na szczę?cie już wracam!!!

PS:O prace Monia już się nie martwię, w Banku mam ?rodki do realizacji tegoż celu :wink:

Gość > 03-01-2005, 21:00

a ja sie musze gdzies uzewnetrznic- ale moja rodzinka jest zaaaajebista!!!!!!! dzieki juz myakm coby nie bylo ze tych mniej szczesliwych wpedzam w depresje ale normlanie musialam to napisac gdzies gdzie mnie ludzie zrozumieja- no wiecie... buziaxy.

E.K. > 07-01-2005, 17:25

Prosze sie uzewnetrzniac bez skrupulow!!!!Az mi tez juz weselej!A dlaczego sie tak radujemy???

E.K. > 15-01-2005, 22:46

Hmm...troche sie zastanawialam czy pisac...no zeby nie zapeszyc i w ogole...bo wlasciwie z zyciem au-pair to ma niewiele wspolnego...Ale, w koncu moje psiapsiolki jestescie Internetowe, a musze to w koncu komus powiedziec.

WYCHODZE ZA MAZ.No wiem, teraz to juz myslicie ze mi sie od ACE w glowce przewrocilo.Nio, ale to najprawdziwsza prawda.Dlatego tez skracam swoj pobyt w UK to polowy sierpnia-chce tylko otrzymac certyfikat i szpadam. W grudniu slub.

No.Bo ja jestem zareczona juz od poltora roku...tyle ze mielismy sie rozstac-a tymczasem okazalo sie, ze nie mozemy bez siebie...zycie. No chyba ze zmienie zdanie....

La donna e mobile...

Pozdrowki

Jane_Doe > 16-01-2005, 1:46

JAAAAA

NO gratuluje oczywiscie ) Fajnie i dobrze, ze ten wyjazd Ci to uswiadomil, tzn pomogl w podjeciu decyzji, bo chyba tak bylo. Wszystkiego najlepszego na dalszej drodze zycia, jak to sie mowi

MONIKA > 16-01-2005, 6:20

GRATULACJE EDYTKA! I OCZYWISCIE ZYCZE CI BY PRZEPOWIEDNIA SIE NIE SPELNILA. Sama sie obawiam o moja, ale won z przesadami, piszemy swoje historie bez pomocy czarownic. :lol:

Wszystkiego dobrego, oj, bejbe, nawet nie masz pojecia, jak sie ucieszylam!!!

Gość > 16-01-2005, 13:08

gratulacje erca:

ORZECHOWA_ANIA > 16-01-2005, 14:29

No gratulacji!!!!!!!! A ponoc milosc na odleglosc nie istnieje??Okazuje sie ze jednak istnieje. Super!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia