• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

walizki...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• walizki...

• walizki...
  • Re: walizki...

carolineee > 19-04-2012, 16:10

witam. mam pytanie: ile litrow max alkoholu mozna przewiezc w Checked baggage z Polski?

Orientuje się ktoś? (nie chodzi mi o alkohol kupiony w strefie duty-free)

lece BA a tam na stronce nie moglam znalezc tej inf.

angelaa > 19-04-2012, 16:57

1 litr

carolineee > 19-04-2012, 18:06

ok dzieki to zapowiada sie ciekawie a moglby sie wypowiedziec ktos kto jest juz w usa a zabral ze soba wiecej alkoholu niz dopuszczalnie i czy byly jakies konsekwencje, czy bylo ok ? (wiem ze to nie ten dzial takjakby ale mam nadzieje ze ktos kto jest w usa lub zna odpowiedz doradzi mi :mrgreen: )

Czy wy dziewczyny tylko 1l bierzecie czy wiecej? pytam z ciekawosci :mrgreen:

angelaa > 19-04-2012, 18:53

będą Ci kazali wyciągnąć na lotnisku i tyle albo będziesz musiala wyrzucić albo wypić haha ;D

kalciaa > 20-04-2012, 11:36

Masz za dużo- wyrzucasz. Bo chodzi o ten bagaż, co do luku bagażowego idzie, nie podręczny?

Bo w podręcznym nie możesz przewozić większej ilości płynów.

Ja mam pytanie dotyczące wymiarów&wagi podręcznego w liniach United Airlines. Oraz jak to jest z bagażem dodatkowym- planuję zabrać jedną walizkę, bo z tego co czytałam bagaż opłacamy same, jak to jest?

angelaa > 20-04-2012, 15:16

[quote name="kalciaa"]Masz za dużo- wyrzucasz. Bo chodzi o ten bagaż, co do luku bagażowego idzie, nie podręczny?

Bo w podręcznym nie możesz przewozić większej ilości płynów. [/quote]

Co do alkoholu to i tak jest limit jeden litr, więc to różnicy nie robi czy w rejestrowanym czy podręcznym:d

blonde > 20-04-2012, 16:00

No ale przecież w podręcznym nie można mieć płynów w opakowaniach większych niż 100ml. Więc jakiejś żubrówy dla hosta czy co tam przewozicie, nie da rady w podręcznym

angelaa > 20-04-2012, 16:13

[quote name="blonde"]No ale przecież w podręcznym nie można mieć płynów w opakowaniach większych niż 100ml. Więc jakiejś żubrówy dla hosta czy co tam przewozicie, nie da rady w podręcznym [/quote]

no właśnie, to tak przy okazji

agnieszka89 > 20-04-2012, 17:38

Co do rzeczy jakie można przywieść USA polecam ten poradnik http://www.interameryka.com/2009/09/porady/

I jest tam wzmianka że osoby poniżej 21 lat nie mogą przywieść żadnego alkoholu, czy to prawda? Co prawda mnie by to nie dotyczyło, ale jest tutaj dużo dziewczyn poniżej tej granicy.

Benna > 02-05-2012, 11:05

Jak to w końcu jest z tym bagażem do USA? Bagaż podręczny to taki który możemy trzymać przy sobie a dodatkowo możemy mieć bagaż w luku bagażowym tak? I jakie są zasady dla tego bagażu do luku, jakieś wymiary?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia