-
-
Re: Pytania jednorazowe
Adderall > 11-08-2011, 14:05
No, no. Też dostałam starter w samolocie. Ale na miejscu okazało się, że host dał mi telefon z załadowaną kartą. Jeden wydatek mniej. -
oczubek > 05-09-2011, 12:25
Hej Dziewczyny,
Czy któraś z Was mogłaby mi przesłać pdf childcare references z Au Pair Care? Zastanawiam się czy wypełniający referencje musi się tam podpisać. Jeśli nie, to będę się starać żeby Prowork przeniósł mnie z Interexchange do Au Pair Care. A jeśli trzeba się podpisać, to odpuszczam bo głupio mi trzeci raz chodzić z referencjami i prosić o wypełnienie.
Z góry dziękuję! -
anitaaa > 05-09-2011, 12:41
[quote name="oczubek"]Hej Dziewczyny,
Czy któraś z Was mogłaby mi przesłać pdf childcare references z Au Pair Care? Zastanawiam się czy wypełniający referencje musi się tam podpisać. Jeśli nie, to będę się starać żeby Prowork przeniósł mnie z Interexchange do Au Pair Care. A jeśli trzeba się podpisać, to odpuszczam bo głupio mi trzeci raz chodzić z referencjami i prosić o wypełnienie.
Z góry dziękuję![/quote]
Niestety w APC musi się podpisać osoba, która wystawia referencję tak samo jest w Au Pair in America. -
oczubek > 05-09-2011, 14:57
Dzięki za odpowiedź. W takim razie zostaje w IE i umawiam się na rozmowę w Au pair in America. Mam już wszystko wypełnione więc powinno pójść szybko. Szkoda tylko, że jeśli APIA mi znajdzie rodzinę, to i tak nie odzyskam pieniędzy z Prowork. -
anitaaa > 05-09-2011, 16:15
[quote name="oczubek"]Dzięki za odpowiedź. W takim razie zostaje w IE i umawiam się na rozmowę w Au pair in America. Mam już wszystko wypełnione więc powinno pójść szybko. Szkoda tylko, że jeśli APIA mi znajdzie rodzinę, to i tak nie odzyskam pieniędzy z Prowork.[/quote]
Odzyskasz. W mojej umowie pisze, że jeśli nie znajdą mi rodziny od 1 lipca do 1 października to zwracają mi pieniądze ale muszę się o to upomnieć, bo jeśli się nic nie powie, to oni automatycznie przedłużają umowę na kolejne trzy miesiące, w których mogą znaleźć rodzinę. Zwracają jednak nie 350zł tylko 230, ale to zawsze coś. -
oczubek > 05-09-2011, 16:58
Planuję lecieć w listopadzie. Taką datę podałam w prowork, więc jeśli do lutego nie znajdą mi rodziny to rzeczywiście mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy. Jednak w lutym planuję być już w stanach - mam nadzieję, że znajdę rodzinę w APIA. W tym wypadku prowork mi nie zwróci pieniędzy. -
anitaaa > 05-09-2011, 17:02
[quote name="oczubek"]Planuję lecieć w listopadzie. Taką datę podałam w prowork, więc jeśli do lutego nie znajdą mi rodziny to rzeczywiście mogę ubiegać się o zwrot pieniędzy. Jednak w lutym planuję być już w stanach - mam nadzieję, że znajdę rodzinę w APIA. W tym wypadku prowork mi nie zwróci pieniędzy.[/quote]
No tak w tym wypadku nie zwrócą ci kasy. Ale w APIA teraz nie jest drogo, płacimy w promocji 290euro. To praktycznie tak jak w Prowork licząc 750+100$. Ale nie licz na nich i się zapisuj, ja liczyłam przez tyle czasu i dopiero czekam na sprawdzanie papierów i room w APIA. -
oczubek > 05-09-2011, 20:24
Wiem, właśnie ze względu na promocję zdecydowałam się na APIA. Zostały mi jeszcze dwa miesiące i wydaje mi się, że to akurat tyle czasu ile potrzeba na znalezienie rodziny. Tak, tego będę się trzymać -
Victoria's Secret > 05-09-2011, 22:15
Dziewczyny mam takie pytanie. Jak chce wyslac smsa z polskiego na angielski nr bedac w Uk co mam wpisac przed numerem? +44??? -
sylwiaQ > 05-09-2011, 22:44
Raczej tak, zresztą jak by trzeba było abyś nie wpisała to po prostu nie szło by pewnie posłać..