-
-
Re: Au pair w tym roku
Adriana > 30-07-2011, 1:29
ja czekałam ponad 2 miesiące na match.. to była druga rodzina która napisała. pierwsza napisała po 1,5 miesiącu czekania jakoś ale parę godzin przed zapowiedzianym telefonem napisała maila że musi anulować wywiad bo za krótko jeżdżę samochodem a musiałabym dzieci wozić do przedszkola.. w każdym razie dostałam w dzień moich urodzin piękny prezent i okazało się że jadę 22 sierpniaprzy okazji: może ktoś też w tym terminie wybywa??? -
domcia15922 > 30-07-2011, 13:54
czyli widze , że ciężko jest ze znalezieniem rodziny?Mam nadzieje ze sie wyrobie do września . Życze wam powodzenia! -
anetaar > 30-07-2011, 20:07
Tez mi sie wydaje,ze tych rodzin teraz jest troche mniej, na wiosne wydawalo sie ich o wiele wiecej, jak z procesei matchingu byly dziewczyny, ktore polecialy juz, albo poleca na dniach. Trzeba poczekac, zreszta teraz jest pora wakacji, wiec pewnie rodziny odpoczywaja i nie zajmuja się poszukiwaniem au pairek.
Powodzenia zycze Wam. -
patiii > 31-07-2011, 0:38
Hej, ja również wylatuję 15 sierpnia. Z tego co widzę jest nas już 4, im więcej tym lepiej! Babka z Proworku napisała mi, że w tym terminie wylatuje jeszcze tylko jedna dziewczyna ale widzę, że całe szczęście jest inaczejJa po szkoleniu ląduję w Stamford, Connecticut. A wy? Gdzie znalazłyście rodziny? -
karlajn > 31-07-2011, 17:23
Witam serdecznie!jestem nową aupairką z czego się bardzo ciesze!
mam to szczęście, że wylatuje już we wrześniu w okolice Bostonu, MA (apropo szukam dziewczyn z okolic)
jestem so excited hehe
pozdrowienia! -
progporcupine > 08-08-2011, 21:09
Hej, jestem Artur (22 lata) i również mam zamiar wyjechać w tym roku. Decyzję podjąłem na początku lipca, w dwa tygodnie skompletowałem dokumenty i referencje. Od półtora tygodnia mam swój Au Pair Room i już 2 zgłoszenia. Przeczytalem oczywiście historie Pawła oraz innych męskich osobników na forum więc jestem zdziwiony że już przy drugim zgłoszeniu mam spore szanse na match. O wyjeździe do Stanów marzyłem od dawna, lubie opiekować się dziecmi, mam niepełnosprawną siostrę stąd też we mnie takie a nie inne instynkty. Trochę się boje wyruszenia za nieznany ocean ale to raczej taka pozytywna adrenalina przed tym co nieznane a tak przeze mnie wyczekiwane.
I właśnie, jestem po pierwszej rozmowie z samotną matką wychowującą sześcioletniego syna w Chicago. Opinia bardzo pozytywna, czeka nas teraz rozmowa na Skypie. Dziecko ma ADHD, jest strasznie ruchliwe i roztargnione, lubi sport i ogólnie wysiłek fizyczny. Troche jak ja bo sporo sportowych aspektów zawarłem w swoim DearFamilyLetter więc pewnie dlatego wybrała akurat mnie. Jakie są wasze opinie drogie koleżanki?? Czy to dobra opcja? (mówiono mi że jak na faceta to nie mogę wybrzydzać przy wyborze) Jakieś porady lub doświadczenia w aspekcje opieki nad dzieckiem z ADHD? -
oczubek > 09-08-2011, 12:41
Heja, Artur!
Szybko się uwinąłeś z tą aplikacją, mi kompletowanie dokumentów zajęło dwa miesiąceZ jakiego biura lecisz?
Moim zdaniem jeśli jesteś doświadczony w opiece nad niepełnosprawną siostrą, to na pewno dasz sobie radę z dzieckiem z ADHD. Ja nie mam takiego doświadczenia, ale może znajdzie się ktoś na forum kto Ci doradzi.
Powodzenia i pisz o kolejnych matchach jeśli takowe będą -
progporcupine > 09-08-2011, 16:08
Witaj równiez i Ty!
Ja jadę z birua Gawo w Gdyni. Trochę daleko zważywszy na to iż jestem z Dolnego Śląska ale caly czas mam kontakt telefoniczny z uroczą p. Izą która pomogła mi przebrnąć przez te biurokratyczne morze dokumentów i referencji. Uwinąłem się szybko bo jak się za coś biore to nie odpuszczam a tamten czas wspominam dosyć ciężko, trochę jak bieg z przeszkodami który jednak sukcesywnie udało mi się pokonać i jestem zadowolony. Szczerze polecam tą Agencje która ma połączenie z amerykańskim AuPair Care jak i Inter Exchange.
Wkrótce czekają mnie dwie rozmowy na SKypie więc mam nadzieje że wszystko pójdzie jak w zegarku i faktycznie wkrótce wyląduje w największym pod względem mieszkańców polskim mieście na świecie, czyli Chicago
A jak u Ciebie wygląda proces rekrutacji AuPair!? -
anetaar > 09-08-2011, 16:37
Widze, ze kolejny facet zdecydowany na wyjazd jako au pair, witam w gronie
Ja tez wyjezdzam z ta sama agencja co Ty, nie moge im w zasadzie nic zlego zarzucic, bo rodzinke znalazlam dosyc szybko i na brak zaangazowania agencji tez nie narzekam, nawet teraz jak juz tylko czekam na wyjazd a wszystkie inne formalnosci zalatwilam.
Na poczatku mialam lekkie zalamanie pomiedzy naszymi relacjami, bo uzupelnianie przez nich mojego au pair roomu trwalo ponad 2 tygodnie, a potem przez kolejne 3 APC akceptowalo moja aplikacje, a na dodatek jak juz zaakceptowali to pomineli mi niebywale ponad 2000godzin opieki, ale zalatwilam to w zasadzie juz sprawnie.
Powodzenia w matchowaniu i do zobaczenia w USA
A druga rodzinnka skad sie zglosila? ;> -
progporcupine > 09-08-2011, 21:44
Wow 8O 2000 godzin opieki!! To ja jestem przy Tobie amatorem. Gratuluje satysfakcjonującego matcha.
Ta druga rodzinka, a w zasadzie ta pierwsza która sie zgłosiła, była z Monroe w stanie Connecticut. Amerykańsko- koreanska rodzina, z czwórką dzieci. Musiałem napisać od razu ze to dla mnie za duży obowiazek i jednak brak doswiadczenia przy tak duzej ilosci dzieci. Szczery mail załatwił sprawe i jeszcze mi podziekowali . Szkoda bo wydawali sie sympatyczni, ale cóż...