• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

• zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci
  • Re: zakwaterowanie oraz rzeczy, ktore daja Wam hosci

mamecia > 24-10-2012, 5:29

może to nie są klitki, ale dużo au pair ma pokoje w piwnicy, zazwyczaj są one bardzo duże. Może to brzmi strasznie, ale są tak przystosowane, że nawet się tego nie odczuwa, no a w piwnicy okien nie mA

californiadreaming > 24-10-2012, 6:13

[quote name="mamecia"]może to nie są klitki, ale dużo au pair ma pokoje w piwnicy, zazwyczaj są one bardzo duże. Może to brzmi strasznie, ale są tak przystosowane, że nawet się tego nie odczuwa, no a w piwnicy okien nie mA [/quote]

Bardzo dużo au pairek ma pokoje w piwnicach, które zazwyczaj mają jakieś okna. Znasz au pair, która rzeczywiście ma pokój bez okna? Jeśli tak, to powinna o tym pogadać z LCC (AD), albo zgłosić to gdzieś wyżej.

izzieem > 24-10-2012, 17:15

Ej! Ja mam pokój w piwnicy i mam okna.

Nimell > 24-10-2012, 20:50

Ja też mam w piwnicy i mam okna, tylko, że w Ameryce piwnica to trochę inne znaczenie niż w Polsce. U mnie piwnica to parter ;P mam okna, mam wyjście na podwórko i wyjścia na ulicę bezpośrednie z mojego pokoju. Więc spokojnie ;) a fakt, LCC sprawdzają warunki dla au pair przed przystąpieniem rodziny do programu chociaż często mają to w tyłku bo za każdą rodziną idą pieniądze. Ale przeważnie dziewczyny które znam mają na prawdę super warunki mieszkaniowe ;) śliczne, jasne pokoje, własna łazienka (co dla mnie jest podstawą) i nierzadko osobne wejścia ;)

dreamlike > 24-10-2012, 21:39

Też mam pokój w piwnicy i masa dziewczyn które tu poznałam też tak mają i szczerze mówiąc jestem bardzo z tego zadowolona. Przede wszystkim, jak by nie było, mam własne 'piętro'. Mam tutaj sypialnię, łazienkę i ogromny living room, w którym są dwie kanapy, telewizor, dvd, i nawet bieżnia, więc mogę sobie biegać i oglądać telewizję jednocześnie. Okna też mam Niektóre dziewczyny mają nawet mikro aneks kuchenny z mikrofalówką, lodówką i zlewem. Warunki są naprawdę dobre, jeżeli chodzi o mieszkanie

Jarzebinka > 24-10-2012, 22:30

Okej no to nastawiłyście mnie pozytywnie A ręczniki i te wszystkie kosmetyki brałyście z domu? Czy dogadywałyscie się z hostką, zeby wam zapewniła na początek "coś"

goodmorningamerica > 24-10-2012, 23:42

To jest nawet lepsze, jesteś oddzielona od jakiegokolwiek hałasu i nikt ci nie przeszkadza.

Nimell > 25-10-2012, 3:43

[quote name="Jarzebinka"]Okej no to nastawiłyście mnie pozytywnie;) A ręczniki i te wszystkie kosmetyki brałyście z domu? Czy dogadywałyscie się z hostką, zeby wam zapewniła na początek "coś"[/quote]

Moja hostka od razu mi napisała, że wie, że mam ograniczony bagaż i mam się nie martwić o ręczniki, suszarkę, prostownicę i lokówkę, że to mi kupią. I żebym wzięła ze sobą ulubione kosmetyki a jak takich nie mam to ona mi kupi to co mi będzie potrzebne, typu żel pod prysznic czy balsam. I jak przyjechałam to dostałam koszyk z kosmetykami od hostów i koszyk z kosmetykami od ich znajomych ;P

izzieem > 25-10-2012, 18:13

Zapomniałam o tym, ale moja koleżanka z Long Island mieszka w piwnicy, ale warunki ma okropne. Generalnie sam dom wygląda jak pałac, ale jej piwiniay jest masakryczna - ściany surowe, jej łożko stoi w rogu i pokój generalnie nie jest pokojem, jedynie oddzielony komodą. Ma zbudowaną łazienkę tam w tej piwinicy, ale w tej łazience już jest grzyb. Mówię Wam, tragedia, moja mama by mnie zabiła gdybym tam mieszkała.

pannaadamska > 25-10-2012, 23:10

Znam podobną sytuację u dziewczyny we Francji, chata niby wielka jak pałac a ona mieszka w piwnicy, gdzie surowe ściany i do łazienki ma chodzić do góry, kąpać się do 20.30 zanim dzieci pójdą spać lol . I hości ciągle powtarzają , że ma elektryczny grzejnik używać w pokoju jak jej zimno pff , że koszty nie grają roli . Skoro nie grają to niech coś z tym zrobią ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna