• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zwyczaje Hiszpanów

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Zwyczaje Hiszpanów

• Zwyczaje Hiszpanów
  • Re: Zwyczaje Hiszpanów

Gosia1423 > 01-08-2013, 22:28

Hiszpanie, ci z Gran Canarii, codziennie rano i wieczorem piją mleko. Dzieci na śniadanie jedzą mleko z gofio. I jedno co mnie zaskoczyło, że tutaj dzieci nawet w wakacje robią "prace domowe" zadawane przez rodziców, np. mój 5-latek ma książki do liczenia, czytania - materiał na poziomie polskiego 7-latka.

prettyvisitors > 02-08-2013, 19:34

Nie wszystkie dzieciaki tak mają. Tzn. moje tak, ale pytałam koleżanek i w większości spędzają całe dnie z dzieciakami na basenie.

ka.wa > 16-01-2014, 18:14

To całowanie na powitanie jest dziwne. Przynajmniej dla mnie. Jestem ciekawa jak to wygląda tam, ale pracując w Polsce miałam szefa Hiszpana, przychodzę na rozmowę kwalifikacyjną a on do mnie z całusami! xDD

Cassie > 16-01-2014, 20:35

Ja to uwielbiałam !

Moim zdaniem to mega miłe powitanie i udzieliło mi się to dość szybko

prettyvisitors > 18-01-2014, 21:39

Ja też to lubię! To takie przyjacielskie mi się wydaje

Marta91 > 18-01-2014, 21:51

na początku powitania też były dla mnie strasznie dziwne - 2 całuski w policzki i przytulaniec, ale z czasem się przyzwyczaiłam i po powrocie nie mogłam się od tego odzwyczaić i teraz tak już mi zostało. Z każdym się tak witam w Polsce teraz

Gosia1423 > 19-01-2014, 0:20

Ja jako że studiuję iberystykę, byłam przygotowana na takie powitania, ale wiadomo, teoria teorią Na początku było trochę dziwnie, ale podpisuję się pod słowami wyżej, że jest to mega sympatyczne przywitanie i mega udzielające  

Cassie > 19-01-2014, 13:48

Dla mnie najgorsze było chyba to, że oni jedzą takie słodkie śniadania.
    Dla mnie zjedzenie ciastka na śniadanie było czymś strasznym i do samego końca jadłam zwykłe płatki z mlekiem lub kanapkę .

prettyvisitors > 19-01-2014, 14:48

O właśnie! Te śniadania były okropne, nie lubię nic słodkiego jeść z rana.
    Ale tosty z oliwą i pomidorem to moje ulubione śnidanie od tego czasu

Cassie > 19-01-2014, 15:02

Ja raz się skusiłam na śniadanie słodkie .Pomyślałam sobie, że warto spróbować, bo w końcu to ich kultura można powiedzieć .
    Dziękuje bardzo, żołądek bolał mnie cały dzień :O

Taaaak, tosty z oliwą i pomidorem najlepsze <3 Albo robiłam czasem tak że podpiekałam bagietkę i dawałam oliwy i soli grubej . PYCHA <3
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna