• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

• Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)
  • Re: Couchsurfing - jak poznac nowych ludzi za granicą:)

zlosnica > 03-05-2011, 13:25

Bardzo fajnie pomyślane

KajaWroc > 03-05-2011, 13:30

dziewczyny ja mam ustawiona ta opcje "coffe or drink" czyli ze nikogo nei przyjmuje ale chcetnie sie spotkam na kawe lub drinka na miescie , moj kolega dzieki CS pojedzil poo Europie a potem zostal na rok w Lisbonie ,znaczy dalej tam jest ma prace itd, moze troche chlopak biduje ale nie wraca do Polski wiec same wyciagnijcie wniosek

alexandra085 > 03-05-2011, 14:31

no i pod Waszym wplywem zalozylam konto! Idea-wg mnie swietna!

podpowiedzcie tylko mi prosze...bo referencje rozumiem...ale widzialam tam ze czesc osob ma tam, po prsotu swoich znajomych...czy jest tam zatem mozliwosc wyszukania konkretnych osob? probuje to opanowac powoli i zapoznaje sie dopiero ze strona-wiec nie krzyczcie ,ze nie wiem :wink:

KajaWroc > 03-05-2011, 14:33

musisz poszukac tej bardziej rozbudowanej wyszukiwarki i potem wpisujesz nazwisko znajomego i ci sie wszystko wyswietla

alexandra085 > 03-05-2011, 14:47

mam! dzieki!

Sake > 03-05-2011, 18:12

- Nie trzeba płacić wpisowego, aczkolwiek jest to mile widziane - w ten sposób weryfikują twoje dane i stajesz się bardziej wiarygodny.

- Nie trzeba udostępniać noclegu jeśli nie ma się takiej możliwości. Zaznacza się wtedy opcję "spotkanie na kawę"

- Nie wolno traktować CS jak hotelu. Na zasadzie wpadasz - zużywasz ciepłą wodę, wyjadasz jedzenie z lodówki, spisz, zostawiasz burdel - wypadasz. Takie zachowanie jest absolutnie nie do przyjęcia. Gospodarzom trzeba okazać szacunek. Spędzić z nimi trochę czasu, może ugotować coś polskiego. (Nie każdy tego oczekuje ale jest to mile widziane). Spotkałam się z sytuacją, że gospodarz doceniał gdy ktoś przyniósł papier toaletowy ze sobą, jako "prezent".

- Nie wysyłaj zaproszeń na zasadzie "kopiuj - wklej" - poświęć chwilę na przeczytanie profilu danej osoby. Napisz coś o sobie. Pokaż, że ci zależy. Że nie tylko chcesz przekimać ale rzeczywiście chcesz kogoś poznać.

Jestem w CS od czerwca 2010. Poznałam dzięki temu kilku świetnych ludzi. Najdziwniejsze miejsce w jakim spałam? Piwnica przerobiona na pokój, w której mieściło się tylko łóżko i szafka, wc na korytarzu... - 3 dni w Monako - bezcenne!

Wielokrotnie słyszałam od CSów, że ten portal zmienia się na gorsze, bo ludzie coraz częściej traktują ich jak "Bed &Breakfast". Daj nam jeść i miejsce do spania, najlepiej we własnej sypialni, przynieś śniadanie do łóżka, daj klucze i święty spokój. to NIE tak ma działać

Nie chce wyjść na jakiegoś fanatyka. Idea CS jest świetna i dobrze byłoby gdyby trwała jak najdłużej. :wink:

Gobarakago > 03-05-2011, 20:10

Sake, to nie jest fanatyzm tylko bardzo istotny post. Dzięki, że zadałaś sobie trochę trudu , żeby to napisać Pozdrawiam

zlosnica > 04-05-2011, 9:14

[quote name="Sake"]- Nie trzeba płacić wpisowego, aczkolwiek jest to mile widziane - w ten sposób weryfikują twoje dane i stajesz się bardziej wiarygodny.

- Nie trzeba udostępniać noclegu jeśli nie ma się takiej możliwości. Zaznacza się wtedy opcję "spotkanie na kawę"

- Nie wolno traktować CS jak hotelu. Na zasadzie wpadasz - zużywasz ciepłą wodę, wyjadasz jedzenie z lodówki, spisz, zostawiasz burdel - wypadasz. Takie zachowanie jest absolutnie nie do przyjęcia. Gospodarzom trzeba okazać szacunek. Spędzić z nimi trochę czasu, może ugotować coś polskiego. (Nie każdy tego oczekuje ale jest to mile widziane). Spotkałam się z sytuacją, że gospodarz doceniał gdy ktoś przyniósł papier toaletowy ze sobą, jako "prezent".

- Nie wysyłaj zaproszeń na zasadzie "kopiuj - wklej" - poświęć chwilę na przeczytanie profilu danej osoby. Napisz coś o sobie. Pokaż, że ci zależy. Że nie tylko chcesz przekimać ale rzeczywiście chcesz kogoś poznać.

Jestem w CS od czerwca 2010. Poznałam dzięki temu kilku świetnych ludzi. Najdziwniejsze miejsce w jakim spałam? Piwnica przerobiona na pokój, w której mieściło się tylko łóżko i szafka, wc na korytarzu... - 3 dni w Monako - bezcenne!

Wielokrotnie słyszałam od CSów, że ten portal zmienia się na gorsze, bo ludzie coraz częściej traktują ich jak "Bed &Breakfast". Daj nam jeść i miejsce do spania, najlepiej we własnej sypialni, przynieś śniadanie do łóżka, daj klucze i święty spokój. to NIE tak ma działać

Nie chce wyjść na jakiegoś fanatyka. Idea CS jest świetna i dobrze byłoby gdyby trwała jak najdłużej. :wink:[/quote]

Nie wyobrażam sobie jechać do kogoś, przyjąć jego gościnę i jeszcze wyjeść mu jedzenie z lodówki 8O dla mnie to oczywiste, że w takiej sytuacji przywozi się coś na powitanie albo podziękowanie i np. organizuje się obiad lub kolację...

Sake > 04-05-2011, 15:55

Cytat:Nie wyobrażam sobie jechać do kogoś, przyjąć jego gościnę i jeszcze wyjeść mu jedzenie z lodówki 8O dla mnie to oczywiste, że w takiej sytuacji przywozi się coś na powitanie albo podziękowanie i np. organizuje się obiad lub kolację...

Uwierz mi, nie dla wszystkich jest to oczywiste. Zwłaszcza w okresie wakacji przybywa ludzi, którzy traktują CS jako darmowy hotel i narzekają na "obsługę".

To są moje rady/spostrzeżenia po rozmowach z innymi CSami

rosario > 04-05-2011, 19:15

[quote name="Sake"] traktują CS jako darmowy hotel i narzekają na "obsługę".

[/quote]

o matko...to jakies buraki konkretne naprawde :| :|
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia