-
-
Re: Jak szukać rodziny na własną rękę?
owieczka dolly > 22-02-2012, 17:43
Wiesz..z jednej strony cie rozumiem..z drugiej to jednak troche nie w porzadku sie zachowasz jesli zrezygnujesz w momencie gdy bilet zostal juz kupiony. Badz co badz ona wydala na to pieniadze, gdyz ty wyrazilas chec przyjazdu.
Przez takie sytuacje niestety pozniej rodziny nie chca oplacac biletow, kursow..
Moze powiedz jej o swoich watpliwosciach odosnie jej wiarygodnosci. Oczywiscie w jakis delikatny sposob. Jesli jest w porzadku to zrozumie twoje obawy i mozliwe ze sama zaproponuje jakies rozwiazanie. -
szada > 22-02-2012, 18:10
Ja mam zamiar jej oddać te pieniądze które wydała na bilet. Wiem że to jest nie sprawiedliwe i wychodzę na kolejną au pair ktora wystawia ludzi, ale kupowanie komus biletu po 3 godzinach rozmowy samo w sobie jest niedopowiedzialne i niedojrzałe. Ja wiem ile ona pieniedzy wydała dlatego jej odeśle wszystko co do grosze bo sumienie mi nie pozwoli spokojnie tego olać. -
aga1234 > 22-02-2012, 19:02
ale ona ci powiedziała, że rezerwuje ten bilet czy po prostu zarezerwowała bez twojej wiedzy i wysłała? bo jak tak to bym jej grosze nie oddała... ja też bym zrezygnowała z tego wyjazdu, twoje bezpieczeństwo tutaj jest najważniejsze, jak już ci coś nie gra to nie baw się w to dalej... no i masz rację, kto normalny rezerwuje bilet po 3 h rozmowy?? -
szada > 22-02-2012, 20:24
Zaczełyśmy rozmawiać i mówiła że zarezerwuje mi bilet jutro jak bede zdecydowana ale okazało się ze już go rezerwowała w chwili rozmowy tego samego dnia. Są rzeczy ryzykowne ale wychodze z założenia że wszystko na zawsze jakieś dobre strony. Dzięki tej sytuacji zrozumiałam jak fajna rodzina się do mnie odezwała i w sobotę jadę do Leeds i mam nadzieje że ta rodzinka do której jadę będzie super -
Anna20 > 23-02-2012, 10:35
Ciekawe, bo tak sie skłąda, ze miesiac temu sama założyłam taki temat:] był tam świetny link dotyczacy tematu handlu ludźmi w Europie, chciałam jesczez raz przejrzeć w nim wsyztskie konwencje, czy ktoś wiec co sie z nim stało? : ) -
alciak > 04-03-2012, 19:50
hej!jestem tu nowa
czy au pair wyjeżdżająca z agencji zarabia mniej niż osoba, która załatwia wyjazd na własna rękę? jak polecacie jechać na pierwszy raz? dam rade na własna rękę?
dodam, ze chciałabym wyjechać do GB
a i jeszcze jedno;P
czy jadąc z agencji muszę byc na tym całym kursie językowym? bo szczerze, to nie jara mnie to -
marvellous > 04-03-2012, 21:37
jadac do Europny nie musisz byc na kursie jezykowym ( moja rodzinka zaproponowala mi to i ja sie zgodzilam bo chcialam), w Stanach tak
a jelsi chdozi o zarobki to agencja ma okreslone najnizsze zarobki np od 65 funtowmoja tez miala ale to zalezy od rodziny ile chce dac, agencja nie okresla maksymalnego wynagrodzenia wiec tu nie jest wazne czy agencja czy nie -
alciak > 04-03-2012, 21:42
a czy agencja zarabia na mojej pracy, tzn. czy ja dostaje 100 % kieszonkowego, czy agencja "zgarnia" częśc? no bo jezeli np. rodzina oferuje 100 funtow, z czego ja dostaje 60, a agencja 40, to wole podpisac umowe i pojechac na wlasna reke, bo moze wiecej zalatwiania, ale kasa wieksza -
joogurcik > 04-03-2012, 22:00
agencja pobiera oplate za znaleienie rodziny ale to jest kwota jednorazowa i nie ma nic wspolnego z twoim kieszonkowym. jesli masz w kontrakcie np. ze bedziesz miec 70e/week to tyle bedziesz miec. -
marvellous > 05-03-2012, 1:13
z agencja zawsze tak bardziej oficjalnie