• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Male Au Pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Male Au Pair

• Male Au Pair
  • Re: Male Au Pair

Piotrek1990 > 23-09-2012, 0:27

Hej wszystkim, to znowu ja

Trochę się pozmieniało od mojego ostatniego logowania na tym forum i na dzień dzisiejszy znowu bardzo poważnie rozważam wyjazd jako au-pair. Mógłbym prosić o kontakt jakiegoś chłopaka który wyjechał jako "niania", bądź kogoś kto takowego zna w celu konsultacji? W sumie to każdy kto miałby chwilę wolnego i mógłby bliżej wprowadzić mnie w zagadnienia dotyczące wyjazdu i operkowania może się odezwać pośredni kontakt przez jakiś chat jest nieco wygodniejszy i bardziej dynamiczny (szybkie pytanie / szybka odpowiedź) niż po raz kolejny czytanie tych wszystkich tematów jeden po drugim. Zależy mi na szybkim kontakcie i na czasie. Pozdrawiam ^^

Edit: polska język trudna język :roll:

grined > 27-09-2012, 13:13

Witam wszystkich!

Przeglądałem różne oferty co do Au Pair i nie ukrywam, że wzbudziły one całkiem poważne zainteresowanie, zaraz jednak po tym nadeszły wątpliwości i pytania. Na jedno, dość podstawowe w moim przypadku już tutaj znalazłem odpowiedź, chłopak też ma szansę, ale... No właśnie, że ciężko rozumiem, nie przeszkadzałoby mi to też specjalnie, bo i tak w najbliższym czasie nie byłoby mowy o wyjeździe. Tylko właśnie, wyjazd, pisaliście, że płeć brzydka musi mieć dość konkretne CV, moim pytaniem jest, czy to zasada, czy jedynie pewnego rodzaju "ułatwienie"? Bo tutaj pojawiają się pewne komplikacje jeśli o mnie chodzi 19 wiosen na karku, brak jakiegokolwiek doświadczenia w pracy z dziećmi, prawo jazdy w drodze no i problem z językiem. Angielski znam w stopniu dość komunikatywnym, ale kraje anglojęzyczne by mnie nie interesowały kompletnie, myślałem o Szwecji, tudzież Norwegii. Jak się tam sprawy mają? Jest w ogóle sens brać się za szukanie, czy lepiej odpuścić z miejsca?

Pozdrawiam!

kinjeloo > 27-09-2012, 14:51

w Szwecji wszyscy mówią dobrze po angielsku, nawet pani w warzywniaku, więc językiem bym się nie przejmowała.. W Norwegii raczej szukają ludzi ze znajomością norweskiego.

Ale nie ma reguły, że w jakimś kraju częściej chcą male au-pair, a w jakimś rzadziej..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia