• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

• Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy
  • Re: Klarita na Wybrzeżu Kwiatu Pomarańczy

Klarasek > 21-09-2010, 14:31

W sumie też tak myslałam, że fajna sprawa ale...ja nie znam praktycznie w ogóle hiszpańskiego a zależy mi na tym żeby się go nauczyć. Przynajmniej żeby się móc nim komunikatywnie posługiwać. A pół roku jak na naukę języka od podstaw to za mało...ale wiesz, ja nie wykluczam, że po tym roku znowu wyjadę. Nic mnie tu w Polsce nie trzyma. Ani chłopaka anie mam ani jakis super przyjaciół na studiach. Więc postanowiłam, że za rok zapiszę się na zaoczne w Polsce, załatwię IOS i będę przylatywać z jakiejś dajmy na to Anglii raz na miesiąc. A wtedy myślę bym wzięła pół roku w Anglii i pół może w Szwecji? Oj zobaczymy...mnie to się zmienia 30 razy w miesiącu :lol:

A Ty przyjeżdżaj! Walencja czeka

hiszpankaa > 21-09-2010, 14:40

Klarasek ... właśnie sprawdzałam ceny lotów Malaga-Walencja niecałe 5euro w jedną stronę Koniecznie się trzeba będzie spotkać

I nie przejmuj się, że tak czesto nie piszą. Po prostu są już na 100%pewni że przyjedziesz. Ty wiesz praktycznie wszystko o nich a oni o Tobie, więc teraz tylko pozostaje czekać na Twój przylot

Klarasek > 21-09-2010, 14:50

Ależ się napaliłam na te podróże po Hiszpanii!!! Zwłaszcza, że mam każdy weekend wolny od piątku o 18...To mi daje całkiem sporo czasu na zwiedzanie

hiszpankaa > 21-09-2010, 15:02

Ja też mam weekendy off

mloda > 21-09-2010, 18:10

Klarasek wyluzuj Skoro juz wszystko ustalone to co maja sie codziennie odzywac? W kocnu sie prawie wogole nie znacie, to tez o czym maja Tobie pisac, albo pytac? Spoko maroko bedzie ok A tak btw, to zazdroszcze wam tej Hiszpanii!! 8)

Klarasek > 27-09-2010, 12:13

Abstahując już od tanich lotów to widzę, że i noclegi w całkiem miłych hostelach nie są porażająco drogie Taki nocleg w centrum Madrytu już od 10 euro. TZnalazłam fajną stronkę hostelbookers.com

Bo ja już sobie plany snuję!

Katka > 27-09-2010, 12:29

dobrze wiedzieć! ja sobie o nl che pojeździć i sie chyba w couchserfing pobawię.. coprawda jednostronny, ale moze akurat uda sie cos załątwić czasami

Klarasek > 27-09-2010, 13:09

moja koleżanka au pair z Chile to na zasadzie couchsurfingu (jednostronnego) zwiedziła Czechy, Bruksele, Niemcy i Turcję podczas swojego au pairskiego pobytu

Yoanna > 27-09-2010, 13:10

ja zawsze z hostelbookers bukuje, lubie ta strone. na coachsurfingu bylam raz, tylko dlatego ze nie mialam co z soba zrobic w srodku nocy (dluga historia) a jeden znajomy byl w podobnej sytuacji i wlasnie sobie znalazl coachsurfing wiec do niego dolaczylam. facet ktory nas goscil byl megamily i w ogole, ale jakbym miaa gzies sama tak do kogos jechac to bym sie bala. tutaj wszystko bylo sprawdzone wiec bez problemu, ale rozne swiry bywaja

Klarasek > 28-09-2010, 15:35

Dziś rano wstaję, chcę wnieść ostatnie poprawki do pracy licencjackiej i co...? Wystąpił błąd na dysku dane z pliku "badania" są nie do odzyskania...a na pewno nie do jutra...Jutro miałam zanieść pracę do dziekanatu

Życie jest niesprawiedliwe zwłaszcza moje, które jest niekończącym się pasmem klęsk porażek i nieszczęść...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia