-
-
Re: Jazda samochodem w USA
MadameRose > 13-03-2013, 4:42
Parę miesięcy temu zaparkowałam samochód przed siłownią, zatrzasnęłam drzwi, już się kieruję do wejścia i nagle...drzewo runęło na moją maskę. Ktoś odrąbał pień i pech chciał, że drzewo przeciążyło się akurat wtedy, kiedy ja byłam w pobliżu. Na szczęście większych szkód nie było, ale akcja policji i straży, jak w CSI -
anko > 01-04-2013, 7:13
Zasady w samym sobie nie sa skomplikowane, bo sa tylko swiatla albo stopy. Kto pierwszy dojezdza do stopu, ten pierwszy jedzie. Gorzej jest z ulicami wielopasmowymi, trzeba sie wpychac,zeby zmienic pasy. Ale jak sie czlowiek przyzwyczai, to nie ma czego sie bac -
Magda89 > 02-04-2013, 7:28
No i z tą zmianą pasów wcale nie jest źle, bo tu wpuszczają bez problemu...przynajmniej w mojej okolicy. Jak jeździłam po LA to już było gorzej, tam mega korki, więc ludzie już tak chętnie nie wpuszczają. Poza tym mam poczucie, że nawet jak czasem coś zrobię źle( muszę nagle zmienić pas żeby skręcić i przyblokuje ruch itp) to nikt nie ma pretensji. Mi się jeździ super. Podzielę się jeszcze jednym faktem. Nie to, żebym miała coś przeciwko Azjatom, ale oni nie potrafią jeździć!! Wszyscy mi to na początku tu mówili a teraz mogę potwierdzić ;P. No nie potrafią no.... -
jeanetteee7 > 16-04-2013, 22:41
A wiecie co ? Mi rodzinka powiedziała, że nie będę musiała jeździć samochodem. Bo zazwyczaj Au Pairki to osoby ze świeżo zrobionym prawkiem i jazda w tak duzym mieście ( St. Louis ) może być niebezpieczna. Z jednej strony mi ulżyło, a z drugiej .. nie pogardziłabym przejażdżkami po amerykańskich drogach. ;>