• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pierwszy dzień u rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• pierwszy dzień u rodziny

• pierwszy dzień u rodziny
  • Re: pierwszy dzień u rodziny

Efka87 > 15-05-2012, 21:36

6... słownie SZEŚĆ dni!!!

Tenzi > 15-05-2012, 21:52

Łooo to super! W takim razie czekam na Twoje sprawozdanie w tym dziale, z pierwszych dni

prettyvisitors > 15-05-2012, 22:32

Zdenerwowałam się już maksymalnie czytając ten wątek, niepotrzebnie tu w ogóle zaglądałam xd

Kurde, już tak niewiele czasu zostało...

WhiteDove > 15-05-2012, 22:52

Dziewczyny nie będzie tak źle! Na pewno tydzień po pierwszym dniu będziecie się z tego stresu śmiały

Tenzi > 15-05-2012, 22:55

[quote name="Tenzi"]Łooo to super! W takim razie czekam na Twoje sprawozdanie w tym dziale, z pierwszych dni [/quote]

ale dużo dziewczyn powyżej pisze, że nie ma co się martwić na zapas so, take it easy! haha ) Będzie dobrze.

marvellous > 16-05-2012, 22:50

o matko! moj wyjazd dopiero za 40 dni a ja juz sie stresuje na mysl o tych dniach!

wyobrazalam sobie siebie kiedy czytalam wszytskie posty i jestem pewna ze zalicze wszytskie z mozliwych wpadek a na koneic mnie wyrzuca ;p

kompletnie nie wiem jak sie zachowywac na drugi dzien, czy juz pracowac ( to jest sobota ustawowo dla mnie dzien off) czy co robic..

Buuzia > 16-05-2012, 22:55

ja na miejscu będę w sobotę po 21, potem czeka mnie około godziny w samochodzie, brzuch mnie boli na samą myśl a następny dzień to niedziela...wymyśliłam sobie wylot w sobotę, żeby w niedzielę nie być sama z dzieciakiem, żeby hostka mi pokazała co i jak, ale wczoraj zaczęłam się zastanawiać czy ona ma takie same plany jak ja na tą niedzielę nie rozmawiałam z nią o tym...z góry założyłam że tak będzie jestem ekstremalnie zestresowana! za 10dni o tej porze będę w samolocie, a właściwie będę się przygotowywać do lądowania 8O

dosiunia > 16-05-2012, 23:41

Ja jeszcze nie mam rodzinki, a juz sie stresuje wyjazdem xD także wiesz. Nie martw się, wszystko będzie dobrze, ja tak sobie tlumacze. Ciężka jest ta jazda w samochodzie i pierwsze kilka dni, nawet jeśli rodzinka jest super extra

angelaa > 17-05-2012, 2:10

[quote name="Buuzia"]ja na miejscu będę w sobotę po 21, potem czeka mnie około godziny w samochodzie, brzuch mnie boli na samą myśl a następny dzień to niedziela...wymyśliłam sobie wylot w sobotę, żeby w niedzielę nie być sama z dzieciakiem, żeby hostka mi pokazała co i jak, ale wczoraj zaczęłam się zastanawiać czy ona ma takie same plany jak ja na tą niedzielę nie rozmawiałam z nią o tym...z góry założyłam że tak będzie jestem ekstremalnie zestresowana! za 10dni o tej porze będę w samolocie, a właściwie będę się przygotowywać do lądowania 8O[/quote]

Ja też specjalnie wybrałam sobie sobotę na wylot, bo właśnie wtedy, będzie najwięcej czasu, żeby sie ze wszystkim zaznajomić. Wyobraź sobie, ze lecisz w niedzielę i już po pierwszej nocy wstajesz rano i i musisz iść od razu do pracy... moja hostka dodatkowo wzięła kilka dni wolnego, żeby mi ułatwić początek. a wylatuje pojutrze ;P

hanita > 17-05-2012, 11:09

No ja też przyleciałam do rodziny tuż przed weekendem (dokładnie to piątek późnym wieczorem), jako że tego dnia były najtańsze bilety lotnicze I jest to najlepsze rozwiązanie, miałam całe dwa dni, żeby oswoić się z dziećmi, domem, planem tygodnia, co gdzie i jak, no i poćwiczyć jeżdżenie po lewej stronie Pierwszych dni nie ma się co obawiać, na pewno wszyscy będą dla was mega mili, w tym dzieci (które dopiero później pokazują na co ich stać 8) )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia