• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
  • Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

WhiteDove > 07-10-2010, 14:22

Ja jak mozna sie domyslic zakladajac ten temat o tym rozmyslalam, i bylam przekonana,ze spokojnie miesiecznie 100£ odloze, i jak narazie po 6 tygodniach nie mam nic odlozone;/ Na poczatku tak sie wydaje, ze mamy tyyle kasy i to tylko na przyjemnosci, ja np musialam wydac na kurs, potem na bilety autobusowe(drogie cholerstwo), pozniej chcialam troche pzwiedzac, za chwile sie okzazalo,ze bez porzadnej przeciwdeszczowki i butow nie przetrwam, a to znow cos sie zjadlo na miescie... i kasa idzie na biezaco Ale nie bede sie az tak tym przejmowac, jakmi sie uda zaoszczedzic to fajnie, a jak nie, to trudno, przeciez to nie jest kasa wyrzucona na same kosmetyki, czy niepotrzebna setna pare butow...

mloda > 08-10-2010, 14:06

Ja nie umiem oszczedzac, naprawde nie umiem. Cala rodzina o tym wie i wszyscy znajomi Ale z Irlandii udało mi sie przywieżć całkiem sporo jak na moja pensje i "talent" oszczedzania i tak jak teraz sobie mysle, to nawet dosc duzo zobaczyłam i nie raz bylam na shoppingu. Kupcie sobie skarbonke, ale taka, ktora trzeba rozbic, zeby wyjac kase. Ja tak zrobilam i zadzialalo! Kase wkladalam regularnie jak tylko dostalam pensje, zostawiajac sobie 10E tak na wszelki wypadek, jak moglam to prosilam hostow, zeby mnie gdzies podwiezli, czy przyjechali (w Irl bilety sa cholernie drogie!) Cala reszte wyjelam noc przed wylotem do domu. Skarbonka kosztowala mnie tylko 2E a zdzialala cuda! :mrgreen:

zlosnica > 08-10-2010, 14:43

[quote name="mloda"]nie raz bylam na shoppingu[/quote]
    [quote name="mloda"]zostawiajac sobie 10E[/quote] shopping za 10e? :lol:

mloda > 08-10-2010, 17:58

tak! a czy musze od razu wydac 100E zeby byc szczesliwa? Wystarczylo wydac 2E na kolczyki, albo 5 za torebke. Co cie tak dziwi? :roll: ja bardzo chcialam oszczedzic i mi sie udalo. Weic jesli tez ktos chce, to niech sobie sprawia mini przyjemnosci, ktore tez daja radosc.

Yoanna > 08-10-2010, 22:55

10 euro na tydzien? podziwiam.. wiem, ze pierwszy miesiac tak bym jeszcze dala rade ale pozniej to juz nie.. ale kazdy jest inny

Kasia2027 > 08-10-2010, 23:55

Mis skonczyl sie wlasnie 4 tydzien pobuty tutaj w Irlandii w jak narazie to mam 360 euro zaoszczedzone czyli 10 euro na tydzien... jak narazie dobrze idzie z pieniedzmiale nie ze mna tesknota((

zlosnica > 09-10-2010, 0:16

[quote name="mloda"]tak! a czy musze od razu wydac 100E zeby byc szczesliwa? Wystarczylo wydac 2E na kolczyki, albo 5 za torebke. Co cie tak dziwi? :roll: ja bardzo chcialam oszczedzic i mi sie udalo. Weic jesli tez ktos chce, to niech sobie sprawia mini przyjemnosci, ktore tez daja radosc.[/quote] chill dziewczyno, musisz sie tak unosic? po prostu zapytalam nie wyobrazam sobie jak mozna isc na "shopping" majac 10E w portfelu ale jesli Tobie to sprawia radoche, to fajnie... :roll:

mloda > 11-10-2010, 13:03

Zlosnica unioslam sie bo mnie wysmialas. Ja sobie tez nie wyobrazalam tgo, ale mialam cel. Zamiast kolejnej pary butow wolalam sobie odlozyc wiekszosc na wlasne 4 kolka, co mi sie udalo A i tak pelno piordul przywiozlam. :mrgreen:

[quote name="Yoanna"]10 euro na tydzien? podziwiam.. wiem, ze pierwszy miesiac tak bym jeszcze dala rade ale pozniej to juz nie.. ale kazdy jest inny[/quote]

Yoanna jakbys mala cel to byc dala rade. Nie powiem, ze zawsze wydawalam tylko 10E ale w wiekszosci tak.

tosia_ > 26-10-2010, 0:48

Chciałabym umieć zaoszczędzić więcej niż Ł10 tygodniowo. Nie jest niestety łatwo. Jak tylko widzę w sklepie coś ładnego to od razu muszę to mieć (niestety :| ). Plus do tego dochodzą piątkowe wyjścia, doładowanie Oysterki, wejściówki, jedzenie itp. Oj ciężko mi to idzie, ciężko... Dlatego szukam dodatkowej pracy jako sprzątaczka. Wtedy planuję wydawać tylko to, co zarobię sprzątając, no i może połowę, czy też mniej tego, co zarobiam będąc au-pair.

girlonblack > 05-11-2010, 19:44

ja tam przez caly pazdziernik tak zaciskalam pasa ze nic praktycznie nie kupowalam ,uzbieralam 950 $ i w koncu moge sobie kupic wymarzonego kompa ;d
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia