• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Opinia o Anglikach

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Opinia o Anglikach

• Opinia o Anglikach
  • Re: Opinia o Anglikach

au pair_ala > 19-10-2010, 13:28

Fajni ludzie..uśmiech towarzyszy im każdego dnia. :wink:

WhiteDove > 19-10-2010, 15:50

A ja jestem chyba typem dosc zagorzalej zwolenniczki naturalnosci, bo dla mnie ta ich uprzejmosc jest sztuczna... Ja jak jestem zla, czy smutna to nie lubie sie usmiechac i udawac, ze wszystko jest ok, wiec dla mnie ich zachowanie jest taki sztuczne... I bardzo mnie smiesza wszystkie matki i babcie, ktore na widok swoich dzieci wychodzacych ze szkoly piszcza tak zabawnie W ogole do dzieci mowi sie tu troche jak do zwierzatek... Albo prowadzi sie je na smyczy Z szelkami:/ Co jeszcze mi sie nie podoba w wychowaniu maluchow, to to, ze pija wszystko z lodowki nawet jak sa chore, i czesto sa bardzo cienko ubierane, podczas gdy ja ide opatulona w szal i kurtke... Do dziwnych rzeczy mozna tez zaliczyc wspomniane juz wyzej balaganiarstwo, co dla mnie jest w ogole nie do pojecia... Jednak podoba mi sie brak smieci na ulicach, brak psich kup w parkach i szeroko pojeta tolerancja.

marika299 > 22-10-2010, 15:27

podpisuje sie calkowice pod whitedove.co prawda mi chodiz o holandie ale widze ze zwyczaje te same;D

89dzoana89 > 09-11-2010, 20:35

Teraz juz mozna sie spotkac z normalnymi kranami przewaznie w nowszym budownictwie Choc pamietam ze koszmarem bylo mycie glowy pod tymi ich kranami a ze moi ex hosci nie mieli nawet "baterii prysznicowej" to trzeba bylo podlaczac taki plastikowy przewod ktory mozna bylo w Poundland'zie kupic;P

Yoanna > 10-11-2010, 1:32

ja nie mam w domu dwoch kranow i cale szczescie. ale w pracy mam wiec znam ten bol.. najgorzej ze nie dosc ze sa dwa, to jeszcze se tak malo wysuniete, ze ciezko rece umyc (ale zakrecilam, ale moze zalapaliscie)

a co do sznurka w lazience to po to zeby chociaz mokra reka nie dotknac. gniazdek tez nie maja ze wzgledu na bezpieczenstwo.

ogolnie to do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic...

WhiteDove > 10-11-2010, 17:35

Pewnie, ze mozna, ale to nie zmienia faktu, ze teskni sie za tym co(Dla nas) normalne... Za obiadem zamiast lunchu, za jednym kranem, CZYSTYMI oknami otwieranymi do domu, drzwiami z normalna klamka, samochodami z kierownica po lewej stronie i szszeleszczacym wszedzie jezykiem

Yoanna > 10-11-2010, 20:16

hmmm

ja obiad jem kiedy chce wiec z tym nie mam problemu

kran mam jeden

okna tez budne nie sa

w drzwiach mam normalna klamke (chyba ze o wejscowe ci chodzi ale mi akurat sie podoba ze nie musze pamietac zeby je zamknac tylko wychodze i tyle, szybciej jest)

samochodu nie mam

a szeleszczacy jezyk slychac wszedzie

89dzoana89 > 11-11-2010, 18:21

Ja tez nie moglam dopoki mi tego na oczy nie pokazali a zeby bylo smieszniej to podlaczalo sie to do kranow w zlewie a nie w wannie;P Hardcore na maksa byl

A mnie co wkurza u anglikow? WYKLADZINY w lazience!!!! I to np zielone albo niebieskie;/ przciez tam jest ciagle wilgoc itp juz nie mowiac a grzybie czy cos....wrrrr :mad:

Yoanna > 11-11-2010, 23:53

heh moja jedna rodzina tez miala wykladziny w lazience, cale szczescie moja obecna ma terakote

Flower.Power.Diva > 20-11-2010, 23:06

Uff, cale szczescie moi maja normalne kafelki ^^ Ja za to nie cierpie angielksiego jedzenia. No po prostu przezyc go nie moge! Gotuja tak, jakby nie wiedzieli co z czym powinno byc. Potrafia zjesc makaron z parowka i fasolka, a do tego oczywiscie ketchup. Co tez mnie zadziwia, bo generalnie wszyscy sie bronia jak moge, zeby dzieci czasem nie dostaly nic z przyprawami, ale ketchup to na tony potrafia jesc 8O I te ich zupy! No nie do przezycia! Konsystencja jak kaszka na grysiku.

Druga rzecz to ich nikle pojecie na temat swiata. Nie wiem jak wy ale Ja wyczuwam, ze oni nie poczuwaja sie do Europy. Nie wiele tez wiedza na jej temat. Chociazby ich dziwne przekonanie, ze Polska to chyba na Syberii lezy. Ja rozumiem, ze nie jest konieczne, aby kazdy mial w swoim zakresie zainteresowan panstwa swiata, no ale wystarczy uwazac na geografii! Ostatnio powiedzialam, ze bardzo podoba mi sie tutaj (jak w calej Europie), ze mozna sobie wszedzie usiasc na trawie, bo u nas nie mozna (choc slyszalam, ze zakaz zostal podobno zniesiony :?: ) Na co uslyszalam: Bo za zimno? 8O I tak wiecznie, jak grochem o sciane, ze w POLSCE jest nawet cieplej jak u nich. My TYLKO zimy mamy mrozne i pelne sniegu XD Nie dociera... :?

Takze to niesamowici wariaci, ale jest w nich cos co sprawia, ze czlowiekowi latwiej zycie przychodzi z nimi i suma sumarum uwielbiam ich :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna