• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kursy w Anglii

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kursy w Anglii

• Kursy w Anglii
  • Re: Kursy w Anglii

fdotka > 10-01-2012, 2:05

ja jeszcze nie, ale prawdopodobnie będę Mój kolega już studiuje w Szkocji, jak masz jakieś szczegółowe pytania to dawaj

marvellous > 10-01-2012, 18:08

czyli kolega musiaj miec maturke na rozszerzeniu z tych 3 przedmiotow?

A jesli juz spelnia sie to wymaganie i ma sie egzamin jezykowy to mozna sie ubiegac z mysla ze nas przyjma? 8)

tosia_ > 10-01-2012, 18:13

Ja jestem w trakcie aplikowania sie na Middlesex University w Londynie.

tosia_ > 10-01-2012, 19:25

[quote name="d.mag"]Studia w Wielkiej Brytanii też są drogie, trzeba płacić za czesne. W 2010 roku zapowiedziano podniesienie kosztów, może pamiętasz relacje ze studenckich protestów. Teraz ceny oscylują w granicach 9000 funtów za rok, to też zależy od kierunku jaki wybierzesz. Istnieje możliwość wzięcia pożyczki w banku pokrywającą koszty czesnego jak i koszty życia. zazwyczaj nie ma z tym problemu, te wszystkie historie opisujące horror przejścia przez procedury, to tylko mrzonki, choć życie przynosi różne niespodzianki. Pożyczkę spłacasz po ukończeniu studiów i znalezieniu pracy ( 21,000 funtów na rok) W Szkocji studia są darmowe, ale też trzeba załatwić kilka formalności z tym związanych.

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam.[/quote]

Z tego co sie orientuje to z ta pozyczka 'na zycie' nie jest tak latwo - aby sie o nia ubiegac musisz byc w UK conajmniej 2 albo 3 lata (nie pamietam juz teraz). Pozyczke zaczynasz splacac rok po ukonczeniu studiow, jesli oczywiscie Twoje zarobki przekraczaja magiczna granice 15 tys., nie 21- niestety. Jesli przekraczaja, to potracaja Ci i tak tylko 9% miesiecznych dochodow, co wcale nie jest tak duzo.

marvellous > 10-01-2012, 20:37

dzieki za informacje, widze ze nie tak latwo sie dostac

tosia czy moglabys mi podac swojego bloga jesli masz czy cos?

p.s. jestem z Twego miasta ;p

Victoria's Secret > 26-01-2012, 23:59

Orientuje sie ktoś moze gdzie znajde college w Londynie z weekendowymi zajeciami ESOL badz ESL??? Przeszukalam juz chyba z 20 collegow i znalazlam tylko jeden (ktory niestety jest jak dla mnie za daleko) !!! Za wszelkie informacje byla bym ogromnie wdzieczna!

Ash > 27-01-2012, 0:34

najlepiej idz do biblioteki w okolicy oni na bank beda mieli info na ten temat

au pair_ala > 27-01-2012, 12:26

w której cześci Londynu jestes?

Victoria's Secret > 29-01-2012, 12:54

NW

dzija > 30-01-2012, 0:32

Czesc.

Witam jestem au-pair 4-ty dzien. Chce wracac do domu, ale poczatki zawsze sa trudne. wiem.

Ok mam takie pyatnie, jestem au-pair w Aylesbury, Buckinghamshire ( jest tu ktos jeszcze?

jest to mozna powiedziec zwykle osiedle, wszedzie tylko domy i domy i park dla dzieci oczywiscie. Zadnych sklepow czy galeri, nie stety nic takiego nie widzialam. Hosta powiedziala mi juz wczesniej ze bd miala kurs internetowy bo do szkoly za daleko. I tak sie zastanawiam czy to normalne? w sumie na dobra sprawee rownie dobrze w Pl moglam sobie zrobic kurs online. Co Wy o tym sadzicie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia