-
-
Re: Aupair world.
rosario > 04-03-2011, 23:17
[quote name="Plumeczka"]Założyłam tam konto, wszystko sprawnie działa, dość duża baza rodzin i au-pair, widze kontakty do rodzinek ktore sa mna zainteresowane i nikt nie wymagał żadnego skanu dowodu.. wiec nie wiem czemu inni maja problem przy rejestracji ? :?[/quote]
może im tak odwala jakoś cyklicznie :roll: raz jest normalnie a za chwilę jakieś wąty i skany dowodów potrzebują :? :?
[quote name="Glenda"]Hej,
Ja również nie mam miłych wspomnień związanych z aupairworld-net. W 2008 roku chciałam wyjechać na wakacje jako au-pair. Zalogowałam się, nikt wtedy jeszcze mnie nie prosił o skan dowodu (żałosne) i wszystko było ok. Zainteresowała się mną jakaś niemiecka rodzina. Zgodziłam się na rozmowę telefoniczną. Nie wiem co oni sobie myśleli, ale dzień po rozmowie od razu do mnie napisali maila żebym zawiesiła swoje konto bo oni mnie "biorą". Ja prawdę mówiąc nie byłam nimi zachwycona i konta nie anulowałam. Chciałam znaleźć inną rodzinę, tym bardziej, że niczego im nie obiecałam. Ku mojemu zdziwieniu, gdy próbowałam się zalogować na stronie, pojawiał się komunikat, że logowanie jest niemożliwe i żebym się skontaktowała z nimi poprzez maila. Wysłałam maila a jakaś pani odpowiedziała mi z wielkimi pretensjami że niby okłamałam rodzinkę bo zgodziłam się na bycie ich au-pair a tu mam jeszcze aktywne konto (ta rodzinka poprosiła portal o zawieszenie mojego konta!!!). Na nic się zdały moje tłumaczenia....konta aktywować nie mogłam. Nie wysłałam skanu dowodu bo to jakaś kpina chyba! Nie jestem z jakiegoś Zimbabwe żeby mnie traktowano z tak ogromną podejrzliwością i sprawdzano na każdym kroku...Najgorsze było to, że na maile odpowiadała mi Polka, pewnie ich przedstawicielka....Szkoda słów, zamiast wziąć moją stronę i posłuchać uważnie, kobieta uwierzyła jakimś nawiedzonym hostom.
Z portalu tego więcej już nie korzystałam. Łaski nie potrzebuję...[/quote]
o masakra z tym usunięciem konta 8O 8O kim są niby host rodziny, że portal daje im prawo do decydowaniu o tym, czy czyjeś konto ma być aktywne, czy nie 8O -
Glenda > 05-03-2011, 17:34
No widzisz....a jednak. Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten durny portal...
Co z tego, że mają dużą bazę rodzin? Uważają się za jakichś liderów czy co?
Po tym ostatnim mailu z prośbą o skan dowodu, poczułam się jak jakaś podejrzana o czyn niedozwolony!
Kto to widział, żeby au pair z Europy musiała się jeszcze legitymować i to przed osobą, której na oczy nie widziała i nie zna...
Ja rozumiem, że chodzi o bezpieczeństwo i chcą, żeby im udowodnić, że ja to ja, ale bez przesady. Co innego au-pair z jakiegoś afrykańskiego kraju a co innego z Polski.
Dziewczyny, oni wyraźnie są po stronie hostów bo przecież hości płacą, a kto płaci ma władzę. -
karolinka > 05-03-2011, 17:40
hmmm jak dla mnie strona jest w porzadku.. nie placa jedynie hosci.. bo jak chcesz to przeciez mozesz wykupic sobie konto premium czy jak sie to nazywa i bedziesz miala 'wladze'!
trzeba bylo sie oburzac na ta host rodzine.. ty jakbys zglosila jakas rodzine, ze sa np scamerami to ich tez by zablokowali..a co do bazy rodzin, to wydaje mi sie, ze mimo wszystko sa liderami jesli chodzi o baze rodzin europejskich.. -
rosario > 05-03-2011, 18:16
no wlasnie - zablokowaliby ich za to, ze sa scamerami - czyli oszustami, ktorych zaden portal nie chce.
a ta dziewczyna nie byla zadna oszustka ;/ -
karolinka > 05-03-2011, 18:56
wiem, ze nie byla..ale mowie, ze mogla napisac do tej potencjalnej hf.. i dziwie sie, po co oni pytaja o ten scan dowodu.. -
sunkiss > 05-03-2011, 19:47
mialam tam konto zakladane chyba z 3 razy, po czym jak stwiedzilam, ze jednak nie chce byc au pair to je usuwalam i wszystko bylo ok. i teraz znowu sobie zalozylam konto i nawet jestem w kontakcie z jedna rodzinka, a au pair world mi zablokowalo konto i chce skan mojego paszportu ! no co za chamstwo ! znaczy nie skan, ale chca zebym wyslala im kopie do niemiec do ich biura. wkurwilam sie tylko i nie zamierzam tego robic. skan paszportu do niemiec ! czy oni nie wiedza ze na naszej duzej wsi polsce nie ma poczty ! -
Plumeczka > 05-03-2011, 20:04
to wszystko jest naprawde jakies dziwne.. :| -
Aisling > 06-03-2011, 23:11
Ja też miałam problemy z tą stroną. Chyba każda przyszła au pair musi przez to przejść, haha.
Moje konto nigdy nie zostało ostatecznie zaktualizowane czy zatwierdzone, ale poszłam za radami drogiej rosario i wszystko ładnie działa.
Przypuszczam, że kilka postów wyżej jest o tym napisane, więc nie będę się powtarzać.Miejmy nadzieję, że nam - wytrwałym te całe zabieganie i walczenie z przeciwnościami się ostatecznie opłaci. -
rosario > 07-03-2011, 0:27
aisling - no właśnie byłam ciekawa czy mój sposób się sprawdził u ciebie też
dobrze, że tak ;D -
Aisling > 07-03-2011, 16:24
Sprawdził, sprawdził.
Jeszcze raz dzięki. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie