• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Filmik dla Host Family w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Filmik dla Host Family w USA

• Filmik dla Host Family w USA
  • Re: Filmik dla Host Family w USA

patrycjamarkowska > 23-05-2011, 0:10

dzięki bardzo, spróbuję : )

tatiana88 > 22-04-2012, 20:47

Myślę o wyjeździe do Stanów jako au pair, gdzieś czytałam, że podobno trzeba nagrać filmik dla rodzin? Czy to prawda? co powinno być w takim filmiku i jak dlugo powinien trwać? Czy to ktoś musi nagrać taką w miarę profesjonalną kamerą? Przeraża mnie trochę toencja wymaga filmiku?

blonde > 22-04-2012, 20:57

Z tego co wiem, to żadna agencja nie WYMAGA filmiku - jest to opcjonalne. Ale myślę, że jak nagrasz ten filmik, to na pewno trochę to pomoże przy szukaniu rodzin. Generalnie jest tak, że jak juz masz room, to możesz po jakimś czasie dodać filmik. Niektóre dziewczyny znalazły szybko rodziny i nagrywanie filmu je ominęło. Ale jak się już jakiś czas szuka, to dobrze nagrać ten filmik - zawsze to jakieś dodatkowe elementy aplikacji.

Filmik powinien trwać około 3 minuty. Absolutnie nie trzeba tego nagrywać profesjonalną kamerą. Funkcja nagrywania w zwykłym aparacie cyfrowym wystarczy. A jak oglądam niektóre filmiki, to mam wrażenie, że ludzie nagrywają to też komórkami. Możesz też nagrać kamerką internetową. Trzeba jednak uważać, żeby spełniał jakieś minimalne kryteria jakościowe. Obraz nie musi być super ostry a dźwięk czysty, ale żeby dało radę zrozumieć co mówisz

A co powinno się znaleźć? Bardzo różnie. Przede wszystkim służy to temu, żeby rodzina usłyszała jak mówisz po angielsku. Trzeba powiedzieć coś o sobie, o swoim doświadczeniu. Dobrze jest nie powtarzać za bardzo tego, co się już napisało w aplikacji. Możesz dodać jakieś zdjęcia, ale raczej tak, żeby nie było więcej zdjęć niz filmu Dobrze jest też dorzucić fragmenty, w których bawisz się czy przebywasz z dziećmi - rodziny mogą wtedy zobaczyć się 'w akcji'

Możesz pooglądać przykładowe filmiki na YT albo na stronach agencji (ale na tych amerykańskich stronach, dla rodzin). Jak już przyjdzie czas na kręcenie filmiku, na pewno dostaniesz jakieś wskazówki na ten temat od agencji.

gatta > 22-04-2012, 23:42

[quote name="blonde"]Z tego co wiem, to żadna agencja nie WYMAGA filmiku - jest to opcjonalne.[/quote]

APIA wymaga. Room otwierają dopiero wtedy, gdy cała aplikacja jest uzupelniona, a film jest częcią tejże.

blonde > 22-04-2012, 23:45

A to przepraszam, tego nie wiedziałam

carly15 > 24-04-2012, 0:06

W cc takze filmik jest obowiazkowy, tak pisza ale room otwieraja nawet bez niego.

blonde > 24-04-2012, 7:45

Jest i nie jest obowiązkowy. Na stronie piszą, że to nieobowiązkowe. Później wysyłają maila, że obowiązkowe. Otwierają room bez video. Znam dziewczyny z CC, które znalazły rodziny bez filmu. Sama jestem w tej agencji Chociaż rodziny jeszcze szukam (a film nagrałam)...

Generalnie, to jak się nie ma filmu i np. ma się problem ze znalezieniem rodziny i chce się w tej sprawie zadzwonić/napisać do biura, to pierwsze co odpowiadają to - "nagraj filmik". Jak się ma chwilę czasu wolnego (a chwila się znajdzie), to warto nagrać video. Także w przypadku (tfu tfu) rematchu to sie później przydaje...

aivie > 24-04-2012, 22:32

Ja bylam z Au pair care (przez prowork) i rodzine znalazlam bardzo szybko chociaz filmiku nie mialam

balbina > 25-04-2012, 23:34

Obejrzyj sobie na yourube takie filmiki, jest ich pelno, na moim blogu ( adres wstopce ) tez masz kilka porad, jakbys chciala, ale chyba najlepiej na youtube poogladac i zrobic podobny, ale pamietaj ze im bardziej bedzie wyjatkowy tym masz wieksze szanse, bo musisz sie wyroznic!

marvellous > 26-04-2012, 22:46

ja znam osoby ktore znalazly rodzine bez filmiku

sama interesowalam sie tym i to niby dla wiekszych szans dla siebie

mi tez by sie nie widzialo krecik tego filmiku :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna