• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

amerykański sen po mojemu:]- Monika

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• amerykański sen po mojemu:]- Monika

• amerykański sen po mojemu:]- Monika
  • Re: amerykański sen po mojemu:]- Monika

marlenao > 01-10-2009, 5:22

ja juz to mowilam i sie powtorze. moi przyjaciele z pl zawsze powtarzali, ze jak ja mam fajnie ze wyjezdzam, ze zazdroszcza i tez chca. ok, ale tak na prawde nikt nie ma bladego pojecia co my tu przezywamy, moze nie wszyscy, ale wiekszosc z nas. teskni sie za domem, placze przez pierwsze dni, jak tylko widzi sie na skype swoja rodzine czy przyjaciol to odrazu lzy naplywaja do oczu. a co robicie jak wasza najlepsza przyjaciolka z polski mowi ze robi parapetowe niedlugo , impreze czy cos..i ze beda wszyscy oprcz...was..nie robi wam sie smutno ? bo mi tak. ostatnio mojej najlepszej przyjaciolce zdechl pies. i co? moglam ja pocieszyc ...przez gg. trzeba byc na prawde twardym, wytrzymalym i dojrzalym psychicznie zeby sie zdecydowac na taki wyjazd. Ja tesknie, za domem, za moimi przyjaciolmi, za rodzina, za PSEM a nawet za moim kluczborskim parkiem gdzie zawsze ze znajomymi przesiadywalismy i pilismy piwo. Teraz do US tez sie przywiazalam i do ludzi ktorzy mnie tutaj otaczaja. I wiem, ze za rok ciezko mi bedzie stad wyjezdzac, ale milo bedzie wrocic do Pl, do "swoich".

kamysia > 01-10-2009, 5:26

.

monita > 01-10-2009, 6:44

[quote name="ell"]Hihi... śmigasz nowym VW i Ci śmierdzi?! :lol: W głowie się poprzewracało z tego dobrobytu :wink: .

8)[/quote] hehe moja mama zawsze mowi, ze mi sie w dupie poprzewracalo, ale generalnie ten samochod naprawde smierdzial takim duszacym plastikiem, jak wsiadalam to mi bylo po prostu nie dobrze... :? ale to co jest najwazniejsze to mam czym jezdzic

Biorac pod uwage moja obecna sytuacje ja naprawde nie mam na co narzekac, jestem zadowolona z tego jak trafilam, wszedzie jak na us mam blisko... sa dwie rzeczy ktore mi przeszakadzaja i obie zaleza tylko i wylacznie ode mnie:

1. moj angielski

2. to, ze ja naprawde bardzo tesknie i jestem przez to jeszcze troche nie swoja...

wiec jak widze, ze dla kogos powodem do wyjazdu jest:

[quote name="fed_up"]18 lat i RZYGAM już Polską!!! Co wy na to?[/quote]

no coz...ja Polska nie rzygalam...ja ja naprawde lubie...us to moja przygoda, chce z niej korzystac jak najwiecej i to wszystko jeszcze przede mna...

DAWID jak Ci sie w Polsce nie podoba to naprawde to nie prl...swiat stoi otworem, jak nie stany to cala Europa...

i obys znalazl gdzies to cos czego Ci w Polsce brakuje powodzenia !!!!

wiem co czuja dziewczyny i naprawde nie wyobrazam sobie co by sie ze mna dzialo gdym byla w takiej sytuacji jak Kamila... wyjazd sam w sobie jest trudna decyzja i trzeba sobie z tym radzic, a jak do tego sie trafi pier.....hostka to czasmi zbyt ciezko jest zacisnac zeby i to przetrwac...

ja dzisiaj pierwszy raz zadzwonilam do domu...a to tylko dlatego, ze mialam dobry humor i wiedzialam, ze sie nie porycze...bo trzeba twardym byc...oj trzeba, ale czasmi to nie takie latwe... dziewczynki zycze Wam sily i milych wspomnien po tym roku!!!!!!!

satelitarna > 01-10-2009, 11:16

monita a mi zycz najpierw wylotu

89dzoana89 > 01-10-2009, 15:52

Monita szczesciaro ty!!

Jak milo przeczytam ze komus nie jest zle

Oby i nam udalo sie znalezc sympatyczne rodiznki i w koncu wyleciec do wymarzonych stanow

monita > 01-10-2009, 16:41

satelitarna i dzoana i reszta ktora BARDZO chce wyleciec oby Wam sie udalo oczywiscie trzymam kciuki za wszystkich na forum trzymajcie sie dzielnie dziewczynki...aaa i Pawel

ps. wczoraj Aga zabrala mnie na najpyszniejszy serenik na swiecie poza tym, ze jak wracalam to mialam wrazenie,ze sie tocze nie ide, to jak najbardziej polecam

kamysia > 01-10-2009, 17:32

.

fed_up > 01-10-2009, 18:48

pytacie czym rzygam?

tą nieustanną monotonią...

codziennym wstawaniem o 6 rano...

postojem na tych samych światłach...

nauką..., która odwdzięczy mi się czterdziestoletnią pracą za 2500zł...

ciągłym narzekaniem...

a przede wszystkim świadomością tego, że może to wyglądać inaczej...

P.S. Raczej na pewno w maju 2010 pożegnam Ojczyznę, będzie to Irlandia.

ell > 01-10-2009, 20:04

[quote name="fed_up"]

nauką..., która odwdzięczy mi się czterdziestoletnią pracą za 2500zł...

[/quote]

haha... optymista czy marzyciel? :lol:

fed_up > 01-10-2009, 23:54

no bez jaj, 2500 to chyba nie przesada?? :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia