-
-
Re: czy ten kontrakt jest uczciwy?
shante > 10-08-2009, 16:52
Dobrze zrobiłaś! Ogólnie mówię NIE dla wsi (oczywiście bez urazy dla ludzi, którzy lubią wieś), ale gdy wyjeżdżamy jako au pair musimy mieć jak najłatwiejszą możliwość dotarcia do większego miasta, żeby móc się zabawić, zrobić zakupy, zwiedzić ciekawe miejsca etc etc. A mieszkając na wsi nie dość, że tam nie miałabyś raczej wielu atrakcji (o ile jakiekolwiek w ogóle), to jeszcze musiałabyś dojeżdżać do większego miasteczka, aby dotrzeć do jeszcze większego. Nie martw się, ofert z UK jest mnóstwo i na pewno trafisz na znacznie lepszą i odpowiednią. :wink: -
asiafrugo > 10-08-2009, 17:00
Blairwaldofr, moge zapytac gdzie ta rodzina mieszka? -
blairwaldorf > 10-08-2009, 17:57
asiafrugo już wieTeraz tylko czekać na inne, mam nadzieje że ktoś jeszcze mnie zechce. Sama mieszkam na tragicznie małej wsi z której muszę dojezdzać do małego miasteczka (rowerem bo busy tu nie kursują) żeby dojechać do jeszcze większego Powieliłabym tylko schemat który mam od zawsze, a nie koniecznie o to mi chodzi. -
blairwaldorf > 10-08-2009, 18:33
Aaa na dodatek większe miasto-więcej możliwości, każdy to wie. A ja mam zamiar jeszcze hiszpańskiego się trochę uczyć (w miarę możliwości czasowych i finansowych) no więc wezmę coś większego.
Bo wiecie, mam chrapkę na summer au pair w Hiszpanii. Kiedyś. -
shante > 10-08-2009, 19:16
Ja teżAle to jeszcze podlega głębszemu zastanowieniu i nie wiadomo, co z tego wyniknie -
karolinka > 10-08-2009, 19:20
powiedzcie mi, czy wasi hosci sa w domu?bo dostalam oferte, z 3dzieci i matka jest w domu na macierzynskim, ale mowi, ze nie wroci szybko do pracy..wiec nie wiem czy zgadzac sie na to..;D -
shante > 10-08-2009, 19:25
Jest na forum taki temat, polecam przeczytać. Link: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=4&t=4321">viewtopic.php?f=4&t=4321</a><!-- l --> -
Yoanna > 10-08-2009, 21:21
hostom w domu zdecydowane nie! -
karolinka > 12-08-2009, 12:36
a powiedzcie mi, cos o odleglosci z Cambridgeshire i Kent do Londynu.. -
shante > 12-08-2009, 12:48
To zależy, o jakie konkretne miasta Ci chodzi, bo Cambridgeshire i Kent to hrabstwa i odległości mogą być bardzo różne. Polecam również Mapy Google :wink: