• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

A czy w Polsce macie....?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• A czy w Polsce macie....?

• A czy w Polsce macie....?
  • Re: A czy w Polsce macie....?

zlosnica > 03-12-2010, 18:04

A kojarzycie tę głupią blondynkę, z która filmik krąży po internecie? :lol: Najpierw na pytanie, jakiego kraju stolicą jest Budapeszt odpowiedziała, że Francji, później, że Europa to kraj, a jak dowiedziała się, że Budapeszt to stolica Węgier (z angielska Hungary, co brzmi jak "hungry"), odpowiedziała, że zna taki kraj jak "Turkey", ale o "Hungary" nie słyszała :lol: :lol: To jest szczyt

Metallinka > 03-12-2010, 20:05

[quote name="zlosnica"]A kojarzycie tę głupią blondynkę, z która filmik krąży po internecie? :lol: Najpierw na pytanie, jakiego kraju stolicą jest Budapeszt odpowiedziała, że Francji, później, że Europa to kraj, a jak dowiedziała się, że Budapeszt to stolica Węgier (z angielska Hungary, co brzmi jak "hungry"), odpowiedziała, że zna taki kraj jak "Turkey", ale o "Hungary" nie słyszała :lol: :lol: To jest szczyt [/quote]

No to ja zawsze powtarzam: blond to nie kolor włosów. To stan umysłu.

aivie > 04-12-2010, 19:58

Mnie na egzaminie na prawo jazdy najpierw inna oczekujaca na egzamin zapytala czy w Polsce mamy kierownice po prawej stronie a pozniej egzaminator zadal to samo pytanie. Egzaminator na moja odpowiedz nie stwierdzil, ze sie pomylil, ze przeciez to we fracji tak maja.

Flower.Power.Diva > 05-12-2010, 22:43

A moja hostka ostatnio zeskrobywala szron z szyby samochodowej i nagle mowi do mnie "Wyobrazam sobie, ze w Polsce jest tak zawsze". :roll: Ale szybko dodala, ze teraz juz wie, ze to nie prawda. Bo na poczatku jak byly te pierwsze przymrozki i ubierala dzieciaki cieplo, to wiadomo cos tam sobie pogadala, ze strasznie zimno i wyjechala z tekstem "no ale co jak gadam, przeciez Ty jestes z Polski, dla Ciebie to nic takiego" 8O Pewnie, Ja wogole chodze przy -5 w krotkim rekawku

No i moze to nie miejsce na ta anegdotke, ale jak ostatnio spadly te 3 cm sniegu to hostka stwierdzila z pelna powaga, ze dobrze, ze kupila jedzenie wczesniej to bedziemy mieli co jesc jak spadnie snieg 8O

blondi > 13-12-2010, 2:09

a ja dzisiaj dowiedziałam się, że Czechosłowacja dalej istnieje :lol: A jak zwróciłam uwagę, że to są dwa osobne państwa to najpierw było zdziwienie a potem " a co to za różnica"

young_lady_88 > 13-12-2010, 15:04

[quote name="Flower.Power.Diva"]

No i moze to nie miejsce na ta anegdotke, ale jak ostatnio spadly te 3 cm sniegu to hostka stwierdzila z pelna powaga, ze dobrze, ze kupila jedzenie wczesniej to bedziemy mieli co jesc jak spadnie snieg 8O[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co bedziecie jesc jak spadnie deszcz?? moze niech juz teraz zrobi zakupy :lol:

Flower.Power.Diva > 17-12-2010, 1:52

Poplyniemy kajaczkiem XD

Ina7 > 04-01-2011, 6:38

Ja rowniez mialam do czynienia z ludzmi, ktorzy mysla, ze w Polsce mieszkaja misie polarne i wszystko pokrywa lod.

Wielu ludzi twierdzilo tez, ze Pl i Rosja to to samo.

Ale nie zapomne przypadkowo spotkanego kolesia, ktory zaczepil mnie, gdy siedzialam w parku.

Nie chcialam mu powiedziec skad jestem, wiec poprosil o pierwsza litere, po czym zaczal glosno myslec:

"Panama, Pennsylwenia..."

-Moze podpowiem; to jest w Europie.

"Europa... It's a different world!"

Zwatplilam.

A jak powiedzialam, ze jestem z Polski, to od razu zaczal gadke, ze jego najlepszy kumpel jest z Polski... To rowniez przytrafilo mi sie wiele razy.

Niektorzy pytaja, czy mamy zmywarki, a inny czy wiem co to arbuz, melon, mandarynka.

Wielu dziwilo sie, gdy zobaczylo ciemny kolor ziemniakow, ktore przygotowywalam do zrobienia plackow ziemniaczanych (nie byli to wylacznie amerykance). Zdziwieni byli, gdy zobaczyli (ciemna juz) wode w misce ze startymi ziemniakami. Nie mogli pojac, ze ziemniaki moga byc wodniste, a z racji, ze nie chcieli uwierzyc, powiedzialam, ze dolalam tam wina do smaku.

"Jak nie wierzycie, skosztujcie"

Ich miny po wypiciu soku z ziemniakow byly komiczne!

Moglabym wymieniac wiele podobnych sytuacji. Naprawde WIELE. Dzieki takim ludziom, dowartosciowuje sie jeszcze bardziej. Ciesze sie, ze nie jestem tak zacofana, jak oni.

anika1992 > 05-02-2011, 23:51

Ten temat na forum jest genialny... gratulacje dla tego, kto wpadł na ten pomysł, ale sie usmiałam!! Ja tez niedługo zamierzam wyjachac, jesli mi sie trafi jakas "perełka", to na pewno napisze. A swoją drogą, kiedys kilku Włochów, na to, ze jestem z polski odpowiedzieli, ze stamtad jest "Boniek". W pierwszej chwili nie zrozumiałam o co im chodzi, spodziewałam się bardziej Jana Pawła II... no ale coz... ten czaski artysta miał trochę racji przedstawiając Włochów w strojach do piłki noznej ruszajacych biodrami jak wiadomo przy czym Na nieszczescie Polakow opisał inaczej: księzy na polu ziemniaczanym z gejowska flaga w rekach :|

Sake > 06-02-2011, 3:32

"a czy w Polsce macie McDonalda?" 8O i wielkie zdziwienie że mamy nie tylko MD ale BurgerKinga, KFC, a nawet Starbucksa...

szok że widziałam "Black Swan" host tata myślał że w PL to wszystko z rocznym opóźnieniem wchodzi do kin
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna