• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

• Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D
  • Re: Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

jadlasiebie > 28-05-2009, 19:45

Summertime- szukaj tej rodziny i obyś jak najszybciej ją znalazła,życzę Ci tego z całego serca. Zycie z babą,która ma takie podejscie może nie być w ogóle nawet neutralnym odczuciem,a wrecz zniechęceniem.

Kierlajn > 29-05-2009, 12:03

eh ja tez wspolczuje :* Biednas. I kurcze widze jak sobie moge porownac moja rodzine z Twoja - to niebo a ziemia.

dominikan@ > 29-05-2009, 15:14

[quote name="kamysia"]
    [quote name="dominikan@"]Hindusi nie hindusi opowiem wam coś lepszego. Mojej koleżanki au pairki hostka była samotną matką i bardzo często przychodził do niej taki gościu na noc. (Ta kolezanka zawsze w collegu na przerwie opowiadała nam różne historyiki z tą hostką wroli głównej). No i zawsze jak on przychodził to ona próbowała się wynieść na noc do jakiejś kumpeli bo miała już dosc ich glośnych nocnych odgłosów. A najlepsze było to że rano on się zawsze zmywał a w kuchni na stole zostawiał dla hostki kase[/quote]

hmmm może hostka musiała zarobić na utrzymanie [/quote]

Kamysia tak chyba zarabiała na tygodniówkę au pairki

Agata89 > 30-05-2009, 1:45

Jestem w szoku, po tym co ci powiedziała. Wredne babsko! I jak tu nie ulegać stereotypom?!

Współczuję bardzo, pomimo tego, że jestem ateistką to będę modliła się o twoją rychłą zmianę rodziny

Summertime > 01-06-2009, 13:43

Uwierzycie, że za ten 1-szy tydzień dała mi 10 F wiecej?! Jestem w ciężkim szoku!!

Dzieci są paskudne, biją się na każdym kroku

A prawda jest taka, że jak miałam dzień wolny i rodzice sami poszli z nimi na plażę, to mała juz ma pocharatany policzek a młody całą nogę. 1 dzień beze mnie i sobie nie radzą

Prawda jest taka, że nudze się tu okropnie, brak mi swojego własnego kąta, jestem taką osoba, która potrzebuje duzo swobody i niezależności, martwię się o Kamysię bo ona wydaje mi się być pod tym względem osoba podobną do mnie, mnie to cholernie przeszkadza. Poza tym w tym Bournemouth naprawdę nie ma co robić samemu, w pubach pustki, poza tym jak iść samej...

Ech.

Właściwie bilet już przebukowałam, nie wiem, czy chcę tu siedzieć, nie widzę w tym sensu. Co mi to daje? Praktycznie nic.

Ale co ja im powiem? Chyba zaczynają robić się mili

jadlasiebie > 01-06-2009, 14:34

Summertime-moze robia się mili, bo wiedzą,że mozesz odejsc...

Agata89 > 01-06-2009, 20:21

Summertime, a właśnie, jak wyglądają wasze stosunki tzn pomiędzy tobą a hostami? Rozmawiacie normalnie, czy wyczuwasz jakiś dystans?

Summertime > 01-06-2009, 21:11

Doskonale wiedzą, że byłabym w stanie i zamierzam to zrobić, rezerwacja juz zmieniona. Może i są milsi, co nie zmienia faktu, że tydzień jestem bez obiadu i jadę na tostach, teraz w lodówce nie ma nic, a oni wychodza wieczorami

Dystansu nie było przed rozmową, mogłam z nimi pogadać o Eurowizji, muzyce, ich zwyczajach pierdołach... Po rozmowie unikali mnie jak ognia, prawie w ogóle się nie widywaliśmy. A teraz no cóż, rozmawiam z nimi, jest ok, ale tylko się mijamy właściwie. Powtórzę się chyba ale dzieciaki zrobiły się na tych wakacjach okropne. Rano da się je ogarnąć, ale wieczorem, jak są złe i zmęczone to jest tragedia.

Proszę tylko o radę: jak mam im powiedzieć, że odchodzę? Czy w ogóle uprzedzać czy postawić przed faktem dokonanym gdy taksówka będzie zamówiona? Tym bardziej, że to dzień przed przyjeciem urodzinowym małej. a może lepiej wymyslić historyjkę o zmarłym krewnym i rozstać się w pokojowych stosunkach?

jadlasiebie > 01-06-2009, 21:33

Słuchaj- moim zdaniem nie ma co ich okłamywać,ze ktos zmarł- chyba tak głupi nie sa ?? Powiedz ,ze odchodzisz, ze było ci miło(!) ale niestety róznica charakterow jest nie do przeskoczenia i ew. mozesz zostac do ur. małej,a jak nie to własnie czeka na ciebie taxi...

P.s. dzwonili ci z nottinghamshare -odmówiłam- nie nadaj sie na wieś)

Summertime > 01-06-2009, 21:53

Nie wiem czy potrafiłabym im zrobic takie świństwo. Tym bardziej, że właściwie od kilku dni nic nie robię prócz tego, że zajmuję się dziećmi 2 h rano, potem bycze sie na plazy, do tego stopnia, że spaliłam sobie dzisiaj pośladki 8)

Tym bardziej że bilet mam na dzień przed impreza małej. Faktem jest to, że w PL jestem teraz naprawde potrzebna i gdyby nie to całe aupairowanie byłabym teraz w Berlinie w podróży służbowej (z tatą rozkręcam nowy biznes), on nie zna języków i się będzie cholernie motał. 13-14 jest kolejna zabawa którą zawsze ja koordynowałam, więc w sumie przyjade 13 po południu to się wszyscy ucieszą

Kłamczuchą jestem niezłą, myślę, że jakiś rychły pogrzeb dałby radę, tym bardziej że oni SĄ głupi, w sumie nie wiem czy warto znowu szargać sobie nerwy. W sumie mogę podrzucić jakiś liścik
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia