-
-
Re: Mam matching ;D
Klaudia_1990 > 14-05-2009, 18:00
No właśnie, nie ma się co przejmować, nie ta oferta to następnaKurcze, to jak z facetami ! :mrgreen: -
agulka > 14-05-2009, 19:43
faceta strata... Ty znajdziesz lepsza oferte
Dominkan@ ja nie uwazam, zeby 25 h na tydz to byly sporadyczne przypadki - wiekszosc kolezanek, ktore mialy starsze dzieci wlasnie tak pracowalo.
te 45 h to przewaznie jak sa male dzieci albo jak jest rodzina, ktora wymaga jakiegos wiekszego spotkania. -
dominikan@ > 14-05-2009, 20:03
Ja z tych wszystkich ofert które miałam ( a wierzcie ze ich roche było) nie miałam ani jednej oferty w której jakaś rodzina potrzebowała au pair 25h/tyg!! -
agulka > 14-05-2009, 20:05
nawet do wiekszych dzieci?? to co niby mialabys robic jak sa w szkole? sprzatac dom? -
dominikan@ > 14-05-2009, 20:10
Ja przewaznie miała oferty z małymi dziecmi + nastolatek wiec tak czy siak zawsze ktoś byłby w domu. Ale nawet jak przeglądala oferty na great au pair to przewaznie wszyscy szukają na 45 h/tyg. -
agulka > 14-05-2009, 20:16
rozumiem. a tak, na great au pair to sa w ogole fantastyczne oferty -
dominikan@ > 14-05-2009, 20:25
Powiem ci że jest bardzo dużo fajnych ofert. Pomijając te rodziny które obchodzą agencję z daleka!!! -
agulka > 14-05-2009, 21:48
ja obecna prace znalazlam na great au pair, wiec nie moge narzekac
ale jest to rowniez skupisko dziwnych ofert -
annka1000 > 15-05-2009, 2:58
ha ha ha ... ambitne !!! dziwi mnie reakcja osob ktore nie byly au pair, nie znaja sprawy a sie wypowiadaja !!! jesli ma sie dzieciaka w szkole od 8 do 15 to i trzeba pracowac do 21 to ... halllooooo gdzie sa rodzice?? w takim ukladzie im nie jest potrzebna au pair a maide !!!! po co rodzicom au pair jesli oni sa w domu ? dobijac do 45 gdzie sie tylko da ?? to od razu widac jaka rodzina jest.... zrozumiale jest ze rodzina placac agencji 7000$ rocznie oczekuje rpacy 45h (no bo za tyle zaplacila) ale jesli au pair im jest rzeczywiscie potrzebna. nie wierze ze otoz ten wspanialy tata z tej nieziemnskiej oferty pracuje od 7 rano do 21 a moze ?? moze wiec dlatego wzial au pair bo za tyle godzin pracy dla regular nanny zaplacil by ze 3 razy wiecej... sprytny...
do dominikan@ skoro nie mialas ofert od rodzin z dziecmi w szkolach to co sie czepiasz ?? nie masz pojecia o czym piszesz... college i 500$ haha !!! college kosztuja ok 7000$ rocznie... wiec jesli juz to mowa o nauce jezyka w szkole jezykowej (no powiedzmy wziecie paru kredytow w collegu ale tylko angielski badz inny jezyk o ile takowy szkola oferuje. jesli juz nawet oferuje to jezyki obce sa drogie, bardzo drogie) a te 500$ bardzo czesto nie starcza nawet na wyrobienie min kredytowego dla agencji. no ale tak, nie czepiam sie bo skad to moglas wiedziec nie bedac tu... aha 25 km to rzeczywiscie blisko, na piechotke w weekend mozna sie wybrac... polecam !!! pracujac do 21 pozostaja tylko weekendy , ale to wciaz swietna oferta.
agulka ja mieszkam w georgetown a to jakies 6-7min do dowtown oczywiscie zalezy czy korki czy nie, metrem czy autem... czyli norma.
a i dalej uwazam ze 30min to sporo, nawet jak na stany, zwlaszcza w duzych miastach... rozumiem ze te 30 min ktos tam sobie wymyslil, tzn wpisal na mapie miejscowosci i zobaczyl szacunkowy czas... tylko w takich mapach nie ma mowy o korkach ... a w duzych miastach korki sa zjawiskiem normalnym... ale w przypadku tej oferty beda rzadkoscia !!! a i inna kwestia to ta, ze rodzina z New York to nie rodzina z NEW YORK CITY !!!! no ale skad to mozna wiedziec, wystarczy pod nazwiskiem rodziny ujrzec magiczne NY i juz euforia !!
jesli dzieli sie lazienke z dziecmi to znaczy ze mieszka sie na pietrze z nimi ?? zero prywatnosci ?? kto takie rodziny bierze ?? no ale to kwestia charakteru a nie "zamoznosci" rodziny. jednym pasuje, innym nie.
telefon ?? czy wy, dziewczyny nie bedace jeszcze na terenie stanow macie pojecie jak tanie sa rozmowy telefoniczne ??? zwlaszcza dla rodzin ktorych stac na posiadanie au pair ....
i tak na koniec, rozumiem ze to forum i wlasciwie korzysta sie z niego zeby sie czegos dowiedziec, ale zeby na kogos "naskakiwac" to najpierw ta wiedze trzeba posiasc .... -
annka1000 > 15-05-2009, 3:29
acha wtrace jeszcze swoje 3 grosze... program NIE ZAKLADA 45h pracy tyg tylko MAX 45 h a to juz roznica... wiekszosc rodzin w programach ma male dzieci,a te z duzymi sa w programie bo albo maja au pair od kilku lat (przyzwyczajenie i wygoda) albo musieliby za tyle samo godzin zaplacic normalnej niani duzzzo wiecej wiec im po prostu na reke jest trzymanie au pair.
agulka ja do rosslyn tylko przez Key Bridge musze smignac, ale rano i ok 6pm to zajmuje wiecznoscale i tak kocham DC
powodzenia w szukaniu super rodziny, tej wlasciwiej !!
Marlenao nie pierwszy i ostatni raz !! jeszcze nie raz ktos cie odrzuci, czy i ty odrzucisz kogos. jesli amsz czas wybieraj, wybrzydzaj jak tylko sie da !!! z doswiadczenia wiem ze warunki sa bardzo istotne, rodzina oczywiscie tez, tylko probelm polega na tym ze wiekszosc rodzin przedstawia siebie z jak najlepszej strony (swoja droga my robimy to samo) ja mialam juz zatwierdzona rodzine, papiery poslzy, ale czulams ie nieswoja z ta decyzja, zadzwonilam do agencjii powiedzialam ze zmienilam zdanie... krzyczlei, straszyli wyrzuceniem z programu ale ja sie nie dalam... to mial by moj rok... wybralam inna rodzine, mam swietne warunki, choc czasem bywa ciezko.... inna polka wybrala rodzine ktora odrzucilam ja ... dzieki za moja intuicje ... zmienila ich po 4 tyg ja bym to zrobila po paru dniach !!!
jeszcze raz powodzenia i do poczytania ... z pewnosciahaha