• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

• Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat
  • Re: Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

agulka > 04-05-2009, 23:16

tak 2,5 roczku i juz mozna sie bawic barbie, we fryzjera, sklep, gotowac w mini kuchni, polly pocket tez

swietnie , mam nadzieje, ze cos Ci wypali i bedziesz mogla w koncu poszalec na zakupach - i poszalec mam na mysli PRZEPUSCIC CALA 1 WYPLATE TYLKO I WYLACZNIE DLA SIEBIE

kamildzianka > 04-05-2009, 23:21

A taka 22-miesieczna dziewczynka? Za wczesnie na zabawy?

Oj, pamietam przebieranie sie za krolewny, malowanie twarzy, nosilam ich sukienki, jakies chusty na glowie... Ja to lubie! Albo robilam im wielkie wycinanki z kartonu - jedna sie polozyla, my ja odrysowalysmy, ja wycielam i mialysmy pomalowany portret prawdziwej wielkosci! Ale frajda.

Oj, zakupy, taaaaak! Chce torebke, letnia kurteczke, troche sukienek, butow, jednoczesciowy stroj kapielowy... Na pierwsza wyplate starczy.

agulka > 04-05-2009, 23:28

mala 22 miesieczna bedzie zainteresowana, ale nie na dlugo... w tym wieku dzieci sie czyms zachwycaja a po minucie chca cos nowego

z tymi zakupami, to ja mimo, ze z daleka...ale bede kontrolowac czy faktycznie zaszalalas 1 wyplata jest zawsze na szalenstwa! a Tobie sie nalezy podwojnie za to oszczedzanie

dominikan@ > 04-05-2009, 23:39

Kurde Kalidzianka to ja juz wiem co ty robiłas te 6 mies w oczekiwaniu na zezwolenie!!! LISTE Z ZAKUPAMI

Kachaaa > 05-05-2009, 12:36

kja bede miec tez 22 miesieczna dziewczynke

kamysia > 05-05-2009, 15:34

/

kamildzianka > 05-05-2009, 16:14

W Polsce pracowalam jako nauczyciel w klasach I SP oraz w prywatnej szkole z dziecmi w wieku 9-13. Wiecznie dzieci. Ja nic innego nie potrafie robic.

Studiowalam filologie polska z dziennikarstwem, wiec pisac/czytac/mowic w literackim polskim potrafie. Ale jako dziennikarz nie widze szans dla siebie w USA.

No i praca z dziecmi to kupa kasy. Rodzice sa w stanie dac duzo, bo dziecko to priorytet w Stanach. Nie liczy sie jedzenie, nie liczy sie praca - liczy sie dziecko.

Yoanna > 05-05-2009, 20:06

[quote name="dominikan@"]Wg mnie to jest tak że praca z nastolatkami jest ciężka psychicznie bo nieraz trzeba się z nimi użerać, kłócić, pokazywac kto rządzi. Natomiast z maluszkami jest cięzka fizycznie bo bez przerwy takiego malucha trzeba nosić przekladac ( z wózka, na ręce, z rąk do łozeczka itd itp).[/quote]

ja w sumie dwa razy pracowalam ze starszymi dzieciakami - raz w niemczech - 9 i 13 lat - tak grzecznych, dobrze wychowanych dzieci to jeszcze nigdy nie widzialam, czasami az bylam w szoku ze sa tacy posluszni

no i moje obecne 'dzieci' :lol: jak zaczelam mieli 13 i 15, za miesiac beda miec 15 i 17 :lol: rowniez bardzo grzeczne, a grzeczne dzieci to w uk skarb :lol:

oo przypomnialo mi sie jeszcze, ze w pierwszej rodzinie tez mialam nastolatke - 13 latke, rowniez bardzo fajna, grzeczna. tak wiec z mlodzieza nigdy problemow nie mialam, nikt nie pyskowal.

za to mlodsze dzieci (w jednej rodzinie 3 i 4 lata, w drugiej 18mies, 4 lata, 6 i 8) juz takie posluszne nie byly, wrecz przeciwnie. i bardzo rozpieszczone ;/

kamildzianka > 05-05-2009, 20:09

Wlasnie, ja tez tak raczej sie sklaniam do opinii, ze starsze dzieci wcale nie musza byc takie zle. Mozna im troche wytlumaczyc, a tym malym to mozna gadac, gadac, a one i tak rzucaja samochodzikami w twarz...

Wyslalam listy do trzech rodzinek, moze cos sie ruszy. Jestem zmeczona!

A jeszcze na forum o USA mi pisza, ze do pracy nie chca przyjmowac bez Zielonej Karty! No to na cholere mi to pozwolenie?!

marlenao > 05-05-2009, 20:11

bez zielonej karty pracy sie nie dostanie?!?! szok. Ktoś tu wczesniej pisal ze nie trzeba obywatelstwa do tego, ze pracowac.. a zielona karta to przeciez status obywatela USA.... dziwna sprawa xD
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna