• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak wyrwac amerykanina/amerykanke ;-)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak wyrwac amerykanina/amerykanke ;-)

• jak wyrwac amerykanina/amerykanke ;-)
  • Re: jak wyrwac amerykanina/amerykanke ;-)

89dzoana89 > 22-04-2009, 21:27

Wlasnie SKARBY z nas i tyle :mrgreen:

kamysia > 22-04-2009, 22:18

.

kamildzianka > 22-04-2009, 22:22

Jak mi moj Kevin na poczatku znajomosci tak puscil drzwi na twarz, oj... wkurzylam sie. Pozniej zaczelam go uczyc, ze drzwi sie dla kobiety otwiera i trzyma, ze sie podjezdza po dziewczyne, ze sie dzwoni, itd. Oni nie sa do tego przyzwyczajeni, bo Amerykanki chca byc na rowni z mezczyznami i same to robia! Amerykanka sama przyjedzie samochodem, nie trzeba ja wozic. Amerykanka za siebie zaplaci, drzwi sobie otworzy, sama dojdzie do domu, sama sie zabezpieczy. Z jednej strony to fajnie, ale czy one przez to nie traca na kobiecosci?

89dzoana89 > 22-04-2009, 22:27

MY sobie ich tam wychowamy <cwaniak> przynajmniej coniektorych

U nas to dla wiekszosci standard przeciez i okazanie szacunku!!

agulka > 23-04-2009, 0:06

a widzisz, ten ten moj mlodszy Amerykanin zawsze byl bardzo szarmancki. dlatego jak go poznalam to mnie tak zauroczyl, ze nawet nie spytalam ile ma lat... pozniej przezylam szok

cailet > 23-04-2009, 1:38

[quote name="89dzoana89"]Nooo na badania ogolne ide w przyszlym tygodniu a w maju...ginekolog chyba

Aaa dziewczyny jesli chodzi o antykoncepcje to mam wykupic tabletki na caly rok czy jak?? [/quote]

Ja chyba wezmę na jakieś 6 miesięcy zapas. Nie na cały rok. W ogóle rozmawiałam z moją lekarką i mi powiedziała, jakie tabletki dostępne w USA mogę stosować, więc potem zobaczę, jak wyjdzie. Albo mama mi dośle tabletki na następne miesiące, albo będę tam kombinować.

... apropos agulka i kamildzianka, mam pytanko. Jak jest z tabletkami antykoncepcyjnymi w USA? Muszę iść najpierw do lekarza i też są na receptę, czy można dostać bez?

kamildzianka > 23-04-2009, 2:27

Bez recepty nie dostaniesz.

Gin bez ubezpieczenia (bo ubezpieczalnia operek ci nie pokryje, bo to nie jest forma leczenia, a antykoncepcja) ok. 250$ za wizyte. Do tego dochodzi koszt badan krwi (dobry lekarz nie zrobi bez badan) oraz koszt tabletek ok. 40$ na miesiac.

Jako operka chodzilam do taniego osrodka Planned Parenthood - tam bez badan lekarka przepisala mi tabletki i troche mi spierniczyla organizm... Ale skoro ty juz wiesz, jakie Tobie sluza, mozesz tam isc i poprosic o takie z takim skladem. Powinni miec!

Planned Parenthood wylicza stawke za wizyte, liczac Twoj miesieczny przychod. Jako operka za pierwsza wizyte nie musialam nic placic, bo zarabialam mniej, niz srednia krajowa... Ale potem sie dowiedzieli, ze ja nie place za lokum, ani jedzenie, wiec za wizyte placilam ok. 30$.

W sumie drogi biznes. Ja nie jestem na tabletkach, bo mam troche klopotow zdrowotnych (akurat jutro ide do gina), ale mam nadzieje kiedys zaczac lykac cos, co bedzie idealne dla mojego organizmu - a nie przepisywanie na oko.

cailet > 23-04-2009, 11:02

Dzięki za szybką odpowiedź Jeśli o szczegóły chodzi, to w moim przypadku jest to forma leczenia. Ale to akurat nieistotne. W takim razie będę się musiała na miejscu wysiedzieć o tą instytucję, o której mówisz, a jak nie, to takim razie zostaje paczka z domu

bunia_90210 > 23-04-2009, 12:47

[quote name="kamysia"]ja zrobię tydzień przed wyjazdem ogólnie rundkę po lekarz. poproszę o recepty na moje proszki żebym miała zapas na jakiś czas i wezmę zaświadczenie ze jestem całkowicie zdrowa (może się przydać gdybym miała walczyć z ubezpieczycielem).[/quote]

Ja nie zostawiam się na tak późno bo u nas są starszne kolejki więc....wolę zrobić to już teraz. Może przed wyjazdem sobie odświeżę-ssię zobaczy. z resztą nie mam zbyt dużo czasu bo dzień po maturze wylatuję do Anglii i wracam pod koniec lipca.

Johnson to ma byc jakaś aluzja do Polek??:>

Kamildzianka -3mam się twoeje rady ;P stawiam na Amerykańców! mi się od zawsze podobali :lol: a z brakiem kobiecości u Amerykanek zgadzam się...Coż amerykanie nie są idealni ale jak każdy rodzaj faceta-da się wyszkolić. Każda dziweczyna musi wg właśnych wymagań

Z ginekologiem trzeba będzie coś wykombinować Może moja host mama będzie spoko i mi doradzi a jak nie to wiem gdzie mam sie zgłosić --oczywiście na to forum :*****

kamysia > 23-04-2009, 12:53

.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia