-
-
Re: GAWO
karolinka > 02-02-2010, 15:44
a dokad jedziesz? -
Aqusia > 05-02-2010, 14:01
Jadę do Westport w stanie Connecticut. Mam dówjkę dzieci, dwóch chłopców (roczek i 2 latka).
Znacie kogoś kto jedzie do tego stanu albo juz tam jest?
Pozdrawiam -
lulka > 10-07-2010, 17:36
Ja lecialam z tej agencjii do irlandii, co do agencjii to sie nie moge przyczepic, szybko zorganizowali wyjazd, RODZINA DO MNIE ZADZWONIŁA obiecywali gruszki na wierzbie, samochod, rower osobna łazienka- niestety kurw.. rzeczywistosc grubo mija sie z celem, pracuje ponad full time, o aucie sobie moge pomarzyc ale najsmieszniejsze jest to ze nawet rowera nie moge pozyczyc, bo jak twierdzą to są bardzo drogie rowery. oni mają lunche w pracy wiec mną sie wogule nie przejmują- lodowka jest zawsze pusta. JA JESTEM BARDZO ZAWIEDZIONA WYJAZDEM, nie moge nokogo zaprosic do domu, jak wychodze na jakies imprezy to sie krzywią tzn bylam raz i od tego czasu kazdy weekend pracuje wiec mam kur... pochodzone po klubach. za miesiac ich opuszcze bez slowa. aaaaa najlepsze ze przylecialam w kwietniu i bylo tu tak zimno w domu - WYOBRAZCIE SOBIE ZE GRZALI TYLKO W POKOJU DZIECKA A U MNIE ZAKRECILI GRZEJNIK no prze chamy!!!!!!!!!!!!!!!! ja nie polecam wyjazdu, uprzejmie prosze nie krytykowac mojego postu- to sa moje doswiadczenia jako au pair, jezeli sie komus udalo trafil do super rodziny to gratuluje i zazdroszcze -
Metallinka > 10-07-2010, 19:30
Ja Cię trochę nie rozumiem-pojechałaś z agencją, jak sądzę, wydałaś na to pieniądze, więc zgłoś to do agencji! Poproś o zmianę rodziny! Ja szukałam przez au pair world i jestem bardzo zadowolona!Też jestem w Irlandii -
lulka > 10-07-2010, 20:42
to super ze tobie sie udało, ja tak jak juz wczesniej pisalam czekam na rozmowe kwalifikacyja w sprawie pracy, jak dostne prace to bedzie super bo w irlandii sa extra zarobki!!!!!!!!! JUZ o AUPAR NIE CHCE SLYSZEC, dla mnie to jest wykorzystywanie ludzi za grosze, zrazilam sie raz i nigdy wiecej sie nie skusze. Zmieniac rodziny nie ma sensu bo jezeli nie dostane tej pracy to wracam do polski dokonczyc studia, a tak jak juz wczesniej wspomnialam NIGDY WIECEJ AUPAIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ty chyba krotko jestes w irlandii tak? proponuje zrobic tak jak ja powysylaj cv, moze dostaniesz jakas prace lepszą tzn lepiej platna tu jest minimalna stawka 450 euro tygodniowo bez weekendów, ja jako aupair mam 100 euro na tydzien i pracuje wszystkie weekendy. poszukaj sobie czegos, zarobisz wiecej kasy, a jak bedziesz pracowac w weekendy to super bo tu sie placi 2 krotnosc stawki za soboty i niedziele. pozdrawiam -
Metallinka > 10-07-2010, 21:19
O masakra. Planuję poszukać pracy niedługo, chcę jednak chociaż jakieś grosze zarobić -
lulka > 10-07-2010, 21:48
Szukaj juz teraz!!!! tutaj sie cv zostawia i mozesz czekac 2-3 miesiące , teraz jest najlepszy czas na szukanie bo jest sezon, idz do hoteli, pubow, dyskotek, restauracjii wejdz na www.fas.ie , to jest taki urzad pracy cos ala bezrobocie w polsce .Ja 2 lata temu szukałam miesiac pracy i potem pracowalam w barze i bylo super, bylam niezalezna mialam duzo wiecej kasiory jakies 550- 600 euro na tydzien , nie to co teraz zapierd... za 100euro. Szukaj innej pracy, oczywiscie nie mow nic rodzince, gwarantuje ze bedziesz bardziej zadowolnona jak dostaniesz 500 euro co tydzien na konto, nie bedziesz musiala dzieci nianczyc, kupisz sobie takie jedzonki jakie chcesz. Co do mieszkan i pokoii to w irlandii jest ich pelno do wynajecia, wiesz dobrze ze tu duzo polakow wystarczy ze popytasz kwestia pokoju to jakies 150-250 euro max miesiecznie. ZACZNIJ KOCHANA SZUKAC JUZ TERAZ MOZE ZANJDZIESZ COS CIEKAWEGO, kupisz cobie wiecej fajnych ciuszków(bo tu wiadomo tanio) i przy okazjii jak bedziesz wracac do kraju to z konkretną kasą -
Metallinka > 11-07-2010, 1:42
Tylko widzisz, ja tutaj zostaję. Tutaj chcę sobie ułożyć życie, wszystko jest na dobrej drodze... -
Insula > 16-10-2010, 0:50
jak tam dziewczyny któraś z Was planuje wyjechać do US z Gawo bo tak się zastanawiam jak ta firma aktualnie działa bo planuje złożyć papiery w grudniu i wypadałoby wiedzieć co się dzieje
w ogóle dla zainteresowanych teraz GAWO ma jakąś promocje po 500 za wyjazd do US -
89dzoana89 > 16-10-2010, 13:55
Hej ja wyjezdzam z GNa wspolprace z nimi nie narzekam;P Podoba mi sie ze moja aplikacja zajmuje sie osobiscie szefowa agencji i w kazdej chwili i z kazdym pytaniem moge sie do niej zwrocic;P Hehe to zabrzmialo jak reklama haha;P ale najwazniejsze ze wlasnie maja fajne promocje i ten wyjazd dos malo u nich kosztuje :mrgreen: