• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zostać.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zostać.

• Zostać.
  • Re: Zostać.

mgdlena > 05-01-2012, 1:51

odnawiam temat miło by było gdyby ktos kto ma wieksza wiedze na ten temat się wypowiedział

[quote name="sikorkaxx"]Mianowicie - czy znacie kogos, albo same zostalyscie w USA na studia? ja po programie wlasnie planuje taka opcje - jednak nie wiem jak sie do tego zabrac Co do kasy - bede miala wystarczajaco na pierwszy rok. Kurde, jaka szkoda ze takie drogie to jest ! Na oku mam tylko community colleges bo kredyty sa tansze i nie wymagaja SAT...wiec...moze ktos sie wypowie? )[/quote]

Maju i jak, udało Ci sie zostac na studiach ?

angelaa > 05-01-2012, 1:53

na tej stronie jest wszystko fajnie opisane: http://www.naharvard.pl/

mgdlena > 05-01-2012, 1:55

ok dziekuje Ci bardzo za kazdym razem mnie ratujesz ^^

angelaa > 05-01-2012, 1:58

spoko spoko ;d mam okazję, to pomagam ;d

studiowanie w USA jest bardzo drogie, ale okazuje się, że można dostać bardzo duże dofinansowania, a nawet kieszonkowe, jeśli dochód rodziców jest niższy niż ten podany przez uczelnię

jak przeczytałam wszystkie informacje zamieszczone na tej stronie, to aż zachciało mi się na studia iść!

mgdlena > 05-01-2012, 2:14

zawsze warto próbowac ja bym bardzo bardzo bardzooo chciała studiowac w stanach

na jakim poziomie jest twój angielski?

marvellous > 09-01-2012, 0:05

wydaje mi sie ze studia w stanach to rzucanie sie z motyka na slonce, szanse zeby sie tam utrzymac i dostac sa male moim zdaniem

no i samo to, autorka pisze o community colleges to sa studia stopniem mniejszym od licencjata.. i nie wiem czy warto cofac sie tylko po to zeby studiowac w stanach

Insula > 09-01-2012, 17:30

można iść do wojska, ale wtedy automatycznie traci się polskie obywatelstwo z tego co mi wiadomo?

a no i jeszcze jedna opcja w tym roku była mam na myśli loterie wizową, której wyniki będą na początku maja

nurtuje mnie dlaczego tak wszyscy chcą tu zostać? w mojej opinii opłacalne jest to dla osób, które są już po studiach bo zaraz potem mogą dostać dobrze płatną pracę, lecz jeśli jesteś przed studiami to nie widzę sensu pracować i wyrzucać ogromną kasę na średniego poziomu uczelnie, poziom naszej edukacji niczym nie odbiega od tej w USA, nie porównuję tu do Harvardu. Jest spora ilość kierunków prowadzonych w jęz. angielskim w Polsce czy też w Europie, które dają dobre wykształcenie.

Insula > 11-01-2012, 6:11

[quote name="marvellous"]wydaje mi sie ze studia w stanach to rzucanie sie z motyka na slonce, szanse zeby sie tam utrzymac i dostac sa male moim zdaniem

no i samo to, autorka pisze o community colleges to sa studia stopniem mniejszym od licencjata.. i nie wiem czy warto cofac sie tylko po to zeby studiowac w stanach[/quote]

Pięknie powiedziane, jak już zostać to nie na uczelni, o której wiedzą tylko mieszkańcy w promieniu 10mil.

Kitens > 11-01-2012, 21:35

[quote name="Insula"]można iść do wojska, ale wtedy automatycznie traci się polskie obywatelstwo z tego co mi wiadomo?

[/quote]

nie prawda, ja jestem w wojsku i posiadam dwa obywatelstwa

sikorkaxx > 12-01-2012, 5:56

[quote name="marvellous"]wydaje mi sie ze studia w stanach to rzucanie sie z motyka na slonce, szanse zeby sie tam utrzymac i dostac sa male moim zdaniem

no i samo to, autorka pisze o community colleges to sa studia stopniem mniejszym od licencjata.. i nie wiem czy warto cofac sie tylko po to zeby studiowac w stanach[/quote]

hmmm radzilabym zapoznac sie troche wiecej w temacie osobiscie znam dwie siostry w Connectitut ktore dziwnym trafem same sie utrzymuja i studiuja w USA...( prawie ze zadna pomoc pieniezna od rodzicow...money statement wystawili im ich byli hosci..) a i pracuja jako living in nannies..juz drugi rok

yhym, i jak kaZdemu sie podoba, jedni studiuja w USA a inni w PL, i nie myslcie ze tutaj studia sa taakieee proste bo niby to Ameryka!...trzeba sie uczyc tak jak wszedzie,! Dziwnym trafem musze powiedziec ze studia w jezyku angielskim to sztuka alez jakie korzysci z tego mozna wyjac..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia