• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Pomocy!!! co zrobić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Pomocy!!! co zrobić?

• Pomocy!!! co zrobić?
  • Re: Pomocy!!! co zrobić?

Iren > 09-03-2009, 21:41

tak mnie chłopak nastraszył że teraz się boję powiedział że dużo rodzin podszywa się pod hostów i porywa dziewczyny do burdelu i tak dalej ogólnie czarne mysli

nie widzę au pair do których hosci piszą tylko ilość zgłoszeń ale czasami ludzie zaznaczają kogo popadnie tak jak pisze Yoanna

przed chwila rozmawiałam z nim na skypie dokładnie z host mum i dziecmi host father był jeszcze w pracy

z rozmowy wygląda że fajne dzieciaki miłe, śpiewały mi jakieś piosenki

no dobra jak by co to będę krzyczeć na lotnisku POLICJA PORYWAJĄ MNIE i włożę okulary żeby mnie od razu nie poznali ;p

Yoanna > 09-03-2009, 22:45

no to przynajmniej wiesz ze jakies dzieci mieli w domu ;D

umow sie z kims w pl ze przedzwonisz po przylocie/z samochodu/z domu hostow. albo najlepiej ze wszystkich tych miejsc, chocby sms, zeby wiedzieli co sie z toba dzieje

Iren > 09-03-2009, 23:36

przed chwilą dzwoniła do mnie Polka z Francji znajoma tej pierwszej rodziny co średni mi odpowiada mieszka od nich 800km , nie odpisywałam nic tej rodzince więc myślałam że zrezygnowali

ale po mimo ze zapewniała mnie że rodzina jest ok i mieli już kiedyś au pair z Polski i więcej płaci to i tak wolę jechać do tej drugiej rodzinki, tylko mam nadzieje że to nie będą jacyś oszuści

ta rodzinka do której się wybieram nigdy nie miała au pair ale mam nadzieję że się dogadamy, mam raczej dobre przeczucia co do wyjazdu (odpukać w niemalowane drewno) , ale pewnie jeszcze wam po marudzę.

a wy co byście zrobili na moim miejscu bo trochę się waham

Iren > 09-03-2009, 23:42

jeszcze ta rodzinka co ją wybrałam napisała mi dzisiaj maila po wczorajszej rozmowie telefonicznej

Salut, qu'est-ce que tu fais avec les photos de Iren, tu as l'intention de les montrer à tout tes copains pour faire le "bilou", ça ne m'ętonne pas, si au moins ça pouvait te faire rentrer un peu plus tôt.....

i pytam się ich o co im chodzi a oni że to pomyłka i bardzo się ciesza ze przyjezdzam do nich

i troche tak mnie to zastanwia to wszytsko

Iren > 10-03-2009, 0:09

jeszcze tak sobie pomyślałam bo ta rodzinka do której mam lecieć dzwoniła do mnie na skypa i przerywało co raz rozmowę ja im pisałam że ich słabo słyszę oni mówili że mnie dobrze a może te dzieci były nagrane i specjalnie tak przerywało :|?

Yoanna > 10-03-2009, 0:34

a wez przetlumacz to co napisalas po francusku bo tak nie wiem co powiedziec :lol:

a ze skypem tak juz bywa, ja prawie zawsze mialam takie problemy jak do babci dzwonilam, najczesciej to ona mnie nie slyszala, przestalam dzwonic ;P

justineee > 10-03-2009, 0:50

Wow Iren trochę mnie przestraszylas. Jade jako au pair pierwszy raz, tez do Francji, rodzine znalazlam przez internet. Na profilu mieli tylko wypelniony ten formularz oraz, ze szukaja " big sister" dla dzieci i " prawdzilej perelki". Ale zglosilam sie do nich, glownie ze wzgledu na miasto. W pierwszym mailu opisala mi krotko rodzine, co lubia robic, gdzie mieszkaja, wypisala moje obowiazki, napisala ile dostane kasy, a reszta tto byly pytania kierowane do mnie.... Wymienilismy sie doslownie kilkoma mailami, w tym przeslala mi fotki rodziny * i mieszkania w ktorym mam mieszkac ( poniewaz na profilu nie mieli zdjec ) Umowilysmy sie na poczatek lipca i tyle. Ostatnia wymiana wiadomosci byla jakos na poczatku lutego, napisalam, ze odezwe sie jak bede rezerwowac bilet. Wg mnie rodzina w porzadku, ale nie sprawdzalam ich, nawet nie wiem czym sie zajmuja? Uwazalam to za niepotrzebne, ale troche mnie nastraszylas swoimi przypuszczeniami co do twojej rodziny :|

dominikan@ > 10-03-2009, 11:03

Dziewczyny a nie lepiej szukać rodziny przez francuską agencję??

Iren > 10-03-2009, 11:56

dominikan@ z agencji mi przedstawili jedna oferte u młodych rodziców host mama siedzi w domu facet powiedział że nie mam zadnych prac domowych do robienia chyba ze cos sie znajdzie jedynie wspolne gotowanie bo to dla nich zabawa

mowie do niego czy moze mowic po angielsku bo nie znam az tak francuskiego a on cos zaczal krzyczec i dopiero w maju bym poleciala a to troche kiepsko bo wole teraz leciec bo siedze w domu i sie nudze (rzuciłam studia)

i wole jechac juz na wlasna reke tylko to ryzyko

więc tak tłumaczenie tego co napisali

Cześć, co ty robisz ze zdjęciami z Iren,zamierza Pan / Pani pokazać wszystkich swoich znajomych do le ''Bilou''

To nie dziwi mnie, czy mógłby przynajmniej złożyć wyjedziesz nieco wcześniej

niby takie nic i pytam sie o co im chodzi czy chca zdjecia a oni ze nie i krzycza EROR EROR i ze chca zebym przyjechala i zebym sie nie przejmowala tym listem bo to EROR EROR i czy jestem zadowolona

justinee ja tez tak w ciemno jechalam na poczatku ale potem brat i chlopak tak sie tym zajeli ze teraz to mam z nimi taki wywiad przeprowadzony ;p

a na ta rodzinke co dzwonila do mnie polka to chlopak powiedzial ze podejrzane i ze mogli podstawic jakas polke zebym szybciej lyknela haczyk ale i tak do tam tych nie jade

dominikan@ > 10-03-2009, 12:04

Iren może po prostu poszukaj innej francuskiej agencji bo co do tego ich maila

"Salut, qu'est-ce que tu fais avec les photos de Iren, tu as l'intention de les montrer à tout tes copains pour faire le "bilou", ça ne m'ętonne pas, si au moins ça pouvait te faire rentrer un peu plus tôt..... "

to strasznie dziwne mi się to wydaje.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna