• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Choroby, problemy zdrowotne a bycie au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Choroby, problemy zdrowotne a bycie au pair

• Choroby, problemy zdrowotne a bycie au pair
  • Re: Choroby, problemy zdrowotne a bycie au pair

balbina > 27-02-2012, 0:57

Tylko co jeśli coś Ci się stanie i będziesz nieprzytomna i lekarz się zapyta hostów czy przyjmujesz jakieś leki i powiedzą, że nie... Wiem, że to może abstrakcyjna sytuacja ( choć niekoniecznie), ale zastanów się dobrze nad tym Ja niestety/stety jestem raczej uczciwą osobą, więc bym powiedziała, chociażby ze względu na siebie - gdyby mi się coś stało

Buuzia > 27-02-2012, 1:03

aż tak do przodu bym nie wybiegała. mogę równie dobrze być uczulona na jakąś substancję o której nie wiem, a gdy stracę przytomność to mi ją podadzą ciężka sprawa...wolałabym chyba nie mówić...

angelaa > 27-02-2012, 1:45

po pierwsze, chcesz wyjechać do USA czy do jakiegoś europejskiego kraju?

aga1234 > 27-02-2012, 1:46

ja bym nie mówiła, skoro ta choroba w żaden sposób nie wpływa ani na twoją pracę ani na twoje zachowanie ani na twoje życie. Jak powiesz to na pewno będzie ci ciężej znaleźć rodzinę bo wiadomo jacy są ludzie...A może jak już bedziesz na miejscu, zaprzyjaźnisz się z nimi i im zaufasz to wtedy powiesz, podczas jakiejś luźniej rozmowy (oczywiście jeśli będziesz miała pewność ze cie przez to z domu nie wywalą ;D). A z tym przypadkiem zemdlenia czy coś w tym stylu, to wątpie, że jacykolwiek hości by poręczyli, że "moja au pair na pewno nie bierze żadnych lekarstw" bo prawda jest taka że skąd oni to mogą wiedzieć ;] my jako au pair też nie wiem czy oni coś biorą czy nie

Buuzia > 27-02-2012, 2:44

jadę do UK.

chyba nie ma sensu mówić...tak jak myślałam od początku

angelaa > 27-02-2012, 3:04

jeśli do uk to nie ma to sensu

bo jeśli do usa, to to ważne jest ze względu na ubezpieczenie

owieczka dolly > 27-02-2012, 3:07

Wydaje mi sie, ze nie ma sensu mowic - bo to z pewnoscia odstraszy rodziny.

Bo oni nie lubia miec dodatkowego klopotu - i wiadomo ze lepszy zdrowy pracownik jak chorowity

Ja mialam zakrzepice - dosc niespotykane w tak mlodym wieku (pojawilo sie gdy mialam 23 lata) i mozna powiedziec ze zdrowa jestem..ale w kazdej chwili moze sie zrobic zakrzep i moge pasc doslownie trupkiem

Jak bym to pisala rodzinom to nikt by mnie nie wziol..a wplywu puki co to nie ma na nic..

Dbaj o zdrowie i tyle. Mozesz pozniej napomknac cos rodzinie w razie w..

marika299 > 27-02-2012, 21:41

popieram wiekszosc- zdecydowanie nie mowic!

ja w trakcie operowania zachorowalam i juz wtedy mialam podejrzenia co jest ze mna,tyle bylo tylko tyle zle ze musialam przeczekac do swiat az pojade do pl->stres.w pl zrobilam badania,okazalo sie ze mialam racje.lekarz przepisal mi leki na "zas" i tak wrocilam do operowania dalej.hostom nic nigdy nie wspomnialam

Saiisuke > 27-02-2012, 22:12

Ja bym nie mówiła, na pewno się zniechęcą. Sama mam pewne problemy zdrowotne, ale nie objawiają się one w żaden sposób wpływający na pracę, więc też o nich nie wspominam. Z resztą hości też mi się nie spowiadali ze swoich przypadłości, więc jeżeli to nie jest coś zaraźliwego czy bezpośrednio zagrażającego dzieciakom to nie ma potrzeby mówić.

panterka > 10-03-2012, 21:00

Witam,

mimo młodego wieku jestem zmuszona nosić protezę zębową. marze o wyjeździe jako au pair, ale boje sie, ze kiedy proteza pęknie albo coś innego się z nią stanie, wszystko wyjdzie na jaw, a poza tym , to nie będzie komfortowa dla mnie sytuacja. nie chce tez na wstępnie informować o tym host family, bo tego nie widać i ogółem nie jest to taki wielki dla mnie problem. boje sie tylko o to, co będzie w razie jakiegoś nieprzyjemnego incydentu, kiedy będę zmuszona pójść do kogoś, kto zajmie sie naprawa i hosci sie o tej protezie dowiedzą. ta będzie dla mnie upokorzenie.

czy uważacie, ze noszenie protezy to powód, aby zrezygnować z wyjazdu?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia