• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rematch, zmiana wizy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rematch, zmiana wizy

• Rematch, zmiana wizy
  • Re: Rematch, zmiana wizy

d.mag > 30-01-2012, 21:55

Jeszcze się nie rozwiązała ale trochę rozjaśniło mi się w głowie, zaczynam szukać pracy, ale jestem w na tyle niekomfortowej sytuacji pieniężnej, że muszę poczekać jeszcze, odłożyć co nieco na depozyt mieszkaniowy, gdyby udało mi się znaleźć pracę. Daję sobie czas max do marca, 10 lutego wyjeżdżają na prawie 2 tygodnie, więc będę miała czas, aby coś wykombinować bez stresu.

Patty > 31-01-2012, 14:43

powodzenia!

szada > 04-02-2012, 1:47

d.mag duzo ogloszen jest w necie wiec moze sprobuj znalezc cos na wlasna reke. No chyba ze jestes na wylacznosci agencji to nie mam pomyslu

tysia89 > 11-02-2012, 21:36

Dodzeiwczyn ktore sa na rematch albo mysla o zmianie rodziny a niekoniecznie chca zostac w programie. Sama niedawno szukalam info na ten temat. Z j1 mozecie zmienic na b2 (turystyczna). Musicie wypelnic wniosek oczywiscie przed tym jak agencja odwola wam wiza (z jakis tydzien wystarczy). Od tego czasy jestescie legalnie w stanach. Prawnicy kasuje za to z jakies $700 - $10000 ale spokojnie mozecie to zrobic same. Tutaj przesylam link: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/ ... f3d6a1RCRD. Koszt to $290.

Po tym jak wyslecie aplikacje onlinie wystarczy wyslac normalna poczta dokumenty wspierajace, tzn list, ze chcecie podrozowac i dlaczego oraz jakies wyciagi z konta ze stac was na to (ja wyslalam od moich rodzicow). Do tego jeszcze wyslalam list z uczelni ze wzielam dziekanke i musze wracac za kilka miesiecy. A no i oczywiscie ksero paszportu i wizy. Mi po kilku dniach przyszlo listowne potwierdzenie ze jestem na procesie o nowa wize. Powiedzieli ze moze to potrwac z jakies 4, 5 mies ale slyszalam nawet o 9. Szanse dostania wizy turystycznej sa duze. Ja planuje zostac tylko kilka mies i wracam do Polski, ale jezeli chcecie zostac dluzej to mozecie jeszcze raz starac sie o turystyczna co daje wam dodatkowe 6 mies. Pytania na priv.

Pozdrawiam z goracego Miami ;-)

angelaa > 12-02-2012, 0:28

w tym temacie bede pytać, żeby tam nie zaśmiecać

po jakim czasie Twoja wiza J1 wygasła?

co jeśli J1 wygaśnie a B2 nie bedzie jeszcze przyznana?

tysia89 > 12-02-2012, 0:50

Angelaa,

j1 dostalam na rok, wyjechalam w sierpniu 2011. Mi agencja moja wize odwolala (tak przynajmniej powiedzieli, ze zrobia) po tym jak napisalam im ze odchodze z programu, ale to juz bylo po tym jak zlozylam aplikacje o zmiane wizy na B2. Prawnik powiedzial ze tak dlugo jak czekam na odpowiedz jestem w us legalnie. Nie wiem jeszcze czy dostane turystyczna, zobaczymy, ale mysle, ze tak. J1 dalej mam w paszporcie wazna do wrzesnia 2012i znam au pair ktore sie nia poskugiwaly np w pracy albo u lekarza mimo ze byla niewazna. A jak u Ciebie, ze pytasz? Tak tylko chcesz wjedziec czy masz problemy?

angelaa > 12-02-2012, 1:23

chcę wiedzieć, gdyż to są ważne informacje, bo każdej z nas to się może zdarzyć, tym bardziej że nie przypominam sobie, żeby ten temat był poruszany na forum

czyli właściwie teraz przebywasz w usa w 100% legalnie, tak?

tysia89 > 12-02-2012, 1:47

Zgadza sie, jestem legalnie. Piszac list do ambasady poslugiwalam sie tym przykladem

http://forum.usa.info.pl/topic/18538-pr ... -sponsora/

Masz racje, ciezko znalezc jakies informacje w tym temacie, dlatego jezeli ktoras z was wie cos wiecej, piszcie

scatty1626 > 06-09-2012, 18:53

JAk wygląda sprawa z rematchem

Jeśli w przęciągu 2 tyg nie znajdę rodziny wracam do Polski na swój koszt czy biuro opłaca bilet?

JEstem w USA
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia