-
-
Re: ,,NieChodziOToByZycWiecznieAleByZycieMialoSens"aupair w
Ela333 > 15-09-2006, 6:40
Ehh zdalam dzisiaj prawko ale mialam niezla przygode z tym otpz instruktor byl jakis pojebany cala droge na mnie krzyczal ze za szybko i juz w ogole myslalam ze nie zdam, strasznie mnie to wnerwialo kiedy on mowil slow down i ja wtedy zwalnialam a on krzyczal parwie slow down i wez tu czlowieku badz madry- ehh ale pozniej podjechalismy pod osrodek i on mowi you pass a ja 8O doslownie takie oczy!!!
Dzisiaj tez byly Maddie urodziny wykosztowalam sie az 30$ na to glupie dziecko cos mi chyba odbilo ale ja lubie kupowac prezenty dopiero pozniej do mnie dochodzi ups chyba za duzo wydalam szczegolnie teraz tak mysle przy tej "zajebistej" pensji operskiej. Kupilam jej pidzamke, ladniutkie bransoletki i kasiazeczke, najlepsza byla reakcja Rona ,,o my god ela that is so sweet" powiedzial to takim glosem jak jakis pedaleki w ogole pozniej podszedl do mnie i sie pyta czy dobrze wyglada, nie on spytal czy mi sie podoba jego garnitur troche to takie dziwne ale no coz smiesznie Pozniej Lisa z Ronem pojechali do chicago i przyszla byla opiekunka dziewczynek Olga z rosji- taka z 40 kilka lat i nomalnei myslalam ze pierdol*ne ona jest taka ze na wszystko0 im pozwala one skacza po niej krzycza a ona nic ja myslalam ze mnie szlak trfii, wchodze do kuchn i a tam maddie z nogami na stole no dobra urodziny urodzinami ale jakos trzeba te dzieci uczyc jak sie nalezy ladnie zachowywac i tylko ja weszlam i oczywiscie to ja wyszlam na ta,,zla" i ,,najgorsza" bo Olga przeciez nic nie mowila, porazka totalna,a le dobrze ze chociaz prezent sie podobal i w ogole bransoletki juz do szkoly odrazu nalozyla, w pizamce dzisiaj spalai jest dobrze- znaczy nie jest dobrze ale moglo byc gorzej i ta mysl mnie edynei pociesza.
Za troche ponad miesiac Ron am urodziny temu to ja nie mam pojecia co kupie... ma ktos jakis pomysl?? -
monica07 > 15-09-2006, 10:47
Ela no to gratuluje prawka
O dzieciach nawet sie nie bede wypowiadac, bo kazdy wie jak jest w USA z wychowywaniem, uczeniem zasad i szacunku, etc etc.
Ale nie pozwalaj sobie wchodzic na glowe. Nawet gdybys miala wychodzic na najgorsza. One wkrotce naucza sie ze nie ma zartow.
Inaczej przepadlas.
Trzymaj sie! -
Ela333 > 16-09-2006, 23:13
Monica ale ja dokladnie tak robie one wiedza ze ja im nigdy nie ustapie i jak ja jestem sama z nimi to sa posluszne i nawet czasami slodkie ale gorzej jak ktos przychodzi i tez diametralnie zmieniaja sie przy rodzicach, co mnie strasznie denerwuje bo moja host mam nie pracuje tyle ze ona ma mase innych zajec takich jak: paznokcie, zakupy, strabucks przynajmniej raz dziennie, tennis, lunche z kolezankami czasami obiadki itp po prostu caly czas jest zajeta, ale w gruncie rzeczy jest fajna i ja lubie i9 ciesze sie ze do nich trafilam.
Wczoraj bylam z ta Anna niekma w kinie, fajna smieszna jak to kazda niemkatylko ze ja juz bylam taka zmeczona ze w kinie prawie zasnelam i w ogole ostatnio nie mam czasu na nic caly czas jestem zmeczona.
a wczoraj jeszcze w dzien bylam na plazy z Kinga o jejku jak tu jest pieknie troche juz sie chlodno robi ale i tak bylo cudnie. Jutro moze sama autko wezme i pojade o ile sie nie zgubie bo to mnie troche uspokaja -
Ela333 > 17-09-2006, 2:30
Wlasnie wrocilam z przejazdzki rowerowej- chyba to teraz bedzie moje ulubione zajecie, na specjalniej sciezce dla rowerzystow widzialam mase ciostek 8) i jezdzilam tak sobie 40 min i przy okazji spalilam troche kalorii :lol:
Ehh jutro pojade sobie nad jeziorko
Szkoda ze wczesniej nie wpadlam na taki swietny pomysl. -
oliwka911gt > 21-09-2006, 1:11
boze, ela, jaka ty rozczarowana tymi stanami jestes! jeszcze brak znajomych do tego! mialam to samo w seattle. na szczesie sie wynioslam z tamtad. ci znajomi, ktorych mialam patrzyli zupelnie inaczej na siwat, starsi odemnie. niby kolegowalismy sie bardzo dobrze ale tak napwde z nimi to sie zle czulam. zero kolezanek operek, w moim wieku, w szkole srednia wieku 50lat. wiec lipa na calego. dostwalam paranoji od tego wszytkiego jak ty! tylko u ciebie jedna rzecz mnie nie zastanawia, czemu nie spotykasz sie z operkami ze swojej agencji?? u mnie bylo tak, ze ja chcialam, ale lcc tak wszytko aranzowala ze dupa blada wychodzial ze wsztkiego. niesadze ze jestes z mojej agencji. a hostka jak mi znajomych szukala to zawsze okazalo sie ze sa w wieku 40 lat i okazalo sie ze chciala mnie zeswatac z jakims obrzydliwym gosciem. wiec byla zla na mnie z tego powodu :? :roll: -
Ela333 > 21-09-2006, 4:00
Oliwka to nie tak ze ja nie probuje sie z innymi operkami zaprzyjaznic po prostu juz kilka razy probowalam ale no nie wiem nie wychodzi mi, te niemki wszystkie sa zrzyte ze soba i czasmi jak gdzies z nimi chodzilam to gadaly duzo po niemiecku wiec sorry nie bede przeszkadzac bo tak wlasnie sie czulam. W ogole u mnie to prawie same niemki!!! Reszta to juz takie po 24 lata wiec tez jakies dla mnie nie ten, a poza tym ja nie jestem taka ze probuje sie z kims na sile zaprzyjaznic. A moich przyjaciol z polski i tak nikt nie zastapi! Dobrze ze mam ta Kinge ja lubie chociaz jej poglady roznia sie od moich to jest naprawde ok i ciesze sie ze ja poznalam.
Ja wyjezdzalam z programu i mnei to denerwuje ze mamy te meetingi raz w mies. i sa one obowiazkowe, bo juz nie mam ochoty patrzec na te niemki!
Jutro wlasnie musze jechac a mi sie chce jak ch*uj -
oliwka911gt > 21-09-2006, 6:24
u mnie sek tkwi w czym innym. jestem jedyna operka z mojej agencji w tym stanie! wiec lipa totalna. na szczcie tak pracuje ze da sie zyc, a jak mam wolne to hosci zabieraja mnie zawsze gdzies (ten weekend w DC). ale niesadze ze u ciebie sa tylko i wyalcznie niemki. popytaj LCC o inne operki z miasta. jest ich tysiace. jak nie z twojego regionu to z innego. czasmi wkurza mnie ze trzbe za niekotrymi tysiac razy wydzwianiac, no ale coz, nikt niepowiedizal ze bedzie latwo. ela, ze szkola u mnie tak jak u ciebie, ludzie 30 - 40 lat... -
Ela333 > 22-09-2006, 6:43
Hej! o ja nie zgadniecie co sie stalo... bylam na tym meetingu i poznalam normalna polke Dorote ma tyle lat co ja i w ogole gadalysmy cale spotkanie, ona nie dawno zmienila rodzine i jest tu mozna powiedziec ze nowa. Poznalam tez 2 nowe mile dieczyny jedna ze Slowacji a druga ze Szwecji kurcze i pomyslec ze nie hcialo mi sie isc na to spotkaniea teraz jestem taka happy :lol: A i jeszcze spotkalam ta Anne niemke z ktora bylam w piatek w kinie nie pisalam o tym bo nei bylo za fajnie rozmowa sie nie kleila a tu ona dzisiaj podchodzi do mnie i pyta kiedy znowu idziemy o czizys ( ) a ze ja nie jestem jakas wredna czy cos to powiedzialam ze kiedy chce ehh...
Jutro jakies zydowskie swieta sie zaczynaja aszaszana(nie wiem jak to sie pisze) ale to chodzi o to ze zydzi zaczynaja nowy rok i idziemy na obiad (45osob) i bedziemy jesc(oni tak mowia) I w sobote tez powtorka z rozrywki tylko ze u Lisy rodzicow szykuje sie niezly weekend moze maja tam jakis mlodych kuzynow 8)
Wszystko zaczyna sie w koncu jakos ukladacoby tak dalej -
oliwka911gt > 22-09-2006, 6:54
mowilam!
hashanana. ostanio nawet w szkole o tym mowilismy. jestes w duzym miesice, gdzie pelno ludzi, oprek, a nie jak ja na country utknelam! jedyne co mnie ociesz ze duuuzo podoruje -
monica07 > 22-09-2006, 12:57
[quote name="Ela333"]Hej! o ja nie zgadniecie co sie stalo... bylam na tym meetingu i poznalam normalna polke Dorote ma tyle lat co ja i w ogole gadalysmy cale spotkanie, ona nie dawno zmienila rodzine i jest tu mozna powiedziec ze nowa. [/quote]
no i zajebiscie. prawko jest, mozecie teraz razem na kluby skakac, odezwij sie po namiary. Dorota, Dorota.... nie znam chyba, za mojej kadencji jeszcze jej nie bylo.
A jak czytalam ze jezdzilas na rowerku po Highland Parku to sie usmialam bo wiesz, pamietam jak ta moja kupela tam byla, znam wszyskie uliczki, takie dziwne uczucie czytac o tym w internecie
Koniecznie smigaj nad Lake Michigan. Mas zprzeciez rzut beretemtAM JEst przeslicznie! pozdrawiam