• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Nowicjusz na au pair czy to możliwe???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Nowicjusz na au pair czy to możliwe???

• Nowicjusz na au pair czy to możliwe???
  • Re: Nowicjusz na au pair czy to możliwe???

Gość > 13-02-2006, 12:38

drobne poprawki - wyjazd z biura nie daje gwarancji otrzymania wizy - byly juz tu na forum takie przypadki (wiec i tak sie pomartwic trzeba, bo mozna nie dostac)

wyjazd z neta moze i jest troszke bardziej ryzykowny, ale - ludzie na zachodzie uzywaja internetu wlasciwie do wszystkiego i przede wszystkim do pracy i spraw biznesowych, a wiec poszukiwania pracownika, to nie jest w wiekszosci tak jak w Polsce, ze szuka sie tylko gdzie tu oszukac mozna - wiec obawy o bycie oszukanym sa raczej malo-podstawne

Zawsze mozna wyczuc w rozmowach i nawet mailach, ze cos jest nie tak - wazne jest, zeby miec odczucie ze jest sie dla rodziny osoba wyjatkowa - nie po prostu jedna z wielu dostajaca zbiorowy mail...

wcale nie jest tak trudno znalezc rodzinke z Londynu - jesli sie jest dostepnym ASAP (miesiac temu jak szukalam roboty mialam w ciagu 1 dnia 3 tel z Londynu wlasnie, glownie z poludniowego)

Cos jeszcze? Wlasciwie nic, tylko powodzenia zyczyc

Aha, nie mialam zielonego pojecia jak sie do dzieci zabrac jak wyjezdzalam ponad rok temu do Finlandii - wrecz przeciwnie, nie znosilam ich!

Operka jestem juz drugi rok, wiec... niekoniecznie doswiadczenie jest wymagane jak widac na moim przykladzie

Pigwa > 16-02-2006, 16:57

hej! dziewczyny to znowu ja

mam znowu pytanko , troche mało dyskretne :oops: ale interesujace

jak my?licie czy opłaca się pracowac w uk za 55 funtów tygodniowo(ok 40h per week)???

jesli nie macie nic przeciwko to napiszcie ile wy zarabiacie?!

Tak mi sie wydaje ze okolice londynu to drogie okolice ale niemam pojecia jakie s? stawki :!: :?:

więc jakby ktos chciał mnie uswiadomic jakie s? stawki au pair w angli to bede wdzieczna

Kisses for all :twisted:

(-:MARZENA:-) > 16-02-2006, 17:16

NIE OPLACA SIE!!!

55L to najnizsza stawka

a takie pieniadze i 40h tygodniowo to po prostu smieszne jest!!!!!

Pigwa > 16-02-2006, 17:38

a jakie obowi?zuja mniej więcej stawki w angli???

Yoanna > 16-02-2006, 20:55

[quote name="(-]

55L to najnizsza stawka

[/quote]

najnizsza ale oficjalna, wystarczy zajrzec na zakazane stronki aby zobaczyc ze wiele rodzin oferuje 40 L! to jest dopiero skandal.

55 L i 40 h - takie sa realia, niestety...

Pigwa ale szukaj dalej, na pewno znajdziesz cos za troche wieksza kase, tak zeby te 65 L miec.

ewa^^^ > 16-02-2006, 20:57

55 funtow mogloby byc jakbys miala przepracowac 25 h/ tygodniowo.

Ja dostaje 75 £ / 25 h na tydzien, chociaz jeszcze mi sie chyba nie zdarzylo zebym az 25 h przepracowala :lol: - nawet nie licze, bo i tak zawsze na moja korzysc wychodzi.

Zanim wyjechalam do UK to pieniadze nie mialy dla mnie wiekszego znaczenia, bo jedynie chcialam pomieszkac troche w UK. Gdyby mi wtedy zaoferowano 55 £ ( ale nie za 40h - bo to czysty wyzysk, a za 25-30 h) to bym przyjela posadke. Ale w przyszlosci jak bede wyjezdzac jako au-pair to bede zwracala uwage na wysokosc kieszonkowego. Bo nawet roznica 5 funtow ma tu dla mnie duze znaczenie.

Jeszcze gdybym jechala do Londynu, ktory jest drogim miastem, nie bralabym rodzinki, ktora oferuje kieszonkowe mniejsze niz 60 funtow ( no chyba, ze dostawalabym jakies bonusy w postaci np. biletow na wszelkiego rodzaju transport miejski, bo to cholernie drogie tu jest :? )

bahaha20 > 16-02-2006, 22:33

Ja akurat uwazam, ze Londyn jest tanim miastem. Mam porownanie z Oxfordem. Kursy jezykowe sa tam tansze i jest wiekszy wybor, na zakupy - glownie po ciuchy - tez do Londynu jezdze.

Stawka 55 funtow jest minimalna. Nie zgodzilabym sie na to. Pracuje ok 30 godz tygodniowo, ewentualnie 1 babysitting w ciagu tygodnia. Dostaje 75 funtow.

A mozna znalezc i rodzinki, ktore placa po 100. Ja tyle bede dostawac po wakacjach

Gość > 17-02-2006, 13:32

no to ja sie znowu wtrace - nie staraj sie isc za przykladem dziewczyn i zaczynac poszukiwan za 100funtow, bo mozesz tak w nieskonczonosc szukac, a potem jak juz znajdziesz, to rodzina moze cie odeslac do domu bo im sie zaraz nie spodobasz (jak bylo ze mna i ludzikami z Djursholm, placili doslownie za wszystko, ale cos im sie nie spodobalo i po tygodniu bye), ale za 55 za 40h to nie badz glupia i nie jedz (mialam taka ladna oferte z poludnia Szwecji, 200€ miesiecznie, bo ich na wiecej nie stac! napisalam im, co na ten temat mysle - jak ich nie stac, to niestety, ale pomocy domowej miec nie beda, albo niech szukaja wolontariusza co za darmo bedzie robic), mysle ze 60£ za 30h to jest jak najbardziej ok i wcale nie jakies niewiadomo jakie wymagania

powodzenia

PS. wyliczylam sobie ile pracowalam w Finlandii - srednio bylo 30-35h ale zdarzalo sie i 40 i troche wiecej - wcale mi sie cos takiego nie podoba, au pair to au pair, pomoc a nie pelnoetatowy pracownik - a 40h to juz przeciez pelny etat. Teraz mam 25 (czasami mniej, za wiecej extra kasa) i jestem jak najbardziej zadowolona.

Powodzenia

Pigwa > 17-02-2006, 15:42

dzieki dziewczyny za pomoc!

tak własnie myslałam ze ci proponuja 55Ł to chyba na poważnie tego nie biora tylko chca wyzysku...

postaram sie znalejsc jak?s kakretn? rodzine za konkretne pieni?dze(oczywi?cie nie koniecznei my?le o 100Ł aż tyle to nie wymagam)

Pozdro i buziaki

bahaha20 > 17-02-2006, 22:18

Mysle ze te 75 funtow to taki zloty srodek. Wiekszosc operek ktore znam zarabia tu wlasnie tyle. Stowe ma kumpela, pracujaca wlasciwie caly dzien i to z 4 dzieci 8O A w weekendy babysitting
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna