-
-
Re: KASIK - to ja:)
kasik > 14-08-2005, 23:14
Niespodzianka ... here I am...
wrocilam wczoraj!
powiedzmy, ze do srody bylo spoko...
Pozniej przyjechali goscie - rodzice Asi i jej rodzina z Polski. Pozegnalam sie wiec ze swoim pokojem i lazienka. Teraz tez dom pelen ludzi, nawet spokojnie dzis nie moglam porozmawiac z mama, bo dom pelen polakow, kto uslyszy, ten zrozumie co mowie. Nie mam juz sily na opisywanie wszystkich akcji typu: babcia pokazuje dom rodzinie z polski, wchodzi do basement (gdzie jest moj pokoj) i mowi "troche tu zimnno, ale wiecie tu tylko zabawki..." a ja wszystko slyszalam, taaaa, mile nie powiem. Takich akcji juz nie zlicze. Zero prywatnosci, caly czas na kogos wpadam, w domu 11 osob. Dobrze, ze chociaz pokoj mam juz swoj. We wtorek chyba jada...
Z innej beczki. Zrobila mi sie na twarzy okropna wysypka, nie wiem co to jest, od czego, wyglada to jak tradzik mlodzienczy, zaczelo sie od brody, teraz jest na calej twarzy. Do tego schodzi mi skora z ust i okolic i wszystko mnie swedzi, jestem zalamana, nie wiem co z tym robic. Mialyscie moze takie problemy po przyjezdzie tutaj? Biore wapno i leki z polski na alergie ( ale takie na recepte, tu ich nie kupie) nie wiem juz co robic. Wygladam potwornie, czuje sie z tym jeszcze gorzej, nigdy, przenigdy nie mialam problemow z cera! Przypuszczam, ze to od jakiegos zarcia, cos tu musza pakowac do jedzenia, wszystko tu takie sztuczne
Nie moge na siebie patrzec.
Wczoraj kolejna zalamka - szukalam sobie jakiejs fajnej koszulki to rozmiar XS taki jak u nas L co ja mam robic, gdzie kupic ubrania w normalnych rozmiarach? Wszystko na mnie za wielkie. Jakies rady Drogie Panie? -
kasik > 14-08-2005, 23:25
Ha od razu humorek lepszy
Wlasnie zadzwonila do mnie Veronika, ze za jakies pol h bedzie miala samochod i przyjedzie po mnie, to sobie cos razem porobimy
Morda mi sie sama cieszy, ze gdzies w koncu wyjde, bo slowo, ze juz tu nie wyrabiam a trzeba sie naladowac na caly tydzien pracy. Pewnie jak bede wychhodzic to bedzie biadolenie babci (mama Asi), ze bez jedzenia wychodze i jak to w ogole tak moze byc, ze sobie gdzies ide. Heh to jest typowa polska babcia, co prawda mieszka 40 lat w Stanach, ale co babcia, to baciaJuz mi opowiadala, ze ja musze z Asia wspolpracowac, bo jak "te dziewczyny" (czyt. operki) wychodza wieczorami, to potem Asia w oknie czeka tak sie denerwuje Ubawila mnie tym setnie
Nie ma to jak babcia. -
leneczka > 15-08-2005, 9:04
witaj babo
sluchaj.. jak agulka do mniedzwonila to mwla ze TO OD WODY!
ona tez ma jaka wysypke czy costam od wody i juz mi napisala zebym jakas masc wziela..
matko brudasy jedne amerykance :? -
kate-nasti > 15-08-2005, 10:36
Mi tez sie tak wydaje. Musisz jakis czas do mycia twarzy uzywac wylacznie tonika. Zobaczysz czy Ci przejdzie ,jak skora nie bedzie miala stycznosc z woda. -
oliwka911gt > 15-08-2005, 14:19
to ja juz sie widze cala w ciapki. krakowska woda mi nie sluzy bom ciapki co jakis czas i w liszajach. a co dopiero tam
XS = L 8O to po ciuchy bede musiala sie wybierac do dziecinnego. tutaj mam S/M. -
kasik > 20-08-2005, 19:47
Jestem, zyje, tylko net mam zwalony u siebie na dole od wtorku, a dwa pozostale kompy stoja u hosyow w sypialni, wiec rozumiecie...Teraz jestem sama w domu to sie dorwalam, ale tez tylko na moment. u mnie wszystko ok, humor znow normalny, czyli dobry. -
agulka > 21-08-2005, 2:22
z tym uczuleniem to ja tez mam i mniemam ze to od wody..bo ja zawsze mam problemy z woda..mam uczulenie i sucha skore oraz cos w rodzaju tradziku..uzywam masci z wit. D i strasznie nawilzajacego kremu bo inaczej sie wysusze..masakra!!!
a jak kasik u ciebie, zeszlo juz?? -
MONIKA > 21-08-2005, 18:44
No, prawda taka ze woda tu do dupy. W PL odzywki do wlosow raz na tydzien uzywalam, tu kazdorazowo z myciem. I nie te tanie za 99C z CVS, bo po tych koldun mialam. Cholerna woda. Sucha skora, wlosy, straszne! :? -
kasik > 21-08-2005, 20:25
Potwierdzam, sucha skora, wlosy okropneNa twarzy mam cos w rodzaju tradziku, w Pl nigdy w zyciu nie mialam problemow z cera! Moj net nadal zwalony, host uzywa na gorze, wiec nie spieszy mu sie z naprawa mojego na dole. Teraz jestem u kolezanki au pair z Niemiec, mojej najlepszej tu kolezanki Veroniki Wczoraj bylam w wesolym miateczku, potem jezdzilysmy po DC az w koncu wyladowalysmy w domu u jakichs kolesi, ktorych poznalysmy w wesolym miasteczku. Heh, poznalam super przystojnego kolesia, b. fajny, ale ma malutka coreczke...a ( i teraz sie nie smiejcie ) w horoskopie mialam napisane, zeby nie wiazac sie z mezczyznami, ktorzy maja jakies zobowiazania... Powiedzialam mu, ze mam chlopaka w Pl, a teraz nie wiem jak to odkrecic...Ach, glupia jestem, zaraz jedziemy sie z nimi spotkac, nie wiem co mu powiem... Ok musze konczyc, bo Vero czeka, pa! -
leneczka > 21-08-2005, 20:38
kasik ty chyba najbardziej ze wszytkich szalejesz!
baw sie dobrze!
pozdro.