• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Grudzień 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Grudzień 2012

• Wątek zamknięty
  • Grudzień 2012
  • Re: Grudzień 2012

agnieszka89 > 06-11-2012, 10:20

No chyba, że nie ma obowiązku chodzenia na ćwiczenia. Podobno na UJ na niektórych kierunkach nie trzeba chodzić na ćwiczenia tylko je zaliczyć.

madz > 06-11-2012, 10:47

Na prywatnych uczelniach można to ominąć ;P Ale tak o to mi chodziło. Jest tez coś takiego jak IOS.

U mnie na UW i ALK na dwóch poprzednich kierunkach praktycznie na zajęcia nie trzeba było chodzić, było nawet tak, że chodziłam przez rok tylko na seminarium a na reszcie zajęć byłam tylko na pierwszych i potem na egzaminie. Ale na moim teraźniejszym wydziale - psychologia trzeba już chodzić, co mnie bardzo cieszy bo mam motywację wyższą. Poza tym są zajęcia, na których trzeba być w 100% inaczej się nie zaliczy.

Napisałabym coś jeszcze ale nie chcę Cię poddawać w kolejne wątpliwości ;)

PS. A nie możesz w grudniu zdać całego semestru i zacząć po powrocie od kolejnego? Ja kiedyś zdawałam wcześniej sesję i nie było problemu, z tym że była to letnia, czyli normalnie sesja w czerwcu, ja zdawałam początek kwietnia.

rafcioo28 > 06-11-2012, 12:17

Wiesz co to moze jest dobry pomysł, ale mi został miesiac do wyjazdu, chce odwiedzić moja cała rodzine, musze leciec do londynu, musze myslec co spakowac, chce najwiecej czasu spedzic z przyjaciólmi i w domu i nie chce siedziec przed ksiazkami i ww miesiac zaliczyc cały semestr po miesiacu nauki, dla mnie to nawet nie ma sensu. Po drugie gdybym wział urlop dziekański musiałbym ciagle placić za te studia,bo to uczelnia prywatna a za status studenta niestety sie placi.

No i jezeli chcesz to mozesz cos jeszcze napisac, ja juz nic nie zmienie, kalamka zapadła, w roomie mam juz oficjalny match. Moze mam jakies watpliwosci, ale dobrze to przemyslałem i uważam, że podjąłem dobra decyzje, której moge żałować, ale wątpie w to.

Wiem co tu zostawiam, nie wiem co mnie tam czeka- ale kto nie ryzykuje ten nie ma. WIERZE W PRZEZNACZENIE I W TO ZE PO PROSTU TAK MIAŁO SIE STAC.

balbina > 06-11-2012, 15:03

Dobrze mówisz Rafał : ) w końcu przed chwilą zacząłeś studia, więc wielkiego żalu nie będzie : )

Dobrze, że znalazłeś, bo zawsze mogło to się ciągnąć jeszcze dłużej!

madz > 06-11-2012, 16:00

[quote name="rafcioo28"]Wiesz co to moze jest dobry pomysł, ale mi został miesiac do wyjazdu, chce odwiedzić moja cała rodzine, musze leciec do londynu, musze myslec co spakowac, chce najwiecej czasu spedzic z przyjaciólmi i w domu i nie chce siedziec przed ksiazkami i ww miesiac zaliczyc cały semestr po miesiacu nauki, dla mnie to nawet nie ma sensu. Po drugie gdybym wział urlop dziekański musiałbym ciagle placić za te studia,bo to uczelnia prywatna a za status studenta niestety sie placi.

No i jezeli chcesz to mozesz cos jeszcze napisac, ja juz nic nie zmienie, kalamka zapadła, w roomie mam juz oficjalny match. Moze mam jakies watpliwosci, ale dobrze to przemyslałem i uważam, że podjąłem dobra decyzje, której moge żałować, ale wątpie w to.

Wiem co tu zostawiam, nie wiem co mnie tam czeka- ale kto nie ryzykuje ten nie ma. WIERZE W PRZEZNACZENIE I W TO ZE PO PROSTU TAK MIAŁO SIE STAC.[/quote]

W sumie to nie pamiętam co chciałam napisać :P No ale takie podejście mi się podoba :)

A co do płacenia, to dziwnie, ja jak byłam w prywatnej uczelni nie trzeba było płacić za dziekankę. Ale co kraj to obyczaj mówią.

rafcioo28 > 06-11-2012, 23:52

No dokładnie, a teraz czekam az dostane ten oficjalny match na profilu, juz rodziny nie moga mnie ogladac na APC, i juz nie moge sie doczekac rozmowy o wize. Ogolnie to wgl fajnie wszystko i nie moge sie doczekac wyjazdu

Jarzebinka > 07-11-2012, 20:43

Tak bardzo Ci zazdroszcze! Chcialabym juz miec ta rodzinke, wize i siedziex w samolocie!!

sylvia > 07-11-2012, 22:12

Taaa.. a ja mam problem.

Otóż pojawiła się rodzina na APC, dzisiaj rozmawiałam z hostką (tylko dlatego, że chciałam poćwiczyć)

Powiem szczerze, że nie wiem jak dać im delikatnie do zrozumienia, że nie jestem zainteresowana.

Tak wiem- najpierw narzekam na brak rodzin, a teraz to.

Ale wiem, że to totalnie nie to czego szukam, chcę..

A hostka ewidentnie była zainteresowana, poleciały komplementy i w ogóle.

Jutro znów chce rozmawiać.

P.S. Wiem cięzko mnie wyczuć, eh..

madz > 07-11-2012, 22:37

Napisz jej (tyle że po angielsku)

Bardzo się cieszę, że mogłyśmy porozmawiać, ale myślę, że pasujemy do siebie. Mam nadzieję, że szybko znajdziecie perfekcyjną AuPair (Panią domu :D)

rafcioo28 > 07-11-2012, 22:59

Madz.. chyba że" nie pasujemy do siebie " hahah wkoncu to ma byc delikatne odmówienie a nie zgodzenie sie hehe

no nastepny krok w mojej karierze, mam ten oficjalny match na profilu, jutro umawiam sie juz na spotkanie o wize uuuu nie moge sie doczekac

• Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia