-
-
Re: chce byc au - pair
leneczka > 21-07-2005, 21:22
monika zazdrosnik
a ze emi rulesssssssss to kazdy wie -
MONIKA > 21-07-2005, 21:31
Ja zazdrosnik?
Prezciez mieszkam juz w US praiw rok i troche wiem o realniach.
A do mojego niby przeszlego studiowania sie tak entuzjastycznie nie nastawiam, bo wiem, ze to nie impreza, pracujac i studiujac, zwlaszcza tu.
Ale, ale, ja juz moj SSN mam! :lol: -
leneczka > 21-07-2005, 21:40
czy tu czy tam pracowac i studiowac to nie impreza..
cos o tym wiem!
bylam menaderem w firmie i robilam studia :/
12h. w pracy caly tydz., jakies delegacje, konferencje a potem w weekend szkola :/
ehhhhhhhh.. ale dalam rade ten rok wiec dam i reszte lat
jestem silna! -
monica07 > 21-07-2005, 21:42
monka co to te ssn?
heeheh nawet nie skojarzylam ze naprawde leneczka jeszcze nei wyleciala. ale jakby miala tam okazje zostac na studia, miala by fajne kontakty z rodzinka itp, to moim zdaniem glupio by zrobila odrzucajac oferte hostki -
Emm > 21-07-2005, 22:06
social security number, potrzebny tam jak nam pesel co najmniej. Bez niego ani rusz.Ale zalatwia sie banalnie prosto, czeka dosc krotko. ja juz swoj mam- valid for work only -
martamaua > 21-07-2005, 22:23
No to u mnie sie CPR number nazywa.Nie moglam tego skumac na poczatku,ale jak mi host powiedzial,ze to numer z data urodzenia to juz luz -
monica07 > 22-07-2005, 11:09
a rzeczywiscie nie zajarzylampeselek hehheh -
Emm > 22-07-2005, 12:19
w ssn nie ma zawartej daty urodzenia, to po prostu numer identyfikacyjny.My mamy pesel, oni ssn. -
Gość > 22-07-2005, 12:38
co do tego studiowania - moja rodzinka chce zebym zostala i studiowala tutaj, ale ja na wsi nie chce mieszkac i tyle, poza tym raczej nie Finlandia, wiec po prostu miejsce mi nie odpowiada i jade szukac dalej.
a co do studiow i pracy - tu np nie ma studiow zaocznych wiec latasz z pracy do szkoly lub ze szkoly do pracy w ciagu tygodnia, a w weekend najwyzej dorabiasz (ale nie jak w PL prawie za darmo, ale za podwojna stawke)
powodzenia zycze, ale nie nastawiac sie od razu na kraine miodem i mlekiem plynaca z host rodzina -
leneczka > 22-07-2005, 13:11
ja to sie na nic nie nastawiam..
moze na 1 rzecz ktora mnie troche przeraza- homesick :/