• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

problem z hostem

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• problem z hostem

• problem z hostem
  • Re: problem z hostem

BoogiWoogi > 09-07-2012, 23:23

[quote name="LadyInRed"]Yyy, a dlaczego oni w ogóle zaczęli szukać nowej au-pair? Skoro nic się nie odzywałaś i dalej robiłaś swoją robotę to co im w Tobie nie pasowało? Nie rozumiem, aż się zaczęłam bać o swoją sytuację, tzn. że może i moi mogliby mi coś takiego odwalić, że nagle "do widzenia", bo im się coś nie spodobało, a wcześniej nawet mnie nie uprzedzą![/quote]

Hmm mysle ze moze dlatego ze po robocie zamykam sie w pokoju. ze niby niezsocjalizowana jestem. Innej swojej winy nie widze. No ale co mam robic jak na tego typa patrzec nie moge. a z nia gadac bo bi glupio ze wiem to co wiem

EwelinKa24 > 09-07-2012, 23:27

[quote name="BoogiWoogi"]
    [quote name="EwelinKa24"]hahahahahha......czarny humor Swoją drogą - szukaj. Może udaj się do Job Centre? Dawno już nie byłam w UK, ale jeżeli chcesz to pomogę Ci znaleźć rodzinę w Galway ( Irlandia)[/quote]

naprawde???? Boze bylabym wdzieczna jak nie wiem co. Nawet sobie nie wyobrazasz jak bardzo!

Jewet jesli tylko bys popytala. to i tak wiele. Teraz nawet nie moge miec konta na aupair world bo oni tam sa inne stronki mi sie nie podobaja. tylko wiesz moj angielski jest troche kiepski w mowie, szczerze mowiac. ale Popytaj jesli masz ochote

i nie sprawi Ci to problemu[/quote]

Napisałam już message na stronie AU PAIR GALWAY na fb. Tam co chwilę się ktoś ogłasza, więc miejmy nadzieję, że coś się znajdzie. I will keep you posted

EwelinKa24 > 09-07-2012, 23:29

[quote name="BoogiWoogi"]
    [quote name="LadyInRed"]Yyy, a dlaczego oni w ogóle zaczęli szukać nowej au-pair? Skoro nic się nie odzywałaś i dalej robiłaś swoją robotę to co im w Tobie nie pasowało? Nie rozumiem, aż się zaczęłam bać o swoją sytuację, tzn. że może i moi mogliby mi coś takiego odwalić, że nagle "do widzenia", bo im się coś nie spodobało, a wcześniej nawet mnie nie uprzedzą![/quote]

Hmm mysle ze moze dlatego ze po robocie zamykam sie w pokoju. ze niby niezsocjalizowana jestem. Innej swojej winy nie widze. No ale co mam robic jak na tego typa patrzec nie moge. a z nia gadac bo bi glupio ze wiem to co wiem[/quote]

Ja też się zamykam, ale nie dlatego, że nie lubię swoich hostów ( ja ich uwielbiam), ale dla tego, że się uczę. Nikt mi niczego nie wypomina;-) Nie przejmuj się tymi pajacami, co się określają mianem hostów. Dasz radę.

BoogiWoogi > 09-07-2012, 23:36

aj juz szkoda gadac....

Piotr > 10-07-2012, 0:54

[quote name="BoogiWoogi"]Dziewczyny pomocy!

wlasnie odbylam rozmowe z hostem. mialam przyjsc do niego, do gabinetu. to poszlam a on ze nie wie od czego zaczac i czy chce dodatkowe 300 czy tam 400 funtow, a ja sie pytam ze w jaki sposob a on ze mnie lubi.... a ja ze nie rozumiem i on znowu ze mnie lubi. to ja mu mowie ze na takie cos sie nie zgadzam... a on ze daje mi koperte z kasa i ze tto taki prezent to mu "podziekowalam" za taki prezent... i che ics do pokoju a on zebym nie mowila hostce ani nikomu i czy dalej jestesmy przyjaciolmi.ja jasne spoko.

Nie wiem co mam robic... dwa dni w tyg do 5 wieczorem jestem z nim sama w domu. zamka w drzwiach nie mam. moze przesadzam ale rozne juz mysli mi do glowy przychoda..! nie wiem czy mowic hostce, a jesli nie powiem to moze zrobic cos glupiego... jesli powiem to pewnie uzna ten fakt za nie prawde i strace pracy. z kolei nie chce aby jednak do czegos zlego doszlo. CO MAM ROBIC???[/quote]

o kur.. nie spodziewalem ze takie zeczy moga sie dziac bedac au-pair.Ja tak stracilem 3 wakacyjne prace w polsce poniewaz odmawialem.Raz to byla zona szefa a dwa razy jakas kierowniczka.Co najgorsze pierwsza sytuacja to byla zona mojego kolegi,powiedzialem mu i od tamtej pory nie rozmawiamy,oczywiscie zona swieta.

Jesli nie ma sie zelaznych dowodow to raczej bedzie ci ciezko przekonac w twoim przypadku hostke zeto ty masz racje,a nie maz z ktorym jest iles tam lat.Chyba ze cos podejrzewa to moze dac jej to do myslenia,ale jesli nie to maz bedzie swiaty.

Tym bardziej ze tam jestes chwile,a ja bylego kolege znalem przez 10 lat i nie udala sie jej zdemaskowac.

Nienawidze takich ludzi.

EwelinKa24 > 10-07-2012, 10:07

Zadzwonię dzisiaj do "mojej" agencji i poproszę o pomoc. Agencja jest bezpłatna dla au pair i mają dużą bazę rodzin z Irlandii. Dam Ci znać.

EwelinKa24 > 10-07-2012, 12:24

Napisałam Ci wiadomość na priv. Zadzwoniłam do agencji i mają rodzinkę dla Ciebie, gdybyś chciała przyjechać od zaraz.

maraszrum > 12-07-2012, 0:32

daj znac co z ta rodzina i jak wyjasnilas sytuacje! Bo ja tez moge swojej rodzinki zapytac czy znaja kogos i ci poszukac czegos

marika1 > 12-07-2012, 0:37

boze, niektórzy ludzie wstydu nie mają....

mam nadzieję, że coś tam wyszło z nową rodziną ?

BoogiWoogi > 12-07-2012, 12:40

Hej,

nadal szukam. mysle ze teraz jest ciezki okres bo duzo jest wakacyjnych au pair. Jedna rodzinka wstepnie uzgodnila ze mnie chce, ale od wrzesnia. w sumie to nie wiem co mam zrobic z sierpniem jak tak. pisalam z jeszcze z jedna rodzinka ale od przedwczoraj sie nie odzywaja wiec chyba nic z tego

Tu jak na razie ok. Tylko ja nie wiem jak oni moga byc tacy falszywi... Tamtem udaje ze nic sie nie stalo, a ona jeszcze mi nawet nie wspomniala ze chca mnie zmienic.... Nie to nie. Teraz jest ok. Bo niby ktos mnie chce. A tak co? tydzien przed koncem kaza mi pakowac manatki? przeciez bilet tez trzeba z wyprzedzeniem zarezerwowac.... Maly tez mnie troche juz dobija. nie lubi mnie ale sie nie dziwie, bo jak mozna kogos polubic gdy sie przyjezdza a jego ukochana osoba ktora sie nim zajmowala znika?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna