• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

balbina > 30-03-2013, 14:01

Myślę, że za 3 miesiące możecie zaczęć zbierać zdjęcia do swojej aplikacji, w wakacje nagrać części do filmiku - może jak jesteście z dzieciakami na basenie albo po prostu, gdzieś na placu zabaw

No i może jakieś dodatkowe referencje? np zapisać się do przedszkola

kama93 > 30-03-2013, 15:52

[quote name="mika685"]

Kujawsko-Pomorskie, Świecie, koło Bydgoszczy ;p ktoś z okolic )?[/quote]

Ja jestem z Nowego. Może kojarzysz gdzie to jest? Mam około 40 km do Świecia Planuje wyjazd w tym roku, ale różnie to bywa

kasiulek91 > 02-04-2013, 14:12

[quote name="balbina"]Myślę, że za 3 miesiące możecie zaczęć zbierać zdjęcia do swojej aplikacji, w wakacje nagrać części do filmiku - może jak jesteście z dzieciakami na basenie albo po prostu, gdzieś na placu zabaw

No i może jakieś dodatkowe referencje? np zapisać się do przedszkola[/quote]

Ja jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że byłam już 3 razy au pair w Irlandii i mam super rekomendacje od rodzinek. Zdjęć z dziećmi też mam mnóstwo czy to z wyjazdów czy to z moimi kuzynami/kuzynkami z którymi uwielbiam spędzać czas Więc po wakacjach zacznę przygotowywać filmik (w wakacje raczej nie będę mieć na to czasu ) i składać powoli dokumenty, bo chcę wyjechać jakoś w marcu/kwietniu 2014

madz > 02-04-2013, 15:25

To pewnie bedziesz miala branie u rodzinek :) do mnie odezwala sie we wrzesniu juz rodzina ktora szukala ap na marzec, ale ja moglam jechac dopiero w czerwcu.

kasiulek91 > 02-04-2013, 18:36

No mam nadzieję, że szybko znajdę rodzinkę Jeszcze tylko prawko muszę skończyć i będę idealną kandydatką hahaha

Agulak > 02-04-2013, 22:24

Ja wstępnie paluję wyjechać w 2014, najpóźniej 2015.

kasiulek91 powodzenia z prawkiem

Jakbym ja miała teraz zdawać to bym chyba sobie odpuściła

kasiulek91 > 02-04-2013, 23:03

Agulak po maturze czy po studiach?

A z prawkiem to nie będzie tak źle Teorię mam zdaną na starych zasadach teraz czekam na praktykę

Agulak > 03-04-2013, 11:46

Po studiach Pojechałabym w trakcie, ale nie dadzą mi dziekanki, a generalnie opłaca się poczekać do zakończenia nauki, w końcu został mi tylko rok

Aaaa, jak masz teorie to z górki teraz ;D trzymam kciuki

mika685 > 03-04-2013, 21:17

Ja jestem z Nowego. Może kojarzysz gdzie to jest? Mam około 40 km do Świecia Planuje wyjazd w tym roku, ale różnie to bywa [/quote]

pewnie że kojarzę kurde te parę dni rozmyślałam nad tym, czy warto teraz, czy później po studiach, doszłam wstępnie do wniosku, że może zdecyduję się na wyjazd po studiach, mam obawy że moja sytuacja może się zmienić, że może coś się wydarzyć co uniemożliwiło mi spełnienie marzenia, ale jednak z racji że mam już naturę racjonalnego myślenia, to coraz bardziej się nad tym zastanawiam . ARGUMENTY ?

1 Obawiam się że jeśli wyjadę za rok, Stany tak mi zawrócą w głowie że będę miała ochotę tam zostać i co dalej, bez wykształcenia, wiem że można tam je nabyć, ale jednak .. ;p

2. wrócę do Polskie zafascynowana wielkim światem, nie będę już umiała myśleć o niczym innym, tylko o tym by wrócić, kontynuować niańczenie dzieci.. a jednak chce się wykształcić!

3. Ameryka okropny kraj! pełnoletność? - 21 lat ;c

4. mam przyjaciółkę, ukochaną, na zawsze i chcę z nią przeżyć najlepsze lata

5. chłopka

6.myślę że w wieku ok 24 lat będę bardziej dojrzała, odpowiedzialna do tej roli, nie poddam się na starcie

od prawie roku kiedy dowiedziałam się o możliwości wyjazdu nie umiem o niczym innym myśleć, przeglądam strony, blogi. Rodzina mi odradzała, wręcz nie wierzyła, a ja dzielnie broniłam swoich racji. Jednak analizując plusy, doszłam do wniosku, że nie można dać się zwariować ale jednak łezka się w oku kręci.. jeszcze tyle latek .. ;d a wy kiedy planujecie, ile macie lat ?

kasiulek91 > 04-04-2013, 13:34

No mam nadzieje, że tym razem się uda, bo to będzie moje 4te podejście... A ostatnio było tak blisko :o

No ja też właśnie będę po studiach i choć chciałam wyjeżdżać wcześniej to doszłam do wniosku, że bez sensu brać dziekankę i przerywać to co zaczęłam. Dlatego plan jest prosty: najpierw bronię inżyniera, potem rok w USA, a potem magisterka w PL A potem znów mogę jechać w świat
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia