• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Jarzebinka > 20-02-2013, 22:47

DO wyjazdu masz dużo czasu, możesz isc do pracy! Kasę zawsze mozna znaleźć! Wiesz, chodzi mi o to, że jeżeli jedynym problemem jest kasa to nie problem! jeżeli nic się nie bedzie działo w GAWO oczywiście!

aupair14 > 20-02-2013, 22:52

Kama, jesli się zepniesz w sobie to w CC możesz nawet niecały tysiąc zapłacić za opłatę programową, zakladając ze wezmiesz to podstawowe ubezpieczenie. ostatnio dostałam maila ze wszystkimi mozliwymi chyba znizkami w CC

1. 20% - składasz aplikacje w przeciągu dwoch tygodni od spotkania ktore oni organizuja i od ktorego trzeba zaczac

2. 300 zł jesli chcesz i mozesz sie opiekowac maluchami ponizej 2 lat

3. do 400 zł - za program ambasador (roznosisz ich materiały reklamowe, zbierasz pieczatki i potem im to odsylasz)

4. 80 zł - polecenie koleżanki do programu

Razem daje: 872 zł

TaaaDaaa

Kabaneko > 20-02-2013, 23:09

Madz- zamierzam w tym roku, a kiedy dokładnie, nie wiem. Muszę wpierw skończyć ten semestr, to ostatni przed obroną dyplomu.

aguta- nie wpłaciłam nic. Konsultantka od rekrutacji powiedziała, abym skontaktowała się z nią dopiero jak będę mieć referencje. Jeśli jednak radzicie Gawo to i tam "zagadam"

kama93 > 20-02-2013, 23:23

Jeśli w Gawo nic sie nie bedzie dzialo albo mnie wywala to na pewno wybiore jak nie APiA to CC. Jeszcze przeraza mnie to ponowne proszenie sie o referencje ;/

balbina > 20-02-2013, 23:34

no to super!

ja najpewniej czuje się właśnie w APiA i CC, z gawo to powiem tylko, że czyhają na pieniądze i to tak drastycznie... Sami mi mówią cały czas ' tak jest w umowie, tak jest w umowie" a jak ja im to powiedziałam to już sprawa zmienia postać rzeczy... Wiem, że sporo osób z nimi wyjeżdża i jak nie mają jakiś tam komplikacji to wszystko jest dobrze.

Kama - ja wypełniałam sama referencje, wyslałam skan do rodziców tych dzieci, żeby tylko obczaili czy wszystko ok i tyle

madz > 20-02-2013, 23:39

[quote name="aupair14"]4. 80 zł - polecenie koleżanki do programu[/quote]

O tym to nie słyszałam, a pytałam się o wszystkie możliwe zniżki :/ Szkoda że mi nie powiedzieli, bo pewnie miałabym kilka -80zł :P hehe

[quote name="aguta"]Kama - ja wypełniałam sama referencje, wyslałam skan do rodziców tych dzieci, żeby tylko obczaili czy wszystko ok i tyle :)[/quote]

Bardzo dobry pomysł! A nie przyczepili się, że jest tym samym pismem i nie ma podpisów?

kama93 > 20-02-2013, 23:40

Aguta, to w sumie dobry pomysł z tymi referencjami, ale wszedzie taki sam charakter pisma? a co z podpisem?

balbina > 20-02-2013, 23:43

Jedno ja wypełniałam, zmieniłam trochę pismo swoje, a drugie moja mama

a podpis? Sama się podpisałam, oni nie mają wglądu w ich dowody osobiste więc nie mają ich podpisu

Też nie chciałam nikomu truć pupy, bo to nie trwa 3 minuty... żeby wymyśleć coś sensownego jeszcze po angielsku, ale rodzice tych dzieci jak już pisałam widzieli to, zgodzili się na to, także wszystko jest fair

kama93 > 20-02-2013, 23:47

O kurczę! Też tak zrobię! Aguta, uratowałaś mi życie ;D

madz > 20-02-2013, 23:56

A no to dobrze że komuś dałaś, żeby potem nie było siary ;)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia